Q6600 problem sa očitavanjem temperatura

poruka: 18
|
čitano: 2.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
pitanje

Ovako, nova verzija everesta mi pokazuje jedne temperature dok speedfan, core temp i real temp pokazuju druge. Onda sam probao stavit neku stariju verziju everesta i ona mi pokazuje iste temperature kao i real temp, speed fan i core temp. Ali to nebi bio to bio problem da se radi o maloj razlici, tu se radi o 10°C razlike i sada ispada da mi se računalo cijelo vrijeme pregrijavalo, a da ja nisam bio ni svjestan, jel sam se cijelo vrijeme ravnao po everestu koji mi je pokazivao -10°C manje. Računalo nije otvarano 6 mjeseci znaci od dana kupnje.

Slika sa temperaturama

EDIT: taktovi su orginalni

evo jos i hw monitor evo jos i hw monitor
xfire: ivan01992 add me !
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 10:55 (BORG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma ne pregrijava se tebi nista, ako nisi clocko ni nis, brini se tek kad bude problema, ovo su skroz ok temperature

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

A cujes.

Moj E5200 (koji je 45nm, a tvoj 65nm) se grije još više.

moj je ero najbolji njega svaka cura voli xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Q6600 problem sa očitavanjem temperatura
autorov komentar
Ige kaže...

Ma ne pregrijava se tebi nista, ako nisi clocko ni nis, brini se tek kad bude problema, ovo su skroz ok temperature

Ne znam, meni su prevelike te temperature pa nije normalno da radi preko 42°C u idle-u.
16 godina
neaktivan

I kod mene u idleu pokazuje sa core tempom 55. Ne znam sto bi moglo biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
acarnoje kaže...

Ma ja micem ovaj stock cooler cim skupim para, jel ovo nije normalno.
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
BORG kaže...
acarnoje kaže...

Za stock cooler to su čisto normalne temperature.Ali svakako ti je preporuka neki malo bolji cooler.Pogotovo za nadolazeče vruče dane.
Gigabyte X48 DS4,Intel Core Q6600(3,6Ghz-OC),Patriot viper 2x4Gb(1066Mhz-OC),XFX HD4870xxx+HD4850,WD VelociRaptor 150Gb(SISTEMSKI)+640Gb Samsung spinpoint F1,Coolermaster CM690.
16 godina
autorov komentar
microman kaže...
BORG kaže...
acarnoje kaže...

Za stock cooler to su čisto normalne temperature.Ali svakako ti je preporuka neki malo bolji cooler.Pogotovo za nadolazeče vruče dane.
 Ma ozbiljno razmisljam o mugenu 2 btw ti ga imas vjerojatno si prezadovoljan, mozes li mi reci kakve su ti temp?
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 21:42 (BORG).
17 godina
neaktivan

Ja imam Max Orb i drzi mi sa takvim temperaturama na 3.6 GHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
micrDoman kaže...
BORG kaže...
acarnoje kaže...

Ma ozbiljno razmisljam o mugenu 2 btw ti ga imas vjerojatno si prezadovoljan, mozes li mi reci kakve su ti temp?
 Defintivno odličan izbor.Cijena je prihvatljiva,a temperature pod punim opterečenjem(EVEREST.5.0) ne prelazi 60°c na 3,6Ghz sa 1.60v(Vcore).
Gigabyte X48 DS4,Intel Core Q6600(3,6Ghz-OC),Patriot viper 2x4Gb(1066Mhz-OC),XFX HD4870xxx+HD4850,WD VelociRaptor 150Gb(SISTEMSKI)+640Gb Samsung spinpoint F1,Coolermaster CM690.
16 godina
autorov komentar
microman kaže...
 Defintivno odličan izbor.Cijena je prihvatljiva,a temperature pod punim opterečenjem(EVEREST.5.0) ne prelazi 60°c na 3,6Ghz sa 1.60v(Vcore).
 Ma vidio sam sto Luxx radi na njemu, malo me brinulo oce li stati u moje kuciste ali mislim da hoce. Kak imas tak veliku voltazu sto nije stabilan na manjoj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 22:02 (BORG).
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
microman kaže...
 Ma vidio sam sto Luxx radi na njemu, malo me brinulo oce li stati u moje kuciste ali mislim da hoce. Kak imas tak veliku voltazu sto nije stabilan na manjoj.
 Ma upikno sam SHIT verziju.Je revizija G0.Ali na 9x400Mhz neče ni čuti za manju voltažu.E sad neznam kakvo imaš kućište al na mojem CM 960 je na knap.Stane ali dijeli ga nekih dva centi od bočne stranice,a i širina je dosta problematična pa je poželjno imat RAM sa niskim pasivnim hladnjakom.
16 godina
autorov komentar
microman kaže...
 Ma upikno sam SHIT verziju.Je revizija G0.Ali na 9x400Mhz neče ni čuti za manju voltažu.E sad neznam kakvo imaš kućište al na mojem CM 960 je na knap.Stane ali dijeli ga nekih dva centi od bočne stranice,a i širina je dosta problematična pa je poželjno imat RAM sa niskim pasivnim hladnjakom.
Ja se odma bacam na OC cim ga uberem, imam TT Soprano mislim da bi mi stao a ni nemam rame sa hladnjacima.
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
microman kaže...
Ja se odma bacam na OC cim ga uberem, imam TT Soprano mislim da bi mi stao a ni nemam rame sa hladnjacima.
E onda više ne trebaš tražit dalje.Taj je taman za tebe.
16 godina

Ja sam danas pogledao i vidio da i meni everst pokazuje 10 stupnjeva manje od speed fana,znaci i od mene everst radi budalu stim temperaturamaSramim se...Al cini mi se da ja nisam postavio dobro svoj cooler ili mu pasta ne valja.Imam scythe zipanga

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar

Kao i meni, probaj sa nekom starijom verzijom everesta na njoj mi dobro pokazuje.

16 godina

Evo sad malo gledam nes po speedfanu...i pokazuje mi samo temperature 3 jezgre na cetverojezgrenom procesoru?!dok mi na nekoj "temp3" pokazuje -2 stupnja(minus dva)evo slike pa ak neko razumije koji mu je vrag...mozda neka dtuga verzija bi sredila stvar...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 1:02 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
Stoja kaže...

Evo sad malo gledam nes po speedfanu...i pokazuje mi samo temperature 3 jezgre na cetverojezgrenom procesoru?!dok mi na nekoj "temp3" pokazuje -2 stupnja(minus dva)evo slike pa ak neko razumije koji mu je vrag...mozda neka dtuga verzija bi sredila stvar...

Meni pokazuje sve 4 jezgre, skinuo sam ga sa njihove stranice.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 1:34 (BORG).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice