P45 vs P35

poruka: 9
|
čitano: 2.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
P45 vs P35

Ovako jedan mi je covjek reko da se ne isplati uzeti p45 plocu neg da rade uzemem p35 a ja sam ko zadnji n00b odgovorio aha jel nemam blage u cemu je razlika i sad me zanima imam npr Q6600 i uzmem p35 plocu,kakava bi bila razlika u odnosu na p45

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
P45 vs P35

razlika je ta sta p45 ima noviji i moderniji chipset.ep45-ds3 podržava crossfire i možeš imat 16 gb rama, npr ep35-ds3 ne podržava crossfire i možeš imat 8 gb rama itd.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: P45 vs P35

p35 porzava CF evo primjera:

MB ASROCK S775 4Core1600Twins-P35, Intel P35, PCI-E, DDR2+DDR3, Crossfire

Asrock 4CORE1600P35-WIFI M-B s775, Intel P35 + ICH9R

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

npr ep35-ds3 ne podržava crossfire i možeš imat 8 gb rama itd.

Nije istina....p35 podrzava crossfire.....
17 godina
moderator

Podrzava, ali to je stariji standard PCIe 1.1, a i drugi utor ima samo x4 propusnost (najveca je x16).

P45 podrzava novi PCIe 2.0 standard koji ima duplo vecu propusnost.

16 godina
neaktivan

ups krivo sam napisa za crossfire

17 godina
Malo ste fulali bit samog pitanja. Čovjek pita dali će moći dobiti veći OC quada na P35 ili P45 čipsetu. Stvar je ovakva. Sve ovisi o kakvoj se ploči radi. Normalno da će quad bolje ići na ploči s kvalitetnijom regulacijom napona, s više opcija finijeg podešavanja napona (GTL) nego na onoj koja to nema.

Usporedbe radi npr. Sigurno ćeš moći dobiti više od P35 sa 6-ero faznom regulacijom napona nego od P45 sa 4-ero faznom.

Razlike između samih čipseta se očituje u novom ICH10R southbridgeu, većem broju PCI-E laneova ("stazica"), koji nam donosi podršku za 8x8 Crossfire, za razliku od starog 16x4. Količini maksimalne podržane memorije i nižem proizvodnom procesu samog čipseta. Također većina P45 ploča dolazi s novom VRM 11.1 specifikacijom koja u kombinaciji s 45nm procesorima može napredno regulirati potrošnju i iskorištavanje energije.
17 godina

HVALA Razer kaj si mi to strucno objasnio mozda i malo prestrucno jel meni netreba samo dobra ploca za CPU nego isto tako i dobra ploca za CF tocnije hd4850x2 tako da ako imate volje mozete mi reci koja bi mi sada bila best buy a sto se memorije tice podrzana 8gb mi su mi dovoljna tako da ako bi mi mogli po ovome procjeniti graficka i CPU znaci jedan Best buy tj.sta se vise isplati p35 i p45 s obzirom na cijenu i preformanse,isto tako ako moze podatak kolike se gubi kad imam 16x i 4x

17 godina
Ukoliko planiraš HD3850X2 onda nema brige po pitanju chipseta, crossfirea i propusnosti utora...jer dotična kartica koristi samo jedan PCI-E utor, a komunikacija između ta dva čipa je ostvarena preko PLX čipa, tako da koristi punu x16 propusnost.

Best buy ploče su one iz Asusove P5Q serije, ovisno o budžetu - P5Q "vanilla", P5Q-E, od Gigabytea, također ovisno o cijeni - EP45 DS3 i jače... od DFI-ja LP DK P45 T2RS (Plus), Biostar TPower I45...

Ako te zanima best buy cpu onda su to oni iz serije E5x00 ili nešto jača braća E7x00.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice