Dakle, zanima me razlika između ovih procesora?
Pentium Dual Core i Core 2 Duo
- poruka: 17
- |
- čitano: 5.361
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dual core ima manje chachea.
Pentium dual core - 800 MHz sabirnica, 1 Mb Cache,
Core 2 Duo - serija 4xxx - 800 MHz sabirnica, 2 Mb Cache,
Core 2 Duo - serija 6xxx - 1066 ili 1333 MHz sabirnica, 4 Mb Cache,
Core 2 Duo - serija 8xxx - 1333 MHz sabirnica, 6 Mb Cache.
Uostalom - web stranica Intela pa sve piše.
Pozdrav
Ma znam i ja razlike, no ciljam na to da se malo više usporedi...
Tehnologija izrade, da li se Core 2 Duo rade u 45 nm, a dual core u 65nm ili?
Ima li tehničkih razlika u izvedbi samih procesora, da li imaju isti princip rada, recimo kod dohvaćanja cache memorije i
dijeljenja između jezgri, te same efikasnosti cache memorije, da li kod Core2Duo to ide bolje te procesor češće dobiva
traženi podatak nego kod Dual Core?
Da li možemo ovu usporedbu svesti kao usporedbu recimo prijašnjih Pentiuma i Celerona, ili Athlona i Durona?
Ako netko zna i ima volje to malo podrobnije usporediti bio bi zahvalan...
Ima wikipedia pa se pogleda :D.. Core duo je 32bitni dvojezgreni procesor x86, a core2duo je 64 bitni procesor sa x86-64 instrukcijama
ma znam i ja da postoje stranice i Intela i Wikipedie, i također znam i čitati i pisati, nego smatram da je ova tema zanimljiva sama po sebi te potiče na raspravljanje (što je po meni i smisao foruma) tipa bolje-lošije, jeftinije-skuplje. Stoga, ako nemate volju reći nešto o tome, onda zaobiđete ovu temu i sretno, valjda će biti i netko tko će reći nešto konkretnije, a ne samo reći imaš vamo, imaš tamo...
Ima wikipedia pa se pogleda :D.. Core duo je 32bitni dvojezgreni procesor x86, a core2duo je 64 bitni procesor sa x86-64 instrukcijama
Ma znam i ja razlike, no ciljam na to da se malo više usporedi...
Tehnologija izrade, da li se Core 2 Duo rade u 45 nm, a dual core u 65nm ili?
Ima li tehničkih razlika u izvedbi samih procesora, da li imaju isti princip rada, recimo kod dohvaćanja cache memorije i
dijeljenja između jezgri, te same efikasnosti cache memorije, da li kod Core2Duo to ide bolje te procesor češće dobiva
traženi podatak nego kod Dual Core?
Da li možemo ovu usporedbu svesti kao usporedbu recimo prijašnjih Pentiuma i Celerona, ili Athlona i Durona?
Ako netko zna i ima volje to malo podrobnije usporediti bio bi zahvalan...

Wolverine, hvala na konkretnijoj usporedbi
ma znam i ja da postoje stranice i Intela i Wikipedie, i također znam i čitati i pisati, nego smatram da je ova tema zanimljiva sama po sebi te potiče na raspravljanje (što je po meni i smisao foruma) tipa bolje-lošije, jeftinije-skuplje. Stoga, ako nemate volju reći nešto o tome, onda zaobiđete ovu temu i sretno, valjda će biti i netko tko će reći nešto konkretnije, a ne samo reći imaš vamo, imaš tamo...
Da ponovno otvorim temu.
Danas mi je čovjek u Konikomu rekao da Core 2 Duo ima fižički dvije jezgre a da Dual Core ima jednu fizičku i jednu logičku i da kao jedna radi na 2 GHz a druga pošto je kao virtualna radi na 1 Ghz.
Molim ko je tu lud.
Jesam ja njega dobro čuo ili šta.
I on menu trubi da je tako, ja samo aha da da da.
Radi mojeg psihičkog stanja neka mi netko potvrdi da to nije istina kao što mislim da nije.
Thenks
pa nije istina..Dual Core ima 2 fizičke jezgre!
Da ponovno otvorim temu.
Danas mi je čovjek u Konikomu rekao da Core 2 Duo ima fižički dvije jezgre a da Dual Core ima jednu fizičku i jednu logičku i da kao jedna radi na 2 GHz a druga pošto je kao virtualna radi na 1 Ghz.
Molim ko je tu lud.
Jesam ja njega dobro čuo ili šta.
I on menu trubi da je tako, ja samo aha da da da.
Radi mojeg psihičkog stanja neka mi netko potvrdi da to nije istina kao što mislim da nije.
Thenks
Dual core pentium i core 2 duo i core duo svi imaju 2 jezgre fizicke i logičke.
Hvala lijepa.
Neki bi ljudi trebali nešto znat o poslu na kojem rade a ne ovako širiti dezinformacije.
Ne treba vjerovati seljacima koje rade po našim IT trgovinama je mnogi nemaju pojma o nekim stvarima, iznimke not included