PCI-E 2.0 X16 vs PCI-E 2.0 X8

poruka: 15
|
čitano: 2.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

konkretno imam problem jer kupujem novi komp i sad uzimam Gigabyteovu ploču,al neznam koju uzeti,socket AM3,ploča UD5P ima dva PCI-E utora i oba rade na 16X,(i malo mi je preskupa) dok UD4P isto ima dva utora al prvi radi na 16X a drugi na 8X i kad su oba poponjena sa crossfireom oba rade na 8X,uzeo bi Ati 4890 i sad me zanima kad bi kasnije dodao jos jednu karticu u crossfire na ploču UD4P kolki bi bio gubitak performansi jer je propusnost 8X a ne 16,jel bi to bilo nesto osjetno s obzirom na duplo manju propusnost?  ako ima neko slicna iskustva i ako ima neki link sa rezultatima bio bi zahvalan,hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ajde molim pomoć od nekog,da mi to malo pojasni,trazio sam po netu al nista nisam nasao konkretnog
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Razlika nebi bila niti 1 FPS tako da nemaš brige što se tiče toga....

evo ti jedan review gdje su dvije HD4770 testirane...

razlika je u najgorem slucaju 3-4 fps-a što je stvaaarno malo...

eh..da, evo review.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 21:25 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: PCI-E 2.0 X16 vs PCI-E 2.0 X8
gledao sam taj review al 4770 ima puno manju propusnost zbog 128 bitne sabirnice,a 4890 ima 256 bitnu i veci clock proca i memorije pa neznam
17 godina
neaktivan

A neznam stvarno , mislim da ti ionako nečeš uzimat još jednu HD4890 jer će sad

doći HD5xxx serija koja će biti dosta jača....dvije HD4870 ~ HD5870...valjda

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
a da,cekam sad da izadu nove grafe i core i5 pa da to sve malo pojeftini,a mozda nakraju uzmem i core i5 i novu hd 5850,pricekat cu jos mjesec i pol pa cu vidjeti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skrba kaže...
a da,cekam sad da izadu nove grafe i core i5 pa da to sve malo pojeftini,a mozda nakraju uzmem i core i5 i novu hd 5850,pricekat cu jos mjesec i pol pa cu vidjeti

Najmudrija odluka...ako izdržiš ...ja nebih mogaoSmijeh

16 godina
da znas kolko već tak izdrzavam,bit ce ti jasno kajd pogledas pod moj PC,koja kanta,al ak sam do sad mogao izdrzati onda nekako budem i jos to malo vremena,brojim dane do izlaska grafe i proca da vidim rewieve pa da se napokon odlucim sto mi je bolje uzeti.
17 godina
neaktivan
skrba kaže...
da znas kolko već tak izdrzavam,bit ce ti jasno kajd pogledas pod moj PC,koja kanta,al ak sam do sad mogao izdrzati onda nekako budem i jos to malo vremena,brojim dane do izlaska grafe i proca da vidim rewieve pa da se napokon odlucim sto mi je bolje uzeti.

Sretno...Osmijeh

16 godina
neaktivan

iskreno, mislim da ce ti kasnije biti isplativije prodat tu 4890 i uzet nesto iz directX 11 ponnude kartica koje ce manje trositi, imati bolje mogucnosti i performanse u rangu 4890 crossfire polja.

no ako budes isao na 2 x x8 utore, pad performansi se osjeti samo na vrlo visokim rezolucijama i moze dosezati 5-15 fps, ovisno o uvjetima.

0 0 hvala 0
16 godina
jos cu malo pricekati pa vidjeti sto mi je najisplativije i najbolje za moje potrebe,inace rezolucija na kojoj bi igrao je 1650x1050 max podrzana od monitora pa mislim da ne treba biti prejaka grafa na kojoj bi mogao igrati na max detaljima.koja bi bila grafa dostatna za tu rezoluciju za max detalje,da je iz ati hd4800 serije?
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 11:41 (skrba).
16 godina
skrba kaže...

Gledaj. Crossfire/SLI je po mom mišljenju skroz neisplativa stvar. Jer jednom kad iziđu nove serije kartica, i ova tvoja pojeftini, za nekoliko stotina kuna više bit će ti dostupna kartica iz nove serije. U svakom slučaju, nemoj kalkulirat s tim. To je više za entuzijaste koji neznaju šta će....

15 godina
protjeran
vrucajanjetina kaže...
skrba kaže...

Gledaj. Crossfire/SLI je po mom mišljenju skroz neisplativa stvar. Jer jednom kad iziđu nove serije kartica, i ova tvoja pojeftini, za nekoliko stotina kuna više bit će ti dostupna kartica iz nove serije. U svakom slučaju, nemoj kalkulirat s tim. To je više za entuzijaste koji neznaju šta će....

U prijevodu, sluzi za nabijanje bodova u 3DMarku.

lol, lol, lol
16 godina

mene ne zanima 3d mark,samo da mogu pristojno igrati na toj rezoluciji tj. na max detaljimaSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Problem je u tome što tako možeš ti čekat unedogled. Kad izađe HD58X0 serija ATI kartica sumnjam da će u startu biti jeftine. Svi znamo kakve su cijene kad kartice tek dođu na tržište.

Da sam na tvojem mjestu, uzeo bih sad HD4890 i koristio tu karticu barem pola godine dok je pojeftini HD58X0 serija.

Što se tiče ploče i procesora, neznam što da ti kažem. Mene i5 baš i nije previše oduševio, jest da ima performanse sitnicu slabije (ili u rangu) sa i7, ali i7 je i7, vrh Intelove ponude i tako će i ostat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice