Ako delidas procesor Conductonaut (tekuci metal), ako nisi delidao onda Kryonaut
Termalne paste - pitanja i odgovori
- poruka: 1.420
- |
- čitano: 456.548
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma naravno, u roku 20 min su sve nestale, nakotilo se delidera u rano jutro
Ma naravno, u roku 20 min su sve nestale, nakotilo se delidera u rano jutro
naporan si, ne kupujem prvi put na alzi da ne bi prvo provjerio što je dostupno, a što ne
kad sam uzimao grafu na alzi, bilo je dostupno par komada - nisam stigao prebaciti s deviznog na tekući preko internet bankarstva, za što mi treba dvije minute i već su nestale
kad je nešto traženo, rasproda se začas, nije ti to neka seoska trgovina, mislim da su na razini cijele eu jedna od jačih trgovina
Luci, česi s zanimanjem prate poduhvate mladog pro entuzijasta s bug foruma i odmah nestasica delid toolova i tekuceg metala
Luci, česi s zanimanjem prate poduhvate mladog pro entuzijasta s bug foruma i odmah nestasica delid toolova i tekuceg metala
Ma to su sve evropejske tetke koje ili plate delidani primejrak ili kupuju delid tool-ove, pravi majstori vještine to odrade u 10min sa skalpelom dok si reko keks, nismo deca
Nego, jel moguce da nitko na cijelom forumu nema kap tekuceg metala
ako nisi delidao onda Kryonaut
Neisplativ pored MX-4.
To ti samo misliš da nema, ti si tako dobar dečko pa svi uključujući i mene trče da ti posude skupu pastu.
Fino odi i kupi si isto kako sam i ja išao, nisam žicao okolo.
ako nisi delidao onda Kryonaut
Neisplativ pored MX-4.
To ti samo misliš da nema.
ti si sebi i dupe mazao tekućim metalom , daj čoviku koju kap da obori cb rekorde
Kupi i ti pa budeš i ti mogao mazati isto.
Iskreno radije bih je bacio u smeće.
Neisplativ pored MX-4.
To ti samo misliš da nema, ti si tako dobar dečko pa svi uključujući i mene trče da ti posude skupu pastu.
Neisplativa je i conductonaut naspram liquid pro i ultra pa se kupuje.
I ja mislim otkupit pastu ili platit za nju, nema dabe ni u stare babe...
Nije problem kad "sirotinja" žica, ali jedan tako "skup" tip, čovjek sa primanjima od bar pet hiljada eura mjesečno pa da žica termalnu pastu, nema smisla.
Da je pravi čovjek naručio bi 10 komada, sebi uzeo 2 i ostalo razdijelio "sirotinji" na forumu.
E ajde naberi bezveznjaku, vidis da nema gdje za kupit tekuci metal, sjedis na usima
Sad ste ga poceli malo pretjerivati, nebi da je trazio nekog da mu posudi 2k eura... jbg ima decko svojih bisera, pati malo od kompleksa ja i moj komp smo naj- naj- naj-, ali kakav je, takav je. Naš je...
Ja bi chaselolu i onim njegovim ryzen hajvanima, koji mene isto tako sprdaju bez svrhe i razloga, dao tako neku sitnicu da im treba, a vjerujem da bi i Luci isto tako drugima pomogao. Ajde budimo realni jedino Stjepan ga ima pravo stjerati u krasni k.... za dobro jutro, a s ostalima uvijek koliko toliko izgladi nesporazume.
Hebote besplatno ih educiras po forumu onda se tak ponasaju
Treba to preko koljena sve lave moj
Luce u nedjelju na Jakšu neki cigo ce sigurno imat nesto staviti "za pod" ihs.lp
Provjerit cu
Upravo otvorio računalo od starog da malo počistim, skinem stock CPU cooler i vidim termalne paste uopće nema! Radi se o i3 2120 koji je svakodnevno radio nekih 5 godina. Paste ni u tragovima. Je li moguće da je to sve skupa radilo i da se nije pregrijavalo toliko vremena? Ili postoji nekakva, barem teoretska mogućnost da je ona nekako "isparila"?
Upravo otvorio računalo od starog da malo počistim, skinem stock CPU cooler i vidim termalne paste uopće nema! Radi se o i3 2120 koji je svakodnevno radio nekih 5 godina. Paste ni u tragovima. Je li moguće da je to sve skupa radilo i da se nije pregrijavalo toliko vremena? Ili postoji nekakva, barem teoretska mogućnost da je ona nekako "isparila"?
Nemoguce da je "isparila", i nista cudno da se nije pregrijavalo mozda je udaralo oko 70°C i to je to
Nemoguce da je "isparila", i nista cudno da se nije pregrijavalo mozda je udaralo oko 70°C i to je to
Stvarno me čudi da je toliko dugo držao CPU. U idleu od 45 do 55 variraju temperature. I tako godinama.
Idem sad po pastu, baš me zanima kakva će razlika bit.
Ako ikoga zanima, termalna pasta stavljena, temperature u idleu su sad oko 40 stupnjeva. Znači radio je kvalitetno bez termalne paste preko pet godina.
Istrazivao sam po internetu malo sto se tice termalnih pasta i vidim da su arctic i noctua (i zalman se vidi tu i tamo) neke od najpoznatijih i najpristupacnijih po cijeni.
Isto tako, neki predlazu da cim se kupi novo racunalo da se stock pasta skine i odmah stavi neka od ovih poznatijih, boljih pasta tipa mx-4, Noctua NT-H1, Arctic Silver 5.
Da li je to mit ili istina? Hoce li neka od ovih bolje raditi iako je stock pasta na novom procesoru nova kao i procesor?
Istrazivao sam po internetu malo sto se tice termalnih pasta i vidim da su arctic i noctua (i zalman se vidi tu i tamo) neke od najpoznatijih i najpristupacnijih po cijeni.
Isto tako, neki predlazu da cim se kupi novo racunalo da se stock pasta skine i odmah stavi neka od ovih poznatijih, boljih pasta tipa mx-4, Noctua NT-H1, Arctic Silver 5.
Da li je to mit ili istina? Hoce li neka od ovih bolje raditi iako je stock pasta na novom procesoru nova kao i procesor?
Po mom iskustvu ove su među najboljima:
- https://www.links.hr/hr/termalna-pasta-arctic-cooling-mx-4-4g-050912111
- https://www.links.hr/hr/termalna-pasta-coolermaster-ic-mastergel-pro-050912183
Ja preferiram MX-4 ili MX-2
Istina je da su bolje od ijedne stok paste što dolazi s hladnjacima ali to su male razlike (2-5c) i ako nisi zagriženi OC-er dovoljna će ti biti i stok pasta.
Još jedna važna stvar je da ove traju mnogo duže od stok pasti odnosno ne gube svojstva tako brzo kao stok pasta.
Po mom iskustvu ove su među najboljima:
- https://www.links.hr/hr/termalna-pasta-arctic-cooling-mx-4-4g-050912111
- https://www.links.hr/hr/termalna-pasta-coolermaster-ic-mastergel-pro-050912183
Ja preferiram MX-4 ili MX-2
Istina je da su bolje od ijedne stok paste što dolazi s hladnjacima ali to su male razlike (2-5c) i ako nisi zagriženi OC-er dovoljna će ti biti i stok pasta.
Još jedna važna stvar je da ove traju mnogo duže od stok pasti odnosno ne gube svojstva tako brzo kao stok pasta.
ljudi još preporučuju, i ja osobno koristim mastergel nano, kao bolja je koji stupanj od mx4... 20ak kn skuplja od mx4 i mastergel pro
U redu, hvala vam na na odgovoru.
Znaci, ako se zatrazi prilikom kupovine nove konfiguracije da mi odmah stave novu pastu na procesor, bit cu sigurniji ajmo rec?
U redu, hvala vam na na odgovoru.
Znaci, ako se zatrazi prilikom kupovine nove konfiguracije da mi odmah stave novu pastu na procesor, bit cu sigurniji ajmo rec?
Ja volim to osobno napraviti čisto jer nemam "vjere" u likove iz servisa. Svega sam se nagledao od tih stručnjaka
Ja volim to osobno napraviti čisto jer nemam "vjere" u likove iz servisa. Svega sam se nagledao od tih stručnjaka
Nadam se da ne misliš to za dečke iz FutureIT.
Moguće je da je stvar radila bez paste, naime pasta je "poprilično loš" vodić temperature. U idealnom slučaju, kada bi površine bile savršeno ravne pasta nebi bila potrebna.
Nikada nisu, pa je pasta nužno zlo samo zato jer je ipak bolji vodić nego zrak. Ako su površine bile relativno ravne stvar je mogla raditi bez pregrijavanja.
Da je isparila, to je puno manje vjerovatno.
Upravo otvorio računalo od starog da malo počistim, skinem stock CPU cooler i vidim termalne paste uopće nema! Radi se o i3 2120
Procesor niskog TDPa, ja npr. svako novo računalo za test složim samo osnovno van kućišta i bez ikakvoga hladnjaka na procesoru,
za doći do BIOSa i to je dovoljno, a ne moram trošiti pastu i gubiti vrijeme na montažu ako je npr. matična ploča neispravna.
Pozdrav
Neznam kako odabrati pravu pastu
Naime u kompu imam Intel i5-6600 3.30ghz i pošto postoje 4 vrste paste neznam koja je najbolja za moj procesor
Cijena mi nije problem premda se radi o mojoj "bebici" :P
Pozdrav
Neznam kako odabrati pravu pastu
Naime u kompu imam Intel i5-6600 3.30ghz i pošto postoje 4 vrste paste neznam koja je najbolja za moj procesor
Cijena mi nije problem premda se radi o mojoj "bebici" :P
Ja najviše volim MX-4 i garantiram ti da s njom nećeš pogriješiti