Preporuka procesora

poruka: 7
|
čitano: 1.130
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preporuka procesora

Imam Intel Pentium D 940 3.2GHz Dual Core processor i razmišljam o upgradeu. Koji bi procesor preporučili kao upgrade. Da li se isplati mjenjati sadašnji procesor za Phenom II X3 720 2.8GHz ili Phenom II X4 920,2.8GHz tj. da li su ti Phenomi jači od mog sadašnjeg Pentiuma D 940 3.2GHz Dual Core processora  što se tiče performansa u igricama, jer me buni ono 2.8GHz naprema 3.2GHz . I dali bi moj sadašnji procesor bio dovoljno jak za ATI 4870 grafičku karticu koju bi kupila kao zamjenu za sadašnju nvidia 7900.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka procesora

Imam identican procesor kao i ti. Kupnja bi ti se svakako isplatila, pogotovo za 4870 jer ti ovaj procesor nece dopustati grafi da iskoristi maximalno od sebe.

Sto se tice frekvencije (sadasnja 3.2) samo cu ti reci da je bilo koji core 2 duo (cak i onaj na 1.8ghz) jaci od ovog naseg procesora, a takoder ova 2 ti imaju jedan 3 a drugi 4 jezgre dok ovaj Pentium D ima 2.

Takoder valja napomenuti da bi ti trebala nova ploca za procesor tako da si znas otprilike koliko novca bis potrosio. Moja preporuka je x3 720 jer je veoma brzi od ovog trenutno i neki od njih imaju mogucnost otkljucavanja 4. jezgre. Ako imas vise novca uzmi slobodno x4 920... Sa niti jednim od ova dva neces pogrijesiti.

16 godina
neaktivan
Preporuka procesora

el bi mogo neko to malo bolje pojasnit otkljucavalje 4 jezgre......to je na neki nacin overclocking...kolko kosta taj proc sa 3 jezgre

amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kosta oko 1200 kn...moses otkjuvat sa odredjenim maticnim plocama(gygabyte,biostar,...itd sa 7900x chipsetom)...ova maticna(LINK)bi trebala dati opciju otkljucanja 4.jezgre,moras i pogodit seriju procesora (raspitaj se kod Hyperiona,on je uspio otkljucat 4.jezgru)

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010094

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 0:45 (dogman).
16 godina
neaktivan
Preporuka procesora

Ne svidja mi se ta opcija jeftiniji trojezgreni procesor al si mozes otkljucat 4 jezgru. Koja im onda korist da rade x4 920 i ostale.

Nekako mi to otkljucavanje ne zvuci dobro, svasta se moze dogodit da ta 4 jezgra nece dobro radit ili da nece radit punom snagom ili jos nesto gore.

Nije im profitabilan taj potez ili je u svemu tome nekakva muljaza..

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 12:18 (Magger).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije muljaža nikakva.....u čemu je caka najvjerovatnije. S trake su izašle nekoliko stotina Ph2 X4 procesora koji su zbog nedostataka neke vrste imali defektnu najviše jednu jezgru. AMD da zaradi na tim procovima prodavao ih je kao X3 tj gurnuo na tržište konkurenta E8400 procesoru od Intela. Zbog dobre clockabilnosti taj proc se počeo prodavat ko blesav,neki su josh uspijeli i 4. jezgru otključat pa se za 2 dana cijena u linksu popela za cak 200injak kn. E šta je sad caka,AMD je skuzio da proc ide dobro,a više nisu imali defektnih procova pa su počeli sami zaključavat 4. jezgru što je naravno omogucilo otkljucavanje ko od šale s 790GX chipom koji ima potporu za taj famozni ACC.

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan
Magger kaže...

Ne svidja ta opcija jeftiniji trojezgreni procesor al si mozes otkljucat 4 jezgru. Koja im onda korist da rade x4 920 i ostale.

Nekako mi to otkljucavanje ne zvuci dobro, svasta se moze dogodit da ta 4 jezgra nece dobro radit ili da nece radit punom snagom ili jos nesto gore.

Nije im profitabilan taj potez ili je u svemu tome nekakva muljaza..

Kao sto mozes vidjeti u Hyperionovom topic-u 4 jezgra nije stabilna koliko ostale 3, i kad je otkljucana postize dosta nizi stabilni klok, oko 3.2 GHz s 4.tom na 3.0Ghz,
po stranim forumima mozes vidjeti dosta primjera x4 920 kojih su uz dobro zracno hladenje uspjeli natjerati i do 3,7 3,8GHz stabilno

Tako da ta 4. jezgra definitivno nije zadovoljila uvjete i smanjuje stabilnost procesora, najcesce neprimjetno ( bar na stock kloku ), ali sigurno ponekad i
osjetno ( rusenja, BSOD ), vjerojatno AMD proizvodi i dosta x4 procesora kod kojih cak 2 ili 3,4 jezgre nisu dovoljno stabilne ili neispravne
ali ne mogu prodavati X4 proc kao X2 kao dvije jezgre ne valjaju ( bar po mom misljenju, ko zna mozda i mogu/rade ), ugl X3 procesori su tu da rade konkurenciju
skupljim C2D procesorima koji po jednostavnoj logici bolje za istu cijenu AMD s 3 jezgre nego C2D s 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice