Pa sve se tu već zna, samo što su neki tvrdoglavi a neki nikako da shvate neke stvari.
To ti je poslijedično - uzročna veza. Akcija-reakcija. Moš mu dodat i malo vegete za kraj.
To ti je poslijedično - uzročna veza. Akcija-reakcija. Moš mu dodat i malo vegete za kraj.
Zakon akcije reakcije, 3. Newtonov Zakon, LOL
Amen
Tako je.Procesor bez cache memorije je kao pita od sira bez sira.A o tvojim pojmovima rasturanja ne bih.Ljudi ovdje (tocnije,djeca)ocigledno ne razlikuju da nisu jezgre te koje uvjetuju bolje performanse,nego sama arhitektura,dodatne instrukcije itd.Po svemu nabrojanom Phenomi II su stvar proslosti jer su x4 i x6 tehnoloski zaostala tehnologija koja je na pragu otpisa.X6 je u biti x4 Phenom II kojem su dodane dvije jezgre i nije povecana cache memorija. Moje je misljenje i uvijek cu stajati iza toga da je vise cache memorije bitnije od dodavanja novih jezgri.
Dokaz je Sandy Bridge platforma ciji cetverojezgreni procesor na 2600 Mhz je brzi od najbrzeg x6 procesora za 30-40 %. O cemu mi onda uopce pricamo?
Nemoj se sad hvatati razlicitih arhitektura ako je pitanje uzeti Phenom 2 X4 ili Phenom 2 X6. Arhitektura im je ista. Sandy bridge je upravo dokaz kako L3 Cache i nije toliko bitan jer je i5 2500K u svemu bolji procesor od i5 750 kojeg je naslijedio a ima manje cache memorije. Ako je tebi i5 2500K sa svojih 6Mb cachea pita bez sira, to je tvoj problem.
Ova rasprava je potpuno besmislena, neke je moderatori zatvore !
neki ovdje pokušavaju i naućit nešto
lol ja nisam znao da to tako ide , mislio sam da su tranzistori glavni dio procesora koji obavlja sve radnje i izraćune , nije to baš lako za shvatit sve doduše.
lol ja nisam znao da to tako ide , mislio sam da su tranzistori glavni dio procesora koji obavlja sve radnje i izraćune , nije to baš lako za shvatit sve doduše.
vidis...nema potrebe onda da govoris kako neki nisu iskusni...
vidis...nema potrebe onda da govoris kako neki nisu iskusni...
slobodno mi reci da sam seljaćina jer to neznam
necu...danas sam bia malo ljut i nekulturan..inace nisan takav
Hebiga, ljudi idu na fakultet da bi shvatili sve te stvari. Ovdje forumasi, medju kojima sam i sam, vise manje nabadaju podatke i pisu ono malo sto znaju (neki i krivo znaju) tako da se ovakvih rasprava covjek moze izaci s jos manje znanja nego sto ga je imao.
:D , lijepo od tebe
Hebiga, ljudi idu na fakultet da bi shvatili sve te stvari. Ovdje forumasi, medju kojima sam i sam, vise manje nabadaju podatke i pisu ono malo sto znaju (neki i krivo znaju) tako da se ovakvih rasprava covjek moze izaci s jos manje znanja nego sto ga je imao.
znam xd , nije to jednostavno tako , to mi prijatelji sad na fesbu iz elektronike uće doduše.
Hebiga Atigameru zuti dan mi bia
Pogledam prvi post i pitanje postavljeno 2.7 kad ono PAF 7 stranica postova kontam si nešto ne valja :D,
ovo su epske bitke, svaka čast dečki
Eto da samo kažem svoje mišljenje bez obrazloženja jer nema smisla , 6x tuban je bolji i isplativiji od svakog x4 deneba sada kao i u buducnosti, amen. :)
Pogledam prvi post i pitanje postavljeno 2.7 kad ono PAF 7 stranica postova kontam si nešto ne valja :D,
ovo su epske bitke, svaka čast dečki
Eto da samo kažem svoje mišljenje bez obrazloženja jer nema smisla , 6x tuban je bolji i isplativiji od svakog x4 deneba sada kao i u buducnosti, amen. :)
Forum bi bio dosadan da nema ovakvih rasprava.
Ok odlucija sam se za 1055T i overclockirat cu ga @ 3.5.
btw tnx na predstavi ;)
Pa to si mogao odmah napraviti umjesto sto nas zajebava*š ;)
definitivno tocno
toliko ima tema na forumu tipa koji izmedju ova dva-tri procesora ,koju izmedju ove 2-3 ploce da samo treba procitati te teme i znati ces sve
ovako svaki dan ista pitanja isti procesori u pitanjima i iste ploce u pitanjima
neka se nitko ne naljuti ali to je istina
definitivno tocno
toliko ima tema na forumu tipa koji izmedju ova dva-tri procesora ,koju izmedju ove 2-3 ploce da samo treba procitati te teme i znati ces sve
ovako svaki dan ista pitanja isti procesori u pitanjima i iste ploce u pitanjima
neka se nitko ne naljuti ali to je istina
Malo rasprave uvik dobro dode
Čim se spomene Amd vs. Intel ili Amd vs. Nvidia odmah imamo 5-6 i više stranica rasprave o samoj temi a dosta se ide i izvan teme.
Ovdi nije bia u pitanju fanboyizam,pa radi se o procesorima iste tvrtke
Čim se spomene Amd vs. Intel ili Amd vs. Nvidia odmah imamo 5-6 i više stranica rasprave o samoj temi a dosta se ide i izvan teme.
Ovdi nije bia u pitanju fanboyizam,pa radi se o procesorima iste tvrtke
Pa generalno da, ali ima i onih koji se nađu offtopičarit i fanboyat (neću imena, jer strah me TD :) )
Pa šta se tu ima reći nego ona " 100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa"
Pa šta se tu ima reći nego ona " 100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa"
Zaboravljaš da postoje i mutantice