Po čemu je tako dobar Intel i7?

poruka: 49
|
čitano: 7.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

A što je ta voltaža?Ja sam početnik u OC-u,jednom sam laptop skoro spržio s OC-om :D

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Po čemu je tako dobar Intel i7?
Oly_E3 kaže...

Uglavnom na stocku bez problema možeš ga staviti na 3.3-3.5GHz i kada se tržište sa after-market hladnjacima za socket 1366 stabilizira onda vidiš koji ti najviše paše i uzmeš si

Evo ja na pre-visokih 1.6V sa 65nm procesorom u idleu (mirovanju) imam 42C, a u loadu (opterećenju) 65C sa ne tako skupim (nije high-end cooler), ali jako dobrim hladnjakom; Coolermaster Gemin II S

Neznam bas more li do 3.5 sa stockom, ali ja nebi isao vise od 3.0Ghz, mislim nema potrebe, 1 sec prije ili poslje u obradi!

I don't care...
16 godina
markoal kaže...
Oly_E3 kaže...

Uglavnom na stocku bez problema možeš ga staviti na 3.3-3.5GHz i kada se tržište sa after-market hladnjacima za socket 1366 stabilizira onda vidiš koji ti najviše paše i uzmeš si

Evo ja na pre-visokih 1.6V sa 65nm procesorom u idleu (mirovanju) imam 42C, a u loadu (opterećenju) 65C sa ne tako skupim (nije high-end cooler), ali jako dobrim hladnjakom; Coolermaster Gemin II S

Neznam bas more li do 3.5 sa stockom, ali ja nebi isao vise od 3.0Ghz, mislim nema potrebe, 1 sec prije ili poslje u obradi!

ima markoal pravo, ja ti govorim iz vlastitog iskustva, imam 920 i radi sve i PREdobro, sad sam isbrobao GTA IV, odusevljen sam, a nisam ga ni malo klokao!!! jednio sta mi je grafa usko grlo, al nisam imao izbora!!

Potpis: JA
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:27 (Tionio).
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
doctor_crash kaže...

Evo ja osobno nerazumijem po čemu je tak dobar Intel i7?

Ako mi neko može odgovorit neznam dali bi to možda uzo il ne pa ako mi

može pomoć??'

Zato što koristi tehnologiju Hyper Threading,što znači da svaka jezgra može odjednom raditi dvije niti što pak znači da ga OS vidi kao da ima 8 jezgri.Ima intregrirani trokanalni memorijski kontroler i koristi DDR3 memoriju u tripple channelu,ima 8 Mb cache-a i tako dalje,ali ako nisi  profesionalac koji koristi AutoCAD i enkodira videe i radi znanstvene izračune na kompu,takav ti proc ne treba.Ja sebi još malo uzimam AMD Phenom II 940 BE,odličan za proc za cijenu od 1350 kn,a i ploča za i7 procove ti dođe oko 1300 kn pa nadalje.

Hyper Threading je skračeno HT jeli tako ...ako je, ta se tehnologija još koristila dok se nije znalo kako će Intel zamjenit Pentiume.

Pentium HT Pentium HT
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:31 (sk8 4 life).
17 godina
neaktivan

@ doctor_crash

procitaj koji sticky na forumu koji je vezan za overclock.

@ sk8 4 life

skraceno je htt (Hyper-Threading Technology), ta se tehnologija koristila u p4 procesorima, ali ju je intel namjeravao koristiti na nekim buducim procesorima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:35 (r420r).
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
Oly_E3 kaže...

Gledao sam review i na Youtubu (tiger Direct Blog) i ima ga na 3.3GHz na stocku. Naravno da je uvjek bolje kupiti aftermarket cooler, ali nema ih previše baš (ima CM V8 recimo, a neke ploče imaju podršku za 775 coolere. 3.0GHz je premali clock za bilo što (333MHz razlike). Zato mislim da dobar primjerak 920-ke može potegnuti na stocku na 3.5 (ja sam sa 90nm Celeronom sa 2.6 došao na 3.8 na stocku, kasnije sam promjenio hladnjak)

http://fotoforum.forumotion.net/
16 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

može pomoć??'

Za igranje po ničemu.I treba ga zaobilaziti u širokom lugu.No prcovi i nisu namijenjeni igrama,te se tako njihove preformanse i kvalitete nebi trebale uspoređivati sa igrama.

A u svemu ostalome(ZA ŠTO I PROC SLUŽI) i7 nadmašuje (OSIJETNO) bilo koji AMD ili Core2.To najviše treba zahvaliti trokanalnom memorijskom kontroleru koji daje ogromnu i u puno slučajeva ne iskoristivu propusnost(No od viška glava ne boli).Druga prednost je QPI(Quick Path Interconnect) koji spaja komponente izravno što osijetno ubrzava komunikaciju između cijelog sistema(U odnosu na Klasični FSB).Isto tako QPI nudi mogučnost izravne komunikacije između dva procesora.Što je odlična prednost u više procesorskim sustavima kakvi se mogu nači u serverima.Također netko je spomenuo i Hyper Threading koji omogučava da jedna jezgra radi dvije niti(Kao što je več obijašnjeno u drugom postu).Te tako OS umijesto četri jezgre vidi njih čak osam.Doduše tu tehnologiju je imao Pentium4.Tako da ta tehnologija je sama po sebi dosta stara.Sada kada smo naveli osnovne prednosti idemo na one malo manje važne.To je u prvom redu OC.

i7 920 se OC-a sa lakočom na 4,0Ghz te tako slobodno kažemo da niti jedan Phenom II ili Core2 ne može sa tolikom lakočom doč na tih okruglih 4,0Ghz.

Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 15:34 (microman).
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
markoal kaže...
Oly_E3 kaže...

Gledao sam review i na Youtubu (tiger Direct Blog) i ima ga na 3.3GHz na stocku. Naravno da je uvjek bolje kupiti aftermarket cooler, ali nema ih previše baš (ima CM V8 recimo, a neke ploče imaju podršku za 775 coolere. 3.0GHz je premali clock za bilo što (333MHz razlike). Zato mislim da dobar primjerak 920-ke može potegnuti na stocku na 3.5 (ja sam sa 90nm Celeronom sa 2.6 došao na 3.8 na stocku, kasnije sam promjenio hladnjak)

Imaš zbilja jako mali cooler.Ili si možda mislio na mm(milimetre)Namigiva

EDIT: Molim moderatora da izbriše ovaj post.

Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:51 (microman).
17 godina
neaktivan
@microman- mislio je na proizvodni proces proca....90nm dok je nehalem 45nm ;)
eXtreme overclocker
16 godina
neaktivan

Tako je to je 90 nanometarski procesor, samo što je na 3.8 na stocku hladnjaku u idleu radio na 55C (load oko 80C)

http://fotoforum.forumotion.net/
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:45 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan

Gle stvarno.Malo sam brzopleto pročitao.Moja isprikaNamigiva

Ja sam koji jesam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Microman

Zašto ga treba zaobilaziti u širokom luku ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
doctor_crash kaže...

može pomoć??'

Za igranje po ničemu.I treba ga zaobilaziti u širokom lugu.No prcovi i nisu namijenjeni igrama,te se tako njihove preformanse i kvalitete nebi trebale uspoređivati sa igrama.

i7 je bolji od bilo kojeg proca na svijetu u ama bas svakoj igri, u nekih cak i za 10 fps-a bolji od phenoma 2 istog ili veceg takta... Bezveze širiš netočne informacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 17:35 (Fowix).
16 godina
neaktivan

Da ga ja sad clocknem na 3.0-3.5GHz sa stock coolerom jel bi mi se CPU pregrijavo?

EDIT:Još neznam hoću li uzimat konfu sa i7,hebig a nije lako skupit 7 somova za moju konfuCool

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 19:05 (doctor_crash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a zasto naglasavate da ht tehnologija omogucava da se obraduju 2 niti, tj. da os vidi 8 logickih jezgri?

da, i7 ima 4 fizicke, tj. logickih jezgri! i to je ht tehnologija (koja je davno predstavljena na p4 procesorima).

ali broj dretvi koje se mogu obraditi nema veze sa time! moze (kod nekih procesora) jedna jezgra obraditi i 2 ili 4 dretve.

npr. intel xeon moze obraditi 4 dretve!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja mislim da je razlika izmedju Phenoma i i7-ce kao i kod obicnog Mercedesa C klase i AMG-a.Oba su dobra ali AMG je brzi i skuplji.

Zivim u Starigradu,selu sa 1150 stanovnika.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovo s mercedesom je skroz dobra usporedba.

Inaće, kod multitaskinga je najveći problem vrijeme koje se troši na prabacivanje između dva procesa (ili niti), jer je potrebno kompletne registre jednog procesa spremiti, pa učitati registre drugog procesa. Kad se radi o dva procesa koji koriste različite virtualne jezgre na istoj fizičkoj jezgri, prebacivanje je trenutno (ili puuuunooo brže), što i konačnici rezultira smanjenim brojem "uzaludno" potrošenih ciklusa, pogotovo uz operativni koji je dobro optimiziran za HT.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Da ga ja sad clocknem na 3.0-3.5GHz sa stock coolerom jel bi mi se CPU pregrijavo?

EDIT:Još neznam hoću li uzimat konfu sa i7,hebig a nije lako skupit 7 somova za moju konfuCool

Koliko vidim, ne razmeš se u overclock i bolje je da ostaviš na defaultnim vrijednostima,ako već misliš uzimati taj procesor. I sigurno je dobar...

16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

i7 je bolji od bilo kojeg proca na svijetu u ama bas svakoj igri, u nekih cak i za 10 fps-a bolji od phenoma 2 istog ili veceg takta... Bezveze širiš netočne informacije.

Nisi ni svijestan koju si glupost izvalo.Koji i7 920 je brži(U IGRAMA) od recimo Phenoma2 955?Naravno bez ikakvog OC-a.

Ako pak misliš na i7 EX onda samo moram reči LOL!.

Koliko korisnika ima koji posijeduju i7EX?

U igrama je najbitniji radni takt,a i7 920 ima dosta slabi radni takt od 2,6Ghz.Dok recimo Phenom2 955 ima 3,2Ghz što je velika razlika.

I napomenimo da platforma sa najeftinijim i7n 920 dođe nekih 5000kn(samo matična,ram i proc).

Ja sam koji jesam.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice