X4 750k temperatura

poruka: 3
|
čitano: 471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
X4 750k temperatura

Cao,

Imam x4 750K @3.4ghz sa TX3 Evo hladnjakom i zanimam me da li su ovo dobre temperature za procesor, i da li uopste gledam prave temperature.
U biousu kada tek startam pc je 30, posle igranja igre i restarta imam oko 40. U HWmonitor CPUTIN je 30-40 kao u biosu, ali je poseban tab za procesor i package temperatura je 45 kada nista ne radim, 70 kada ga testiram sa prime95. U Speedfan mi pokazuje 30-40 isto kao u biosu i HWmonitor CPUTIN, Aida64 pokazuje oko 40. Zbunjujuce pravo :P tjmax i ostale opcije nisam dirao, postavljene su automatski. Imam na hladnjaku 2 92mm ventilatora push/pull trenutno ih drzim na 75-90% brzini jer ne bih da sta ostetim dok ne skontam koja je prava temperatura.

Ako vas zanimaju i ostale komponente napisat cu.

Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 19:12 (Zerro Ace).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
X4 750k temperatura

Koristim isti CPU kao i ti a Speccy da vidim temperature (čini se nekako najtočnije, i meni u Biosu pokazuje gluposti tj. 30-40C a znam da to nije moguće).

Besplatni je i meni najbolji jer fino vidim sve komponente a ne polovično ko' u dxdiag-u:

https://www.piriform.com/speccy/download

Meni pokazuje 55-60C kada stoji, 70-75 u radu. To je, kao fol, optimalna performansa za taj CPU.

Drugim riječima, CPU dolazi sa greškom - ima povišenu temperaturu. 

Cijela serija.

"Platio si jači CPU manje - plati sada punu cijenu i kupi custom hladnjak za tu seriju."

Ovo iznad su sati guglanja i traženje rješenje problema jer je i meni bilo extra čudno da koje su to fore, od kada CPUovi rade na +70C?

Koristim Cooler Master Hyper 103 hladnjak.

Sve je ok, nemoj se bojati za temperature samo budi svjestan da bi bilo potrebno da početkom svakoga ljeta otvoriš komp i propušeš ventilatore zbog prašine.

Ala bok :)

-edit-

Naravno, jednom godišnje sa gumicom prebriši utore portova (grafe i RAMa). Propuhivanje prašine + brisanje gumicom utore + ok firewall (koristim outpost pro) = besprijekorni rad PCa, godinama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 14:26 (HaM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: X4 750k temperatura
Zerro Ace kaže...

Cao

Temperature vaših PC grijalica

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: