Preporuka matične sli/crossfire

poruka: 15
|
čitano: 2.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanima koje matične imaju 2 pci-ex utora pune propusnosti, a da cijenom ne probijaju nebo.

Hval

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka matične sli/crossfire
Wuk19 kaže...

Zanima koje matične imaju 2 pci-ex utora pune propusnosti, a da cijenom ne probijaju nebo.

Hval

AMD ili Intel, ovak ti pitanje baš i nema puno smisla?!

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
15 godina
neaktivan

Oba

Nema veza sli radi i na crossfire deklariranim pločama sa patchom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 21:14 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da full bandwidth u 2x utora možeš dobiti samo sa intel socket 1366.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo jedna odliča s cjenom za nevjerovat: http://www.nabava.net/trazilica.php?q=890GX+Extreme3+&x=0&y=0!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odlična MBO za crosfireX, sa cijenom koja je za 100kn jeftinija nego prije 10-ak dana i sad je prava kupnja s obzirom što nudi.Polako cijene hardweru padajuOsmijeh.

Intel E2160
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stvarno je dobra, nadam se da će cijene svega pojeftiniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stvarno je dobra, nadam se da će cijene svega pojeftiniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ni moja Asus Rampage Formula nije losa ako nadjes rabljenu.

darkness is my friend
15 godina
neaktivan
dali neka maticna ima amd socket a da podrzava sli
cjena ispod 1000
50Niggas
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
dali neka maticna ima amd socket a da podrzava sli
cjena ispod 1000

Odgovorio sam ti i u tvojoj temi!?
Imaš u Technomax-u MSI NF750-G55 za 720 KN!?

15 godina
neaktivan
hvala, sad tek vidim :)
50Niggas
17 godina
neaktivan

Evo još jedna zanimljiva MBO:

http://www.instar-informatika.hr/maticna-msi-870a-fuzionam3ddr3usb3hydracf/msi-870a-fuzion/maticne-ploce/

S obzirom da se spominju raznorazne kombinacije glede podržavanja grafičkih kartica zanima me može li i podržava li samo opciju SLI-a znači 2 nVidija grafe ili isključivo crossfire ili 1 nVidija i 1 Ati grafa u kombinaciji zajednoIznenađen

Intel E2160
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

http://www.instar-informatika.hr/maticna-msi-870a-fuzionam3ddr3usb3hydracf/msi-870a-fuzion/maticne-ploce/

S obzirom da se spominju raznorazne kombinacije glede podržavanja grafičkih kartica zanima me može li i podržava li samo opciju SLI-a znači 2 nVidija grafe ili isključivo crossfire ili 1 nVidija i 1 Ati grafa u kombinaciji zajednoIznenađen

Da, podržava dvije Nvidia grafičke, ali to ne izvršava se "obični" SLI, jer se kartice ne povezuju SLI mostićem nego su povezane kroz ploču, i ja sam razmišljao o kupovini te matične pošto imam AMD procesor i GTX 460, nigdje na netu nisam našao test sa dvije Nvidia kartice, ni iste ni različite, našao sam samo testove gdje su spojene jedna od AMD-a i jedna od Nvidie, i u benchmark-ima postoji poboljšanja kad se doda druga različita kartica, ali u igrama performanse budu još lošije nego samo s jednom grafičkom, vjerojatno igre nisu optimizirane za tako nešto, jedino su se još u Metro-u 2033 performanse poboljšale dodavanjem druge grafičke, stoga mislim da SLI neće radit u svom puno potencijal, ali opet ne mogu ništa sigurno reć, bilo bi ljepo kad bi netko kupio matičnu sa Lucid Hydra čipom pa da vidimo kako to radi!?
PŠ: Na jednom stranom forumu sam čitao temu od jednog forumaša koji imam ASUS Crosshair IV Extreme, naime u toj matičnoj je isti čip kao i u ovoj od MSI-a, i da mi sve radi kako treba, odnosno da nema pada u performansam između SLI konfiguracija na certificiranoj SLI ploči i na ploči sa Hydra čipom!?
PŠŠ: Ploča je malo skupa u odnosu za ono što daje, dobijaš stare chipsete, s vjerojatno lošom mogućnosti clock-inga provesora, itd, itd, rađe kupi ASRock 890GX-Extreme3 za 800 KN, a tih 200 KN dodaj za kupovinu HD 6850, osim ako već imaš Nvidia-inu grafičku!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 0:27 (Ivsa).
17 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...

Hval

Intel

LGA1366 - Sve Intel X58 bazirane matične ploče (dakle sve ploče u ponudi za tu platformu)

LGA1156 - Ploče koje posjeduju dodatni NF200 čip ( Asus Maximus III Extreme, Gigabyte P55A-UD7)

AMD

AM3 - Sve AMD 890FX bazirane ploče

Smille kaže...

Možeš tjerat i dvije ATI/AMD grafe, dvije nVidia grafe ali i ATI/AMD+nVidia.

Problem je jedino što driveri još nisu posve ispeglani pa su rezultati dosta slabi. Osobno nisam probao tu ploču ali sam probao MSI P55 Big Bang Fuzion koja koristi isti Lucid Hydra čip i nije baš bilo bajno. Padovi u performansma su bili očajni, podrška vezana za igre još gora no to je bilo pred kakvih pola godine. Do sada se valjda sve to normaliziralo.

Vezano za tu 870A ploču i podršku Hydre imaš na njihovim stranicama u pdf-u.

MSI stranica ponekad zna zezat, pdf možete skinuti i ovdje.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 17:01 (Wolverine_pce).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice