Cao,
Imam x4 750K @3.4ghz sa TX3 Evo hladnjakom i zanimam me da li su ovo dobre temperature za procesor, i da li uopste gledam prave temperature.
U biousu kada tek startam pc je 30, posle igranja igre i restarta imam oko 40. U HWmonitor CPUTIN je 30-40 kao u biosu, ali je poseban tab za procesor i package temperatura je 45 kada nista ne radim, 70 kada ga testiram sa prime95. U Speedfan mi pokazuje 30-40 isto kao u biosu i HWmonitor CPUTIN, Aida64 pokazuje oko 40. Zbunjujuce pravo :P tjmax i ostale opcije nisam dirao, postavljene su automatski. Imam na hladnjaku 2 92mm ventilatora push/pull trenutno ih drzim na 75-90% brzini jer ne bih da sta ostetim dok ne skontam koja je prava temperatura.
Ako vas zanimaju i ostale komponente napisat cu.
Hvala.
X4 750k temperatura
- poruka: 3
- |
- čitano: 471
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koristim isti CPU kao i ti a Speccy da vidim temperature (čini se nekako najtočnije, i meni u Biosu pokazuje gluposti tj. 30-40C a znam da to nije moguće).
Besplatni je i meni najbolji jer fino vidim sve komponente a ne polovično ko' u dxdiag-u:
https://www.piriform.com/speccy/download
Meni pokazuje 55-60C kada stoji, 70-75 u radu. To je, kao fol, optimalna performansa za taj CPU.
Drugim riječima, CPU dolazi sa greškom - ima povišenu temperaturu.
Cijela serija.
"Platio si jači CPU manje - plati sada punu cijenu i kupi custom hladnjak za tu seriju."
Ovo iznad su sati guglanja i traženje rješenje problema jer je i meni bilo extra čudno da koje su to fore, od kada CPUovi rade na +70C?
Koristim Cooler Master Hyper 103 hladnjak.
Sve je ok, nemoj se bojati za temperature samo budi svjestan da bi bilo potrebno da početkom svakoga ljeta otvoriš komp i propušeš ventilatore zbog prašine.
Ala bok :)
-edit-
Naravno, jednom godišnje sa gumicom prebriši utore portova (grafe i RAMa). Propuhivanje prašine + brisanje gumicom utore + ok firewall (koristim outpost pro) = besprijekorni rad PCa, godinama.
Cao