Dakle trenutno imam ploču....Asrock K10N78D
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K10N78D
pa me zanima dali ce biti dovoljna za AMD Athlon II 445/450, ne namjeravam nista overklokat
pa me zanima dali ce biti dovoljna za AMD Athlon II 445/450, ne namjeravam nista overklokat
Čuj....ploča je dobra ako nemas para za nesto vise ....makar ono sto ustedis na ovoj ploci izgubit ces na ramima.. jer ova ploča ima DDR2 memoriju koja kosta 240kn->2GB, pa preporučam Asrock M3A770DE koja kosta 450 kn i ima DDR3 (160kn->2GB).....
Ti odluči....
hehe stari moj....fora je u tome da vec imam tu plocu i ddr2 rame...pa me samo zanima dal ce X3 proc ok funkcionišat na ovoj ploči
radit ce
U cemu je tocno razlika izmedju ove i A770DE, osim sto ima jedan slot PCI-e (iiako ona ima 2@x4 tak da)
Piše da podržava i Phenome x6, tako da bez brige budi..Athlon x3 na to ide bez beda.
@mojpismonosa: Skroz drugi chipset, 770DE ima AMD-ov, a ova ima Nvidijin i jos dosta tog..
Ta maticna je dovoljna i za znatno jace procesore do 125W, pa kak onda nece bit dovoljna za jedan X3 procesor nema problema nikakvih jeftino i dobro rješenje itekak. Samo imaju u vidu Bios, tj koju verziju trenutno imaš gore na maticnoj ploci i koji ti Bios treba kolko ja vidim za X3 445 treba bit gore 1.40 verzija Biosa i nema frke.
Možes ti na toj maticnoj i klokat proc bez frke, pa taj procesor koji misliš kupit potegneš na 3.5 ghz bez problema itekak i to na defoltnom naponu vjerojatno. Sve ce radit bez frke, sa solidnim klokanjem procesora koje sam spomenul prije i to je to.
oprostite za off topic...prije sam koristio Intel procesore i zna sam dosta o njima,ali sad cu vjerojatno kupiti konfu s amd procesorom pa me zanima npr. kod Athlon II x4,da li ovo x4 znaci da ima 4 jezgre,da li mi netko to moze objasniti?
I kad se kupuje procesor,da li se s njim dobije njegov hladnjak ili se to mora posebno kupiti?
Jep, x4 znači 4 jezgre, Athlon x3 znači 3 jezgre i tako dalje..
Dobije se hladnjak, samo je ne baš kvalitetan.. ako ti ne smeta buka i ne misliš klokat bit će ti ok.
oprostite za off topic...prije sam koristio Intel procesore i zna sam dosta o njima,ali sad cu vjerojatno kupiti konfu s amd procesorom pa me zanima npr. kod Athlon II x4,da li ovo x4 znaci da ima 4 jezgre,da li mi netko to moze objasniti?
I kad se kupuje procesor,da li se s njim dobije njegov hladnjak ili se to mora posebno kupiti?
Da.
x2=2 jezgre
x3=3 jezgre
x4=4 jezgre
x6=6 jezgra
Kad kupis proc dobijes njegov hladnjak,a mozes kupiti i neki bolji hladnjak.
EDIT:kolega me prestigao
Tak je da oznaka X4 znaci da ima 4 jezgre, ili X3 kaj znaci da ima 3 jezgre pa nema frke hladnjak ceš obicno dobit uz AMD procesor i to je to.
Hvala na odgovorima
verzija mog biosa je P1.8.. znaci to je ok.....trenutno imam AMD Athlon X2 7850BE....jel moguce da na default hladnjaku imam 20-22 celzija u idle-u? :D
CPU
AMD Athlon 7850 Black Edition 21 °C
Kuma 65nm Technology
Motherboard
ASRock K10N78D (CPUSocket) 33 °C
Graphics
SyncMaster (1024x768@85Hz)
ATI Radeon HD 4600 Series (ATI AIB) 32 °C
Hard Drives
313GB Seagate ST3320613AS ATA Device (SATA) 31 °C
EVO TEMPERATURA....malo mi se cine preniske
Odakle si copy/pasteao te temperature?
Najpreciznije možeš vidjet u biosu, ovi programi tipa everest i sl znaju bit neprecizni..
Speccy program, vidim odma da tu nesto ne stima :D
ma ok cim manje to bolje :D......uglavnom prije sam znao imat blizu 40