Par pitanja o procesoru ?

poruka: 15
|
čitano: 1.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo ovako imam procesor amd athlon i maticnu nforce i problem  mi je da  kad  udem  u my computer pise  mi da radi na 1.10 ghz  a kad  stavim procesor u drugu maticnu radi  na 2.0 i sada  meni  nije jasno zasto  mi pokazuje  1.10 ghz i radi na 1.10 kad bi trebao raditi na 2.0 ,probao  sam ga clockati ,pa smanjiti fsb ,resetirati bios ali opet nista pa me zanima  da li nije mozda  problem u maticnoj ili u necem drugom ?

Lijep pozdrav

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gdje to pise, daj screenshot.

Koja maticna?

iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda ti je u biosu uključeno EIST i C1E.

ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR TWIN2X2048-6400C4,CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. OSVETA JE MOJA,JA ĆU JE VRATITI.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Par pitanja o procesoru ?

Dao bi screen shoot ali cijeli komp je kod frenda  kad cu se cuti pa cu reci da  mi napravi ,a vidis da  mi je ukljucen EIST I C1E nisam razmisljao moram probati jel me izluduje makar imam vise kompova ali zasto da radi na 1.10 kad moze na 2.0 ghz-a .

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Dao bi screen shoot ali cijeli komp je kod frenda  kad cu se cuti pa cu reci da  mi napravi ,a vidis da  mi je ukljucen EIST I C1E nisam razmisljao moram probati jel me izluduje makar imam vise kompova ali zasto da radi na 1.10 kad moze na 2.0 ghz-a .

Radi on ako je uključen EIST i C1E na 2.0 samo kad mu to traže aplikacije,a kad mu ne treba toliko snage pada na manju frekvenciju da ne troši puno struje...
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR TWIN2X2048-6400C4,CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. OSVETA JE MOJA,JA ĆU JE VRATITI.
17 godina
neaktivan

Ma ta maticna ima opciju mjenjanja CPU multipliera pa je se slucajno ili si ti smanjio multiplier na 5,5 povecaj ga na onoliko koliko radi taj procesor znaci na 10

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
cro_denis kaže...

Radi on ako je uključen EIST i C1E na 2.0 samo kad mu to traže aplikacije,a kad mu ne treba toliko snage pada na manju frekvenciju da ne troši puno struje...
 Ma nema veze te opcije smanjivanja frekvencije kad se ne koristi, u My Computeru ti pokaze frekvencije uz biosa i nemoze se mijenjat sve dok se ne restarta win.
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
Razer_Copperhead kaže...
cro_denis kaže...

Ma nema veze te opcije smanjivanja frekvencije kad se ne koristi, u My Computeru ti pokaze frekvencije uz biosa i nemoze se mijenjat sve dok se ne restarta win.
 A kako meni ASUS P5Q DELUXE mijenja frekvenciju CPUa čas na 1,5,a čas 2,6 ili 3,16 Ghz??
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR TWIN2X2048-6400C4,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.
17 godina

Kao prvo Eist i c1e nepostoje na maticnim plocama za AMD!!!

Upali cpu-z i vidi frekvenciju proca , ako je 1.1 onda pokreni neki video i vidi jel ce ti biti 2.0, ako je tako onda iskljuci COOL&QUIET ako bas hoces NEstedjeti struju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
cro_denis kaže...

Tocno tako,evo ti dokaz za moj procesor.
Kada nije pod opterecenjem lijeva slika a desna je pod opterecenjem
q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Kao prvo Eist i c1e nepostoje na maticnim plocama za AMD!!!

Upali cpu-z i vidi frekvenciju proca , ako je 1.1 onda pokreni neki video i vidi jel ce ti biti 2.0, ako je tako onda iskljuci COOL&QUIET ako bas hoces NEstedjeti struju!

Stvarno nisam vidio da se radi o ploči za AMD.SORRY!!!!!!
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR TWIN2X2048-6400C4,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.
16 godina
neaktivan

Ok budem to napravio kada dodem kod frenda  jos  me  zanima gdje se nalazi ta opcija cool&quiet ?

17 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Ok budem to napravio kada dodem kod frenda  jos  me  zanima gdje se nalazi ta opcija cool&quiet ?

17 godina

u biosu se nalazi. Nije je tesko naci

EDIT: E DA MOZES JE ISKLJUCITI TAKO DA ODES NA   DESKTOP- DESNI KLIK- PROPERTIES-SCREEN SAVER- POWER- KLIK NA HIGH PERFORMANCE I QOOL&QUIET VISE NECE RADIT!

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2008 22:51 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala vam na pomoci budem napravio sto ste mi rekli .

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice