Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 1.244
|
čitano: 219.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
PlayPetepp kaže...

Bez obzira na fanbojizam, dobar i jak intel uz amd (i nek se i nvidija ubaci) je za nas korisnike dobra stvar jer će cijene ići dolje. Ako se ovako nastavi još malo pa će amd u cpu segmentu bit što i nvidija u gpu.

Pa u (stvarnom) CPU svijetu je stanje i gore po Intel nego što je AMD/Nvidia GPU.

AMD grafe se i kupuju, pogotovo sada ova RX9000 serija, s druge strane Intel praktički niko i ne kupuje.

Newegg u top 10 su 8 AMD procesora i 2 Intelova klik

Amazon u top 10 sve AMD procesori, Intel tek na 12 mjesto i to stari nedegradirajući i7 12700KF klik

9 godina

Imaa ga još u laptopima, pogotovo poslovnim.

Još se vije Intelova loza, još se penje uz verandu.

12 godina
ibme74 kaže...

Pa u (stvarnom) CPU svijetu je stanje i gore po Intel nego što je AMD/Nvidia GPU.

AMD grafe se i kupuju, pogotovo sada ova RX9000 serija, s druge strane Intel praktički niko i ne kupuje.

Amazon u top 10 sve AMD procesori, Intel tek na 12 mjesto i to stari nedegradirajući i7 12700KF klik

nije baš gore, radeonke su pale isod 10% udjela u tržištu, dok intel još uvijek drži većinu tržišta procesora

link - tri četvrtine prodaje cpu drži intel, to samo netko potpuno neupućen može nazvati gorim od radeona u gpu diviziji

jest da amd u značajnom udjelu prodaje skupe procesore i dobro zarađuje (što je nekad radio intel), da je intel u minusu, no i ukupni prihodi intela koji su još uvijek skoro duplo veći potvrđuju da ima značajno veću prodaju

da li je amd prvi izbor kod entuzijasta - svakako da jest, ali reći da intel praktički nitko ne kupuje, a drže 3/4 svega što se proda na cpu tržištu je ipak pretjerivanje

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2025 7:05 (picajzla0707).
17 godina
Zato sta imaju zacementirane dealove s većim firmama koji se prodaju u velikim količinama.

Mi mali korisnici nismo bas bitna stavka, bilo za grafe ili procesore
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Drugim riječima treba podržati AMD i dalje i sve više da izjednače tržišni udio. Nema brige za Intel, dominiraju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
EricCartman kaže...

Imaa ga još u laptopima, pogotovo poslovnim.

Još se vije Intelova loza, još se penje uz verandu.

S Core ultrom su podigli 30% prodaju u mobilnom djelu, te brojke su bile jos na samom izlasku!

12 godina
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...

nije baš gore, radeonke su pale isod 10% udjela u tržištu, dok intel još uvijek drži većinu tržišta procesora

link - tri četvrtine prodaje cpu drži intel, to samo netko potpuno neupućen može nazvati gorim od radeona u gpu diviziji

jest da amd u značajnom udjelu prodaje skupe procesore i dobro zarađuje (što je nekad radio intel), da je intel u minusu, no i ukupni prihodi intela koji su još uvijek skoro duplo veći potvrđuju da ima značajno veću prodaju

da li je amd prvi izbor kod entuzijasta - svakako da jest, ali reći da intel praktički nitko ne kupuje, a drže 3/4 svega što se proda na cpu tržištu je ipak pretjerivanje

Ja pričam što obični smrtnici kao ti i ja kupuju, ti meni linkaš članak gdje se ubrajaju serveri, laptopi, velike firme...

Evo uz amazon i newegg šta i koliko švabe kupuju

https://www.techpowerup.com/332103/amd-cpus-had-92-market-share-at-german-pc-hardware-retailer-in-january

16 godina
ibme74 kaže...
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...

Ja pričam što obični smrtnici kao ti i ja kupuju, ti meni linkaš članak gdje se ubrajaju serveri, laptopi, velike firme...

https://www.techpowerup.com/332103/amd-cpus-had-92-market-share-at-german-pc-hardware-retailer-in-january

Švabe bi bili referenca da je udio prodaje obrnut.Kako ti to ne kopčaš.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
12 godina
ibme74 kaže...

imaš i podatke za desktop

jedan dio svakako jest prodaja velikim firmama, ali sumnjam da je to svih 100% prodaje

na svakog entuzijasta dolazi 100 nemapojmića kojima je i dan danas intel 'zakon', samo što takvi ne kupuju komponente da bi ih slagali doma jer to ne znaju

ali da se ne prodaje ne bi imali 75% tržišta i dan danas, reći da je to gore od raeona sa 8% tržišta u najmanju je ruku bedastoća

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sve je to qurac 8/16 3D V-cache 600e. 9700x sa pločom i ramom otprilike isto. S tim da je u svemu osim gamingu brži. Max 10-15% sa karticom od 2000e u korist x3da,cirkus samo takav. Da ne pričamo r7 7700 za oko 250e. Core ultra od Intela da ne pričamo kakav čušpajz je tamo od cijena.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2025 20:51 (mislioc).

2 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
mislioc kaže...
Sve je to qurac 8/16 3D V-cache 600e. 9700x sa pločom i ramom otprilike isto. S tim da je u svemu osim gamingu brži. Max 10-15% sa karticom od 2000e u korist x3da,cirkus samo takav. Da ne pričamo r7 7700 za oko 250e.

Gledam ovaj 7600x3d 350€ kaj su oni s marsa pali
vs 190€

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2025 20:55 (Boris grozni).
13 godina
Ma to je otpad od procesora. Frekvencija niska, osakaćen jezgrama, cijenovno niđe veze. 7700 ili taj 14600 je televizor u boji za tog 7600x3d-a.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2025 21:00 (mislioc).

4 0 hvala 0
16 godina

Hebote kad to vidim moj mališa 5700x3d  je best of the best za 200€ nekada davno sam ga ugrabio . Taj je preskup užas.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2025 16:23 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice