Imam 3 fragmenta u main activity kroz koje navigiram swipe-om. Stavio sam jedan EditText View unutar prvog framenta i uspio sam ga populirati kontaktima iz svog mobitela. Sad nisam shvatio na koji nacin mogu kreirati naprimjer listu kontakta gdje se na svakog moze kliknuti bez da naravno sve rucno postavljam. Malo sam zbunjen jos s tim androidom pa ako moze mala pomoc. Jel trebam definirati nekakav Stil u .xml-u kojeg ce svaki kontakt u listi preuzeti i na taj nacin biti prikazan? I na koji nacin onda generiram tu listu, ili populiram (vidim da ima za dodati ListView u Paleti)?
Android Dinamicno Kreiranje Liste
- poruka: 2
- |
- čitano: 1.108
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Treba ti:
1. ListView na activityu u kojem će se lista prikazivat(očgledno)
2. List<E> varijabla u activity klasi u koju ćeš napuniti kontakte (E je tvoja klasa, npr Kontakt)
3. Layout xml fajl koji definira kako će izgledat redak u listi
4. ArrayAdapter klasa koja će spojiti gornja 3 objekta (kad dodaš element u listu(2.), prikazat će ti se novi redak u ListView-u(1.) i izgledat će onako kako si ga definirao u xml fajlu(3.))
Možeš koristiti http://www.buzzingandroid.com/tools/android-layout-finder/ za generiranje ArrayAdapter klase.
5. da bi mogao hvatati klik na kontakte, activity klasa ti mora implementirati OnItemClikListener interface