Pitanje oko temperature proca

poruka: 11
|
čitano: 2.726
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo ovako, komponente pišu pod moj PC, zanima me slijedeće: na otključanom Phenomu X2 550BE u B50 i clockanom na 3,4 (preko nejde nikako) temp su u idle 35, a u loadu oko 50-55c, dali su to normalne temp s obzirom da ga hladi Zalman Performa?

I stvar koja me možda još više muči, nedavno sam kupio napajanje LC Power 560W Silent Giant i u loadu se ono jako zagrije i bučno je (ispuhuje vrući zrak)...

Moje pitanje je dali je moguće da moja konfa tolko struje iscijedi iz tog napajanja? Ili neš nije u redu? Prije sam imao Fortrona 400w i grafu 5770 (ostale komponente iste) i uvijek je puhalo hladan zrak..

Dali možda proc vuče puno više struje pošto je otključan?

Dali bi manje opterećivalo napajanje kad bi imao recimo Phenom X4 955? Tj. dali nativni X4 procesori vuku manje struje od otključanih X2?

Znam da je puno pitanja, al eto muči me to već neko vrijeme pa ak netko zna nek kaže..

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pitanje oko temperature proca

Ok zar baš nitko? {#}

15 godina
neaktivan

LC silent serija bi trebala bit tiha,imam 550W prakticki isti model i nisam ga cuo od ugradnje,kao da ga i nema.

Napajanje bi trebalo komodno držat navedene komponente.

EDIT:

vidim da ti je max temperatura za proc 70C tako da su temperature ok,mozda da ocistis cooler u slucaju da nisi duze vrijema,napajanje također.

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 16:24 (forzzuk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Napajanje je novo, cooler očiščen... Neznam, čitao sam da tu seriju LC power napajanja svi hvale, i da drži i zahtjevnije konfe od moje i da se ne oznoji... Dok iz mog puše vruće i glasno je...

17 godina
zvone07 kaže...

Napajanje je novo, cooler očiščen... Neznam, čitao sam da tu seriju LC power napajanja svi hvale, i da drži i zahtjevnije konfe od moje i da se ne oznoji... Dok iz mog puše vruće i glasno je...

1. Temperature su ti oko normale. Moj Phenom II 550BE otključan u trojezgrenog B50 s naponom dignutim na 1.375V (niže od toga-nestabilno), Xilence Silver Tim pastom i AC Freezer 64pro pwm hladnjakom pod opterečenjem ide do tih temperatura kakve ti imaš s X4.

2. U X4 stabilno otključani 550BE (B50) bez dizanja napona isto je što i 965BE, dakle i potrošnja je tu negdje. Potrošnja ti ovisi o naponu koji je na procesoru.

3. Je li ti napajanje LC Super Silent ili Silent Giant? Razlika nije samo u cijeni.

4. Koja pasta ti je između procesora i hladnjaka? Ako je neka divlja (Spire, Xilence, ...), probaj s nekom boljom (proizvođača Arctic Cooling, Arctic Silver, Prolimatech, OCZ, ...).

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
14 godina

3. LC Power silent giant GP3 http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+560W,+LC+POWER+Silent+Giant+GREEN+POWER+LC6560GP3+V2.3,+140mm+vent.&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.031

4. Pasta je Arctic Silver 5, mislim da bolje od toga nejde...

Znam ja da je ovo napajanje dobro, nigdje nisam ništa loše pročitao, zato mi je i čudno da se toliko muči..

17 godina

http://www.lc-power.de/index.php?id=203&L=1 - to je to napajanje?

Ako jest, max snaga na 12V mu je 282W (nije baš neto puno), a peak power mu je 500W.

Izvor: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page8401.htm

Arctic Silver 5 je ok. Dobra je. Kojom metodom si ju nanio?

Edit: 282W za GTX 460 - nije ni čudo što se napajanje optereti i grije.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 19:48 (191x7).
14 godina

To je to napajanje... Kaj da kupujem novo?

17 godina
zvone07 kaže...

To je to napajanje... Kaj da kupujem novo?

Pa ne znam, ako ti je glasno i ako se previše grije možda i trebaš, ali bolje da pitaš nekog stručnijeg oko napajanja (jer ja baš i nisam neki autoritet za LC Power napajanja).

Napajanje ti je gore ili dolje na kućištu? Veče li zrak iz kućišta ili iz vana?

14 godina

Gore je, nemrem ga staviti dolje.. Prema tome vuče zrak iz kućišta..

17 godina
zvone07 kaže...

Gore je, nemrem ga staviti dolje.. Prema tome vuče zrak iz kućišta..

Dio problema leži i u tome. Napajanje ti uzima već topao zrak od procesora.

Kakva ti je cirkulacija u kućištu?

Probaj zadnji vent što ti izbacuje topli zrak s hladnjaka procesora van iz kućišta okrenuti da ubacuje zrak, hladnjak okrenuti tako da njegov vent taj zrak vuće od venta koji zrak ubacuje i da topao zrak baca u kućište ka cd/dvd čitačima. Tada će ti i napajanje dobijati malo više svježeg zraka. Eventualno držati kućšte otvoreno.

Ili stavi bočni vent (ako kućište dopušta) da ti upuhuje u prostor kod procesora svjež zrak pa da napajanje vuče i taj zrak i onaj zagrijani procesorom.

Koje god napajanje da uzmeš, topao zrak ga ne može ohladiti. Zato vent vrti brže i zato se više grije.

Možeš uzeti dakle napajanje kojem manje škodi ta temperatura/toplina tog zraka (neki owerkill recimo Corsair od 650W koji će davati svojih 60% koliko ćeš ga moći opteretiti svojom konfiguracijom, a ono se pri 60% opterečenja ne zagrijava baš puno) ili neko kućište koje ima bolje organiziranu unutašnjost. Pod bolje organiziranom unutrašnjšću mislim na to da ima više prostora, napajanje odolje, cable management sistem, više ventova, ...

Ja bih svakakao išao na kućište, jeftinije to nego mijenjati novo napajanje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice