Sandy bridge procesori i grafika

poruka: 4
|
čitano: 3.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Sandy bridge procesori i grafika

Vidjeh da ovi intelovi SandyBridge procesori imaju integriranu grafiku, pa me zanima kako to recimo funkcionira kod desk racunala, tipa jel to sad znaci da ako uzimas neki takav procesor, ne trebas kupovat dodatno graficku karticu jer je imas integriranu?

Koliko su uopce dobre te graficke, pretpostavljam da to sad nece bit neke ludnice da Crysis trci na njima... :D

I kako funkcionira onda ako uzmes i dodatno neku karticu, kako ide kod ukljucivanja monitora? Pretpostavljam da obje imaju izlaze pozadi za monitor, zar ne?

Da li rade obje istovremeno onda po nekom principu crossfire-a ili ona jaca "preuzima" ili kako...?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sandy bridge procesori i grafika
Dinny kaže...

Vidjeh da ovi intelovi SandyBridge procesori imaju integriranu grafiku, pa me zanima kako to recimo funkcionira kod desk racunala, tipa jel to sad znaci da ako uzimas neki takav procesor, ne trebas kupovat dodatno graficku karticu jer je imas integriranu?

Koliko su uopce dobre te graficke, pretpostavljam da to sad nece bit neke ludnice da Crysis trci na njima... :D

I kako funkcionira onda ako uzmes i dodatno neku karticu, kako ide kod ukljucivanja monitora? Pretpostavljam da obje imaju izlaze pozadi za monitor, zar ne?

Da li rade obje istovremeno onda po nekom principu crossfire-a ili ona jaca "preuzima" ili kako...?

Tak je da ti Intel procesori imaju grafičku jezgru, i ne trebaš kupovat nikakvu dodatnu graficku karticu ak ti ne treba i ak uopče ne igraš igrice onda je ok recimo.{#}

No u slučaju da očeš zaigrat ugodno koju igricu na njima, to ne bude baš išlo bajno ak se radi o dx11 igrici onda ona neče nit radit obično na tim procesorima sa HD 2000 ili HD 3000 grafičkim cipovim koje oni imaju. Problem je kaj ti grafički čipovi imaju dx10 standard, a ne najnoviji dx11 ko AMD konkurencija znači odma u startu imaš zastarjeli standard i ne baš dobre drivere za te grafičke čipove pa treba o tome vodit računa itekak.{#}

Matične ploce na koje idu ti Intel procesori, imaju DVI, VGA pa i HDMI priključat i onda moš normalno spojit svoj monitor kaj drugo. Kad se radi o kombinaciji integrirane grafičke, u nekom Intel procesoru i posebne grafičke znaci da udruže snage za bolje performanse toga nema kod Intel to se može samo na AMD konfiguraciji tj AMD APU i njezina graficka+posebna grafička.{#}

Uglavnom ak očeš imat dobar procesor sa integriranom grafikom, a ipak očeš igrat igrice ok i ugodno na integriranoj grafici Intel kombinaciju moš slobodno zaboravit kaj drugo treba ti neki AMD APU. U praksi to znaci trenutno najaci AMD A8-3850, usput pogledaj si ovo dole kaj sam napisal u toj temi za igrice u ovom neobičnom testu se koristi samo 50% procesorske snage.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-liano-series-apu-prvi-sluzbeni-testovi/102189.aspx?page=0&jumpto=2057379&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 14:47 (rambox).
14 godina
neaktivan

Opet ja... malo jos prolutah po netu, pa me opet muci to oko kombinacije integrirane grafike i dodatne graficke kod intela.

Taj novi chipset kod intelovih maticnih koje su namijenjene tim novim procesorima P67, za njega negdje procitah da on podrzava crossfire, naravno. Znaci kad bi se uzela neka novija intelova maticna sa podrskom za crossfire, neki taj intelov procesor, tipa taj i5 i dodatna neka bolja graficka i povezale sa crossfireom, bilo bi to moguce. Naravno ne bi se uduplale njihove performanse, ali bilo bi bolje i moglo bi se dosta bolje igrat i neke igrice nego da se oslanjam na samu integriranu grafiku procesora. Koliko grijesim? {#}

Jebiga, meni je intel ljubav, tesko bi bilo prelazit na nesto drugo, isto kao sto cu valjda citav zivot jurit za ATIjem/AMDom iako su mi nvidiu sto puta pokazali kao bolju {#} {#}

E, i jos jedno pitanje, nemojte me ubit sad, jer sam jos uvijek laik sa tim hardwareom.

Teoretski - kada bi intel izbacio neke maticne sa istim socketom npr. 1155 ali drugim chipsetom, da li bi procesori namijenjeni isto za 1155 socket (koji su dotad radili npr. na P67 chipsetu) radili na tom novom chipsetu isto? Znaci da pojasnim - kad bi izasle novije maticne sa istim socketom kao i ove sadasnje, ali drukcijim chipsetom od sadasnjih na kojim rade procesori, da li bi ti procesori radili na tim novim maticnim isto?

Nekako ne vidim razlog zasto ne bi ali ipak... ko pita... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 1:17 (Dinny).
17 godina
protjeran
Intelove grafe nemožeš poveza u cf ni sa jednom grafom, ako piše da matična podržava cf znači da možeš 2 ili više ati grafa zajedno spojit. kad uštekaš eksternu grafu on automatski prebaci video izlaz na nju. skoro uvjek ti nove verzije chipseta podržavaju starije proceve ako je socket osto isti.
I don't need sex, T-com fucks me every day
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice