pitanje u vezi coolermaster vortex plus hladnjaka
stižu mi nove komponente, a ovaj bi hladnjak stavio umjesto intelovog kad ga već imam jer spusti temperaturu procu za bar deset stupnjeva u odnosu na stock, a također sam uzeo i scythe backplate za matičnu koji odgovara hladnjaku pa mi se to čini kao kvalitetnije rješenje
push pin mi ide na jetra jer su mi već tri pina s vortexa pukla pa sam se zahebavao s preradom onih original intelovih uz puno muke i strpljivog rada sa skalpelom, a zato ću nosače hladnjaka pričvrstiti za backplate šarafima i maticama (nadam se naći odgovarajuće u željezari)
prvo je pitanje, backplate na sebi ima neku vrst spužvaste gume, ali nosači hladnjaka s gornje strane liježu na ploču direktno, pretpostavljam da to treba stegnuti razumnom silom i da baš nije lako zdrobiti ploču između nosača i backplatea, ili ipak...?
drugo je pitanje kad stavim nosače, hladnjak se pričvrsti na njih uz pomoć polugice u obliku klackalice koja u jednoj središnjoj izbočenoj točki sjeda na hladnjak i pritišće ga na proc, sa stražnje se strane zakači za jedan nosač, a s prednje se šarafom doteže na drugom nosaču čime se povećava pritisak na srednju točku i time istovremeno pritisak hladnjaka na proc
problem je što se nigdje ne kuži koliko puta treba zakrenuti šaraf, a problem je pogotovo veći jer polugica sjeda na hladnjak u jednoj jedinoj točci zbog čega se hladnjak na klizavoj pasti na procu uvijek lagano može okretati lijevo desno par milimetara kao da je labav (što nije jer sam jednom zakrenuo šaraf za još pola kruga nakon čega je push-pin pukao i iskočio iz matične)
dakle, kako znati kad je šaraf dovoljno dotegnut i obzirom da ću izbjeći push-pinove i nosače znatno čvršće učvrstiti na matičnu i backplate, je li moguće da umjesto iskočenog push-pina završim sa zdrobljenim procom ili socketom
poprilično sam zabrinut oko ovog jer uopće nema nikakvog osjećaja da je šaraf pri kraju kad ga zatežeš, ne bi htio da je hladnjak labav, a isto tako i strah me da prejako sjeda na proc i da još shebem nove komponente