2. Postoji li matična koja podržava amd procesore i nvidia kartice? Performanse?
3. Matična ploča koja podržava crossfire (znači favorira ati), a staviti nvidia grafičku na nju, jel to ok?
Hvala!
Ovisi za koju platformu gledaš, LGA775/LGA1156/LGA1366/AM2/AM3
Kada odabereš platformu tražiš odgovarajuću ploču s odgovarajućim čipsetom.
Na apsolutno svaku matičnu ploču idu grafičke kartice iz oba tabora. Glavno da je odgovarajuće tehnologije (PCI/PCIe/AGP)
Ne, ne favorizira nego samo pruža podršku za tu tehnologiju. Na ploči uredno rade kartice s nvidijinim grafičkim procesorima.
AM3, u računalo bi išao athlon x4, no isto tako gtx 460, planirao sam uzet Asrock M3A770DE, no ona podržava crossfire, a ja bih neku koja podržava sli pa da eventualno kasnije tutnem još jednu gtx460...
AM3
S AM3 platformom je malo zeznuto stanje kod nas. Naime novih ploča baziranih na nvidijinom 750a/780a/980a SLI čipu baš i nema kod nas u ponudi.
Eventualno ima dosta skupa MSI 870A Fuzion koja nudi SLI opciju putem svog Lucid Hydra čipa.
btw imašovdje postojeću temu vezanu za svoj problem.
Hydra nikad neće biti SLI...
Nego pogoniš dvije nVidije u "Hydra" modu...
Jedina prednost je što možeš koristiti dvije različite nVidije...
Vidi šta piše pod specifikacije:
SLI N/A
3-way SLI N/A
Hybrid SLI N/A
CrossFire Y
Uglavnom, kome treba SLI kad se može koristiti Hacked SLI...
Radi bolje i jednostavnije od Hybrid PhysX-a...
Da tako je, imao sam prilike isprobavati i koristiti MSI P55 BigBang Fuzion.
Naravno da to nije nvidia SLI već je to tzv Hydra N-mod, i ne koristi se SLI bridge.
No da, činjenica je da je povećanje performansi relativno slabo kao i podrška. Barem su bila takva moja iskustva.
Kako je sada s novim driverima ne znam, nadam se bolje. Zato sam i naveo kao eventualnu mogućnost ako se ne želi igrat modanjem.