- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nadi 555 be koji je stabilan kao quad i na konju si,to ti je najbolja opcija.Ako nema toga ja bi na athlona radi 4 jezgre,jer nikad neznas oce te potrefit 555be sa zdravim jezgrama.
A gle, četiri jezgre naspram dvije
Četiri pobjeđuju.
Ipak, X2 555 ima jako dobar postotak otključavanja u X4, a za one koji se ne otključaju u taj rekao bih da imaju 100%-tnu šansu za neki X3.
Išao bih na Athlona II X4 jer su njegove 4 jezgre ''sigurne'', dok za 555-icu ne mora uopće značiti da ćeš ga uspjeti otključati.
Uskoro će većina igara zahtijevati više od 2 jezgre (zasad to još prolazi nekako), tako da će ove 2 jezgre više u odnosu na 555-icu (ako je, zlu ne bilo, ne uspiješ otključati) itekako dobro doći.
Ja bi ti preporučio Athlona II X3 455 ili da Phenoma II X2 otključaš u X3 jer današnje igre (do danas) neznaju ikoristiti 4 jezgre nego 3 jezgre.
Sa četverojezgrenim procesorom u odnosu na trojezgreni dobio bi 4-5 FPS-a u kojoj igri!!
Napominjem da se mogu uspoređivati samo isti tipovi odnosno nazivi (npr. Athlon II X3 i X4 te Phenom II X3 i X49,
razog je zbog toga šo nemožete usporđivati Athlona II X3 i Phenoma II X4 jer Phenom ima 6Mb veći keš!!
Evo ti benchmark pa se sam uvjeri:
Ja bi ti preporučio Athlona II X3 455 ili da Phenoma II X2 otključaš u X3 jer današnje igre (do danas) neznaju ikoristiti 4 jezgre nego 3 jezgre.
Sa četverojezgrenim procesorom u odnosu na trojezgreni dobio bi 4-5 FPS-a u kojoj igri!!
Napominjem da se mogu uspoređivati samo isti tipovi odnosno nazivi (npr. Athlon II X3 i X4 te Phenom II X3 i X49,
razog je zbog toga šo nemožete usporđivati Athlona II X3 i Phenoma II X4 jer Phenom ima 6Mb veći keš!!
Evo ti benchmark pa se sam uvjeri:
Hrpa gluposti,igre koriste i vise od 4 a kamoli 3 jezgre.
Izvoli:
grafička: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10074
matična: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10273
2.565kn, ADM
vrhunska grafa koja se super OC-a te matična s podrškom za bagera u budućnosti te 8 faza za CPU... nadam se da ovih 60-tak kn nije problem...
Moja preporuka!
Ako si ga kupio u ADM-u, razlika do X4 955 ti je samo 75 kn. Mislim da bi to bila mnogo bolja opcija!
Odnosno trebao si reći za što će ti služiti, ako je pretežito za igre, onda je i Athlon ok, iako je bolji procesor uvijek prednost!
A što se tiće ostatka trebao si odmah reći iznos sa kojim raspolažeš, i što sve mora biti ukljućeno u njega, jer mislim da bi dobio bolju kombinaciju.
Npr:
A ako si zadovoljan sa Athlonom, prijedlog kolege Caesar et Brutus je odlićan!