Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Trebao bi biti dovoljan. Jedino je matična malo slaba za četverojezgrene procesore (zbog 3+1 fazne regulacije napona).

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
191x7 kaže...

Trebao bi biti dovoljan. Jedino je matična malo slaba za četverojezgrene procesore (zbog 3+1 fazne regulacije napona).

I imas mozda neki savjet?

15 godina
neaktivan
Experz0r kaže...

Imam AC Freezer Extreme cooler.Imam AMD II X3 procesor na 3.20 GHz,jel bi bio dovoljan cooler da to unlockam u X4 i da mi budu dobre temperature u nekih zahtjevnijim igrama?.

Maticna je AsRock U68C-S UCC

Naravno da je dovoljan.

13 godina
protjeran
Sta mi preporucujete da unlocka ili ne?

0 0 hvala 0
14 godina
Experz0r kaže...

probaj otkljucati procesor ako se

14 godina
neaktivan
Experz0r kaže...

Probaj otključat procesor - ako ide,prati temperature i ako su previsoke - pogotovo temp matične ,e onda bolje vrati u normalu da ne bi nešto crklo.

Meni je otključan  X2 545 u X4 B45 3.76 GHz na matičnoj sa 4+1 regulacijom došao do 60 stupnjeva max. ,a matična se pržila na 79 stupnjeva i više što bi dovodilo do gašenja kompa zbog zaštite.
Sad na novoj matičnoj sa 8+2 regulacijom držim X2 545 kao X3 3.75 Ghz i ne prelazi 50 stupnjeva u loadu i matična ne ide iznad 35 . 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
13 godina
neaktivan
Loto kaže...
191x7 kaže...

Prolazi Prim95 blend test preko noći? Prolazi OCCT Linpack od nekoliko sati testiranja?

Ako prolazi, onda teško da je do procesora.

Kažeš nema problema kada je procesor x4? A kada je X5? Probaj obje kombinacije (Core 0&1&2&3&4 i Core 0&1&2&3&5).

jesam...jos gore kad stavim 5 jezgri...onda slika fakat poludi...

Kod mene je proradio na x5 ali u kobinaciji (Core 0&1&3&4&5&6) znači morao sam onemogućit jezgru 2 ali jako je čudno da kad je ucc isključen znači jezgre  5&6 su zaključane jezgra 2 radi 0&1&2&3&4 ???  totalno zbunjujuće?

Phenom 960t turbo core 4100 Phenom 960t turbo core 4100
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 3:36 (dariomk).
15 godina

Zasto su ti te 2 jezgre toliko overclockane?

13 godina
neaktivan

Daklem ovako. Mislim da sam definitivno odustao od otključavanja 4-te jezgre na Athlonu II X3 450 (Propu(h)s). Ne mogu nikako srediti tu zadnju jezgru. Ne radi kako spada, uredno zaštekava. U praksi to izgleda tako da igre zastajkuju na sekundu, kao da uzima predah. Sada sam zadnje stavio ATX adapter 4-8 pin, misleći kako mu uključenjem 4-te jezgre ploča ne napaja dovoljno procesor, ali stvar je ponovno ista. Ploča je Asroc http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3N78D i nije baš nešto. Na procesoru imam Katanu 3, radi na 3.2 GHz i dizao sam napon do 1.47 V, dalje se nisam ufao da ga ne skurim. Sve skupa radi na 64-bitnim Win 7, ali isto se tako ponašao i na 32-bitnim. 

Inače sam zadovoljan kako radi s 3 jezgre, pa se pitam koji je uopče smisao otključavanja.

Jel zna možda netko u čemu je kvaka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Igor_Kreč kaže...

Daklem ovako. Mislim da sam definitivno odustao od otključavanja 4-te jezgre na Athlonu II X3 450 (Propu(h)s). Ne mogu nikako srediti tu zadnju jezgru. Ne radi kako spada, uredno zaštekava. U praksi to izgleda tako da igre zastajkuju na sekundu, kao da uzima predah. Sada sam zadnje stavio ATX adapter 4-8 pin, misleći kako mu uključenjem 4-te jezgre ploča ne napaja dovoljno procesor, ali stvar je ponovno ista. Ploča je Asroc http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3N78D i nije baš nešto. Na procesoru imam Katanu 3, radi na 3.2 GHz i dizao sam napon do 1.47 V, dalje se nisam ufao da ga ne skurim. Sve skupa radi na 64-bitnim Win 7, ali isto se tako ponašao i na 32-bitnim. 

Inače sam zadovoljan kako radi s 3 jezgre, pa se pitam koji je uopče smisao otključavanja.

Jel zna možda netko u čemu je kvaka?

Ja sam svoj x3 450(isto propus) bio otkljucao pa je imao velike temp pa sam u biosu l3 chace bio stavio na bsp only, a ne na all cores i onda mi vise nije imao velike temp sad  je u max loadu na 58,s tim da ja napon nisam morao dirati. pa probaj ti to napravit :)

13 godina
neaktivan

nn ttttt

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 3:09 (dariomk).
14 godina
neaktivan

Hello.

Imam Athlon II X3 450 i Asrock 880g Pro3 i nemam problema sa otključavanjem, uključim UCC u BIOS-u i sve štima. Zamjenio sam stock cooler sa Arctic Alpine pro 64 rev.2 (najviše radi buke). Problem je što temperature porastu više od 62-63 stupnja pod opterećenjem, a kad nije otključan ide max. do 50. 

Ne kužim se toliko u voltažu i finese, da li se s time može smanjiti temperatura, i ako da, u kojem smjeru da krenem?

tenks.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sektor kaže...

Hello.

Imam Athlon II X3 450 i Asrock 880g Pro3 i nemam problema sa otključavanjem, uključim UCC u BIOS-u i sve štima. Zamjenio sam stock cooler sa Arctic Alpine pro 64 rev.2 (najviše radi buke). Problem je što temperature porastu više od 62-63 stupnja pod opterećenjem, a kad nije otključan ide max. do 50. 

Ne kužim se toliko u voltažu i finese, da li se s time može smanjiti temperatura, i ako da, u kojem smjeru da krenem?

tenks.

Postupno smanjuj napon(Vcore)i testiraj da li je stabilan.Nadi sto manji napon kako bi bio stabilan na odredenoj frekvenciji.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina

Nažalost Alpine pro rev.2 nije puno bolji od box hladnjaka, samo je malo tiši.

Za učinkovito a tiho hlađenje procesora tipa Athlon II x4 (i otključanog x3) kao i Phenom II x3/x4 procesora treba barem hladnjak od 150-200 Kn (tipa Scythe katana III, Arctic Cooling Freezer 7, ...).

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
14 godina
neaktivan

Hvala na brzim odgovorima, bacio sam test sa Prime95 i 4 sata je izdržao. Vidićemo kad dođe ljeto kako će se držat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
badboycro kaže...

Zasto su ti te 2 jezgre toliko overclockane?

Overlock je na  turbo core na 4.100 tako da pojedine jezgre rade na toj frekvenciji kad se za to ostvare uvjeti kao temperatura i broj jezgri koje su slobodne itd. napon jezgri je prilicno visok trenutno testiram nizi napon a da jezgre budu stabilne na tako visokom taktu. ako ne zadrzat cu kombinaciju overlock 3,800mhz  na 1,4375 V @ turbo core 4,000mhz na 1,4875 V max temperatura pri konstantnom 100% opterecenju(OCCT-u 4sata) je 48c a temperatura prostora 20c sto je sasvim ok. I ako se zapitamo čime mi to mozemo opteretiti x4  x5 x6 jezgre na 100% nekoliko sati osim generičkim test alatim izuzetak serveri*, pro obrada videa* ili ako bas u rjetkim trenucima radimo neki teži multi tasking.

13 godina
protjeran

Eo ija na AMD-a nakon 8 godinaXD

Athlon II x3 455 unlockao u P II x4 B55 samo bez L3 cacheaXD

Valjda je to onda Athlon II x4?

Nego pri Prime95 mije CPU temp dodje na 60°. Jer to puno?

Hvala!!!

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Doc Holiday kaže...

Eo ija na AMD-a nakon 8 godinaXD

Athlon II x3 455 unlockao u P II x4 B55 samo bez L3 cacheaXD

Valjda je to onda Athlon II x4?

Nego pri Prime95 mije CPU temp dodje na 60°. Jer to puno?

Hvala!!!

Možda bi ti znali odgovoriti kad biš napisao koji hladnjak imaš...

13 godina
protjeran

Ma stock cooler je još uvjek gore ako je to toliko bitno. Mene zanima čisto jer je kod Intela bilo nekih 65, a kod AMD-a koji je novi kod mene sam čuo da je gornja granica za CPU 55-56° pod opterećenjem?

17 godina

Prema AMD-u 65°C je štetno za Athlon II i Phenom II procesore.

60°C je puno i sigurno ti je i hladnjak užasno glasan.

Preporučio bih da ga zamjeniš nekim boljim ako si u mogučnosti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ma to je pod Prime95 valjda mu u igrama neče škodit?

Hladnjak se gotovo ne čuje. Ostavio sam sve postavke u BIOS-u pod defaultnim samo sam postavio Unlock Core na Enabled.

Ostalo nisam dirao ništa, OC-kao nisam.

17 godina

Prolazi Prime95 blend nekoliko sati i OCCT Linpack par sati?

Ako je tako i ako je u svemu drugom stabilno, čestitam za 500 Kn si dobio procesor od 650. :)

Provjeri koliko ti idu temperature u igrama i ostalom.

Recimo da je do 55°C super, da se do 60°C može tolerirati ako baš mora.

No računaj na to da trebaš promijeniti hladnjak nekim boljim, no da nije hitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Prolazi Prime95 blend nekoliko sati i OCCT Linpack par sati?

Ako je tako i ako je u svemu drugom stabilno, čestitam za 500 Kn si dobio procesor od 650. :)

Provjeri koliko ti idu temperature u igrama i ostalom.

Recimo da je do 55°C super, da se do 60°C može tolerirati ako baš mora.

No računaj na to da trebaš promijeniti hladnjak nekim boljim, no da nije hitno.

Radije nek uzme hladnjak (do 250kn se nađe dobrih i dovoljnih za taj CPU).
Sad je hladnije vrijeme,al kad počne proljeće ,bit će problema :D 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
16 godina

pozdrav,

evo imam mogucnost i zelju uzet si novi procesor. najvjerovatnije phenom 2 960T be. trenutno sam na athlon 2 435 x3 @x4 bez l3 cache memorije. maticna je asrock m3a770de.

zanima me da li bi mi itko mogao reci kako ce se slagat te 2 komponente, pogotovo ako probam unlockat procesor..oc-a nece biti,eventualno za 200-300 mhz-a,znaci nista previse agresivno.

pitam zato sto maticna "stariju" verziju UCC-a pa mozda nece moc unlockat ili slicno. ako netko ima istu kombinaciju neka javi iskustva.

hvala

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
17 godina

Lollik91, komponente će se slagati jako dobro. I nema ti matična "stariju" verziju UCC-a već skoro najbolju moguću kombinaciju za UCC (770/710).

No pitanje je isplativosti; 960T dođe nekih 900 Kn, a performanse neotključanog naspram Athlon II x4 su mizerno malo veće.

Čak ni prelazak s Athlon II x4 (odnosno i stabilno otključanog x3 u x4) na Phenom II x6 nije isplativ zbog velikog troška a malog porasta performansi.

Da ne ostane sve samo na priči: http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=88 (Athlon II 635 vs Phenom II 955).

Moje mišljenje je da ti je tih 800-900 Kn bolje investirati u neku drugu komponentu ili više njih.

Recimo dobro bi ti došla nekakva Best Buy zvučna kartica tipa Asus Xonar DG (220 - 300 Kn).

(Imaš dobar headset i zvučnike a koristiš integriranu VIA 1708S zvučnu koja ti ne može dobro tjerati headset.)

Eventualno da prodaš postojeći monitor pa te novce nadodaš na novce za 960T i uzmeš si novi 23-24" LCD monitor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 17:23 (191x7).
16 godina
191x7 kaže...

Lollik91, komponente će se slagati jako dobro. I nema ti matična "stariju" verziju UCC-a već skoro najbolju moguću kombinaciju za UCC (770/710).

No pitanje je isplativosti; 960T dođe nekih 900 Kn, a performanse neotključanog naspram Athlon II x4 su mizerno malo veće.

Čak ni prelazak s Athlon II x4 (odnosno i stabilno otključanog x3 u x4) na Phenom II x6 nije isplativ zbog velikog troška a malog porasta performansi.

Da ne ostane sve samo na priči: http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=88 (Athlon II 635 vs Phenom II 955).

Moje mišljenje je da ti je tih 800-900 Kn bolje investirati u neku drugu komponentu ili više njih.

Recimo dobro bi ti došla nekakva Best Buy zvučna kartica tipa Asus Xonar DG (220 - 300 Kn).

(Imaš dobar headset i zvučnike a koristiš integriranu VIA 1708S zvučnu koja ti ne može dobro tjerati headset.)

Eventualno da prodaš postojeći monitor pa te novce nadodaš na novce za 960T i uzmeš si novi 23-24" LCD monitor.

hvala na komentaru :)

da razjasnim svoju situaciju. svjestan sam da razlika nebi bila ogromna sta sto se tice performansi niti mi je to zelja. meni je bitan minimalni fps u igrama i moram rec da u trenutnom stanju se cini da proc lagano koci graficku bas zbog manjka L3 cache memorije.

-to je sve dio mog plana nadogradnje kompjutera. prije 2 godine sam uzeo sto sam mogao za 3000 kn. tada je to bilo athlon 2 x3 435,2 gige kingmax rama,ova maticna,katana 3 i 5770 graficka s tim da sam napajanje koje sad imam, imao na kompjuteru sa pentium 4 i 1 gb rama te ati 9600 ,bas iz razloga da ne moram kupovat u buducnosti...

-u tom periodu sam prodao i nadogradio rame, cooler, graficku, kuciste te sam sad mislio i procesor. fora je u tome da bi prodao athlona 2 za nekih 400 kn i nadodao 500 za novi procesor, sto nije los potez. samim time dobivam novu garanciju i novi "jaci" procesor. a kolko sam cuo phenomi 2 odlaze u EOL i vise se nece moc kupit jer su novi procovi nastupili na scenu, a kolko sam skuzio nisu jaci od navedenih phenom 2 procesora. pa sam mislio uzet neki dok ga jos ima i dok su razumne cijene.

-tim nekim redosljedom sam isao jer svaka komponenta drukcije zastarijeva, pocevsi od graficke koje se relativno brzo stancaju pa do kucista i monitora gdje ti prakticki mogu bit dok ne dosade.

-sto se tice kupovine zvucne i monitora, to nisam imao na umu jer nisam neki audiofil pa ni videofil...iako bi volio imati vecu rezoluciju i full trenutno mi je ovaj dostatan. naravno s vremenom cu i to promijeniti na bolje. poceo sam raditi pa imam mogucnost zavrsiti nadogradnju i ispuniti jednu zelju,a to je da imam upotpunjen kompjuter, onako kako ga ja zelim, bang4buck ali iznad prosjecne jakosti. eventualno bi si mogao uzeti tu zvucnu jer znam da postoji razlika izmedu integrirane i zasebno kupljene.

-ako bi sad uzeo procesor, onda bi skupa s njim uzeo i jos dodatne 4 gige rama jer su brutalno jeftini pa da sam i s tim miran. a za slijedecu placu imam namjeru uzet neku uredsku stolicu/fotelju jer mi se ova stara vec izhabala {#} , te u malo daljnjoj buducnosti opet graficku i snaznije napajanje. onda bi to otprilike bilo to i ja bi bio miran za vijeke vijekova {#}

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
14 godina
neaktivan
meni nesto nije jasno,pa ako neko moze da mi pojasni zasto pod cores pise 1 ? sta nebi tribalo bit 2 ..po defaultu...pokusava sam UCC na auto i ovo ostalo isključivanje jezgri šta sam našao tu na forumu .. (da naglasim nisam neki expert oko klokanja)

http://imageshack.us/photo/my-images/851/20111216191205.jpg/

ploča je asrock a790gxh/128

0 0 hvala 0
17 godina

Lollik91, pa onda pričekaj još s kupnjom procesora. Bit će ih mnogo polovnih za prodaju za godinu-dvije kada Phenom II postane EOL i kada od nadogradnje budeš profitirao.

Vjeruj mi, sada ti procesor nije bottleneck. Pogotovo ne na rezoluciji monitora kojeg koristiš. Ni 4GB ram ti nije bottleneck, ne moraš srljati s kupnjom iako je ram jeftin.

Uzmi si bolje zvučnu Asus Xonar DG (zbog toga što imaš dobar headset i zvučnike), to će ti više upotpuniti komp. I RAM možeš nadograditi kad već imaš novca.

Za mijenjati procesor još stvarno nema realne potrebe i sigurno neće biti još neko vrijeme.

Misizulja, moguće je da su ti u biosu disejblane jezgre putem Active Core Control (ACC) ili su ti dodatne jezgre disejblane u Windowsima (u msconfig pod advanced u boot configuration).

Pokazuje li ti task manager više jezgri ili samo jednu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 19:50 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Misizulja, moguće je da su ti u biosu disejblane jezgre putem Active Core Control (ACC) ili su ti dodatne jezgre disejblane u Windowsima (u msconfig pod advanced u boot configuration).

Pokazuje li ti task manager više jezgri ili samo jednu?

u biosu sam podesio sve ACC i na auto i na ostale opcije all cores i per core itd. i uvik isto...pod msconfig mi pod ovom opcijom sta si napisao pise /numproc i kad to kliknem pise 1 i nemam drugu opciju za stavit ... 

17 godina

Jesi li stavio zadnji bios na matičnu? meni to izgleda kao da ti matična ne podržava otključani procesor.

Ako ti je matična A790GXH/128M ovdje imaš biose: http://asrock.com/mb/download.asp?Model=A790GXH/128M&o=BIOS.

Flashaj 1.70 iz Windowsa pa se javi nakon restarta kompa, može?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice