Problemi oko ugradnje nove matične

poruka: 1
|
čitano: 330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problemi oko ugradnje nove matične
Evo kupia sam novu matičnu, Asrock AOD790GX/128m. Polovna je, ali ako je vjerovati bivšem vlasniku malo korištena.

Matična je ugradena ali ekran se ne pali. Nema ni nikakvog beepa, upali se ventovi se vrte a na ekranu nema slike.
Dakle očito sam nešto krivo spojia ili sam kupia pokvarenu.

Pogleda sam u manual, nisam spojia neki kabel za HDD i neki za grafičku. Ne nisu kabeli od napajanja (nisam glup xD), niti SATA kabel; nego neki HDMI_SPDIF (za grafu) i za HDD power SATA kabel. Taj power SATA kako ovde piše se jedan dio uključi u hard a drugi u kabel od napajanja; ali nerazumin to, ovaj hard mi je dosad bia uključen direktno u napajanje, neznam kakve to veze ima sa mstično, možda zato jer imam staru matičnu, a kad je bila proizvedena možda se onda drugačije to uključivalo.
HDMI_SPDIAF se, piše u manualu, uključuje jedan dio u matičnu a drugi u grafičku. Ali koji k, pa neman konektora na grafičkoj osim utora i onoga za napajanje, jedino možda van kučišta tamo di se spaja na monitor??
Da imam ove kabele isproba bi ali nemam.

Dalje, nisam uključia power LED jer mi je 3 pin (iako u srednjem pinu nema kabela) a na matičnoj je 2 pin. Ali nemislim da je u tome problem. Isto mi reset botun ne radi iako je dobro uključen.

Još jedna eventualna barijera je ta šta matična podrža moj procesor tek od 1.50 verzije, ali opet, ako je virovat čoviku koji mi je proda matičnu na njoj je zadnja verzija BIOS-a dakle 1.90.

Dakle to je to... Sva konfiguracija mi je pod Moj PC, samo naravno stara Gigabyte matična nego ova sad.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice