Ovako ja sada mislim ici kupit procesor... i neznam jeli to ko kod rama... da ima ddr2 ddr 3 i to.. pa da kupim nesto pa nemogu stavit.... jel ima to isto tako nesto da su drukciji utori ili ??
je svaki procesor ima svoj odgovarajuci socket isto kao i maticna ploca
Imaš sokete
danas su najpoznatiji procesori Intel i AMD
svaka serija ima svoj soket npr od amd-a soket am3
pogledaj koju matičnu ploču imaš, koji soket, prema tome kupi i bolji procesor
Pa to ovisi o ploči, koju imaš pločui i koji socket. Prvo napiši šta imaš pa ću ti reć šta možeš .
Kako da ja sad znam jel ovaj procesor : AMD ATHLON II X2 250 Socket AM3 Cache L2 - 2MB Radni takt 3.0Ghz i kako da znam jel paše na moj komp ?
Pa gledaj po ploči kako se zove i napiši ovdje. Inače, što se tiče tog procesora, on ti radi i sa DDR2 i sa DDR3 RAM-om tako da s njim nemaš frke s time.
moras pogledati model maticne ploce i na web stranici od maticne ploce provjeriti dali ga podrzava
sad kad rastavim kuciste... i izvadim procesor jel tamo negdje pise koji je socket ??? ... moja maticna je ... GIGABYTE GA-8I915PL-G
prooguglaj ili odi na stranicu proizvodaca
A ja to bas neznam.. u gornjem postu sam vam bio napiso ime maticne.. mozete mi vi vidit molim vas.. unaprijed hvala :D
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1915# Odi na link i klikni CPU support list pa gledaj koji procesori mogu. AMD nemogu nikako.
za taj socket (775) ti se vise ne isplati kupovati nove proceve....
jel bi ovaj mogao ???
Intel celeron E3400
Intel celeron Dual-core e3400
FSB 800Mhz, Cache 1MB
Socket 755
Takt jezgre: 2.6 Ghz
ili Ovaj
Intel pentium dual - core e5700
Intel Pentium Dual-Core e5700
SocketLGA775
FSB 800 Mhz, Cache 2 MB
Takt jezgre: 3Ghz
koji bi od ta dva mogao ?
Mogao bi oba dva, al ovaj E5700 je jači !
EDIT: niti jedan od njih , jer podrzava samo Pentium 4 procesore.
sigurno bi mogao oba ? da nekupim pa da bude sranja xd
Moj savjet-NIKAKO PRAVILO!
Posto kao sto naslucujem,tebi je nebitno Intel ili AMD,nije bas pametno ulagati u tu maticnu-dosta love ces dati za procesor,a u biti...neces dobiti nista!
Mozda je pametnije odluciti se za novu maticnu sa AMD procesorom,koji je jeftiniji!
Cak za cjenu jednoga Intela mozes kupiti maticnu+proc AMD+bolje preformanse!
...Opet,kako hoces!
Ovako ... ja to kupujem zbog cod-a 2 .... a sad imam neki glupi procesor.. Intel 2.93 Ghz .. nije dual core. ..... i jako mi bloka komp .... pa bi si htio kupit novi procesor... jel bi ista pomoglo... a i zelio bi na codu2 imat bar 250 fpsa... sad imam 512 mb rama....kupit cu si jos 1gb rama ... ovu graficku imam :graficku ATI radeon 4350hd 1gb ....
znaci jel vrijedi kupovat taj procesor.. jel bi imo 250fpsa.. i nebi vise šteko komp ??'
Ovako ... ja to kupujem zbog cod-a 2 .... a sad imam neki glupi procesor.. Intel 2.93 Ghz .. nije dual core. ..... i jako mi bloka komp .... pa bi si htio kupit novi procesor... jel bi ista pomoglo... a i zelio bi na codu2 imat bar 250 fpsa... sad imam 512 mb rama....kupit cu si jos 1gb rama ... ovu graficku imam :graficku ATI radeon 4350hd 1gb ....
znaci jel vrijedi kupovat taj procesor.. jel bi imo 250fpsa.. i nebi vise šteko komp ??'
hebali te fpsi,nemres ih imat 250 sa tim procom a i taj ram ti je sada preskup zato jer je star i rijedak
pa jel ti citas.. mislim si kupit ovaj procesor Procesor Intel Pentium Dual-Core E5700 a rami koštaju 124 kn ... pa ddr2 rami -.-
Ta ploča ne podržava novije procesore core2 arhitekture, samo pretpotopne P4 i ima DDR1 koliko vidim. N/A vam znači not applicable ili not available za sve koji ne znaju (netko s avatarom kučišta) pa nek pročitaju iz tablice.
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=1915
pa jel ti citas.. mislim si kupit ovaj procesor Procesor Intel Pentium Dual-Core E5700 a rami koštaju 124 kn ... pa ddr2 rami -.-
nauci citat specifikacije maticne pa se javi(no offence)
sta znaci... nemoze taj procesor.. tj. nijedan dual core ??' .. a nema ddr1 nego ddr2... jesam kupovo rame.. i stavio u njega.. ddr2 i rade -.- jer mi je utor ddr2
Ma cek malo!
2.9 Ghz i Radeonka....hebo ga ja ako COD 2 steka zbog njih,pa cak 512 mb rama je dovoljno 100%
Ja sam na 1.9 AMD,8500 GT i 512 RAM-a terao tu igru bez problema!
NIKAKO ne mozes dobiti 250 fpsa sa time,ali ne smije ni stekati!
CCleaner i defgramentirat hard disk
A vjerovatno je zbog maticne... jer jedan utor za rame radi jedan ne :/ ... jel onda moguce da zbog maticne jebe ??' EDIT: ma ja ti i reinstalam windows i sve to napravim.. i opet šteka :/
A jesi probao u igri stavit sve video postavke na LOW ?