Procesor- brzina problem

poruka: 16
|
čitano: 4.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Procesor- brzina problem

Evo jos jedna problem kod mene. Naime u biosu u cpu frequency pise mi 2,27ghz i kad udjen u system u control panelu piše mi cpu 2,80ghz 2,27ghz, a kad upalim recimo everest piše mi pod cpu brzina 2800mhz ali se mijenja recimo an 2797 ali ok znači to je 2,8 ali mi sad nije jasno ako u biosu piše 2,27, a u recimo everestu i neznam u jos nekom programu piše da je cpu brzina 2797-2800 (mijenja se) na kojoj onda on radi trenutno kako cu to znat? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Procesor- brzina problem

Frekvencija processora nije non-stop jednaka ona se mijenja!

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Procesor- brzina problem

Znam da nije ista stalno to sam vidio i to znam (točno tako mi radi u everestu znači mijenja se ali je tu oko 2,8ghz ali u biosu kad god udjem piše 2,26 a u systemu u control panelu 2,8ghz 2,26ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Procesor- brzina problem

Itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Procesor- brzina problem
zabranjeniples kaže...

Itko?

Najbolji alat za takve namjene je CPU-Z, mada bi i Everest morao napisati koliki je trenutni takt (i ne da bi morao nego to i radi).

To što se tebi događa, jest automatsko skaliranje frekvencije i napona ovisno o opterećenju. Odnosno, procesor automatski smanjuje te vrijednosti kada ništa ne radi kako bi ti ušparao koji "Wh" energije.

Ako ti procesor nije overclockan, on radi na tom svom taktu kada ga se potpuno optereti, tu nemaš nikakve brige, a ovo što programi izbacuju je trenutna vrijednost koja se mijenja.

15 godina
Procesor- brzina problem

Hvala ti i mislio sam. Ugl. vidim ja u everestu da on radi na tom taktu i mijenja se ali je stalno oko tog takta ali me buni sto u biosu systemu u control panelu piše kraj 2.8ghz i 2.27ghz. I to stoji stalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Hvala ti i mislio sam. Ugl. vidim ja u everestu da on radi na tom taktu i mijenja se ali je stalno oko tog takta ali me buni sto u biosu systemu u control panelu piše kraj 2.8ghz i 2.27ghz. I to stoji stalno

Tamo u BIOSu di stoji stalno - to mu je finalna deklarirana frekvencija.

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
15 godina
Procesor- brzina problem

Pa baš zato mi nije jasno jer u biosu piše 2,26ghz a meni je procesor e6300 na 2,8ghz. U everestu je normalno vrti se oko 2792mhz-2800mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Procesor- brzina problem

Molim vas stvarno me ovo izluđuje. Ako mi u everestu pokazuje brzina cpu izmjenjuje se recimo 2791mhz-2801mhz piše org 2800mhz i u easy tune 6 pokazuje pod 1 default 2,79ghz jer mi je procesor e6300 2,80ghz. Dali to znači da ipak radi na org frekvenciji od 2,80ghz bez obzira što u biosu pokazuje cpu frequency 2,26ghz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Molim vas stvarno me ovo izluđuje. Ako mi u everestu pokazuje brzina cpu izmjenjuje se recimo 2791mhz-2801mhz piše org 2800mhz i u easy tune 6 pokazuje pod 1 default 2,79ghz jer mi je procesor e6300 2,80ghz. Dali to znači da ipak radi na org frekvenciji od 2,80ghz bez obzira što u biosu pokazuje cpu frequency 2,26ghz?

To ti se mjenjaSmijeh!

Meni nekad pokazuje da je na 800Mhz procesor a originalni clock je 3200Mhz.

ŽiškašCoolIzlanuo se?!

Punk's not dead!!!!
15 godina
Procesor- brzina problem

ma kužim aj to da se mijenja to i vidim u everestu znači uvijek se mijenja i uvijek je oko 2800mhz ili manje ali recimo kad uđem u system u control panelu i sad piše dual core e6300 bla bla i točno ovako 2,80ghz 2,27ghz a u biosu stalno piše 2,26ghz. Dok ponavljam kad uđem u everest piše original 2800mhz a pod cpu brzina se mijenja ali dođe do 2800mhz, a u easy tune 6 piše default 2,79ghz znači po tome on ustvari radi bez problema i na originalu je bez obzira što u biosu piše manje?????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procesor- brzina problem

takt procesora ti je umnožak takta sabirnice i množitelja takta dako ako ti fsb radi na 333 a množitelj procesora je 8 imaš takt od  2.66 GHz. Naravno postoje i načini štednje energije pa se tako taj množitelj može u radu i spustiti pa tako umijesto da procesor radi na 2.66 radi recimo na 2 Ghz s množiteljem 6. To što ti piše u biosu vjerojatno nije točno, probaj flashati bios na ploči

music's got the feeling supreme
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Procesor- brzina problem

Ma ok je. Izgleda da sve radi ok a to šta piše u biosu više mi nije tolko ni bitno. Sve u svemu hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Procesor- brzina problem

Otkrio sam tašto u biosu piše cpu frequency 2,26ghz! Naime pod cpu clock ratio stavljeno mi je 8x (max 10x). 8x(266x8,5), a ako stavim 10x to je onda 10x(266x10,5) = 2,80ghz. Dal da stavim onda 10x i hoće li to naštetit računalu (procesoru)? Jer htio bi da mi bude org 2,80ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-naravno, stavi na 10.5, ali to zapravo nema utjecaja osim na inženjerske modele... barr će ti ispravno POSTati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Procesor- brzina problem

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-e6300-dual-core/34249.aspx

Evo pogledaj imao sam i ja ti istih problema,flasho sam BIOS,sad je u BIOS-u 2,80 a u everestu i cpu-z,i dalj 2,79GHz,haman da je takav procesorBelji se

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice