Noctua NH-D14/D15

poruka: 120
|
čitano: 30.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Noctua NH-D15
itomic009 kaže...

A pati te to što ide do 75C zato što neće trajat 20 godina nego 19,8 godina ili ?

Ima tu i onog ljudskog elementa, da kad das takvu lovu za hladilo da kad upalis softver koji mjeri temp da ti pokaze "gle me sta sam ladan", cak i kad bi cpu trajao jednako dugo. nesto ko preseravanje samo preseravanje pred samim sobom ne drugima, ak me razmes. Bar iz svog iskustva pricam. Opet, i katana 3 mi je skoro mogla toliko ohladit doduse bucnija, ljutim se sam na sebe zbog tog, samo to :)

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 3:06 (Mojpismonosa).
13 godina
protjeran
Noctua NH-D15

Znam rekao sam da noctua nebu vidjela moje kuciste dok sam ziv no evo đubre je u mom kompu!No i dalje stoji ono sto sam rekao

No kod mene je D14 verzija

Nazalost prave teme o D14 nema pa bi molio autora da trazi moderatora da doda /D14 u nazivu ako zeli naravno pa da objedinimo temu!

Evo par slika:

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
8 0 hvala 2
13 godina
Noctua NH-D15

Kad malo razmislis na cijelu prednju stranu moze stati vodeno sa 3 venta , međutim meni tu stoji sad rog panel, ispod njega ce ici hard.

Stavim i ja slikice svoga nh-d14 kad spojim sve. U zg-u mi je jos napajanje, preuzila mi mama od lika za 600kn chieftec od 1200 gold ^^(lik spustao mislim sa 1000++ ja pratio lagano i zgrabio kad je stavio 600),
pa moram cekati da dođe u zd u nedjelju i sve spojim, crossfire etc... valjda ce lijepo izgledati.

Tvoje kuciste mi je super, stavi jos jedan vent u sredinu :P

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Noctua NH-D14/D15

Ivanjino96 hvala na promjeni teme!

Imam jedno pitanje, treba mi onaj nastavak za 2011-3 socket, ja to nemam, nemam ni racun s kojim bi to mogao traziti od noctue! pa me zanima ima li netko viska? ili ako se moze kupiti? imam nh-d14!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Noctua NH-D14/D15
Stjepanj kaže...

Imam jedno pitanje, treba mi onaj nastavak za 2011-3 socket, ja to nemam, nemam ni racun s kojim bi to mogao traziti od noctue! pa me zanima ima li netko viska? ili ako se moze kupiti? imam nh-d14!

Klik

Zašto mu se ne javiš na pp osim toga i broj moba mu je dostupan.

15 godina
Stjepanj kaže...

Nije me bilo par dana, jesi nabavio ili nisi još?

Ako nisi: ivan@opric-informatika.hr

13 godina
protjeran
Noctua NH-D14/D15

Nisam, jer nisam uzeo x99 setup! odustao sam, na ovom cu ostati do tamo neke druge prilike! no hvala na informacijama! nisam znao da se to moze posebno kupiti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

Stjepanj kaže...
phoenix2003 kaže...

Ovo je razlog da nikada ne pređem na vodeno hlađenje! {#}

a meni je ta govnasto smeda kombinacija razlog da nikad nebu vidjelo moje kuciste! jedan od najruznijih coolera uopce, ispravite me ak grijesim!ne grijesim hebeno ruzan!{#}

Stipe ispiša san se od smija!! :D

Ja stvarno tu bajaderu, znam da je odlična po performansama ne bi stavia u kućište (bar ovo sad, crno kompletno, s crvenim i plavim LED-ovima, bi možda s crnim ventovima :D

Al šta se tebi desi sine crni? haha

13 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...

Stipe ispiša san se od smija!! :D

Ja stvarno tu bajaderu, znam da je odlična po performansama ne bi stavia u kućište (bar ovo sad, crno kompletno, s crvenim i plavim LED-ovima, bi možda s crnim ventovima :D

Al šta se tebi desi sine crni? haha

a jbga i ja sam to govorio, no onda reko idem probati cijena je bila povoljna a vodeno mi dopizdilo! i prezadovoljan sam, ponajvise sto ovo nisu oni ventovi s smedim coskovima! ovak u kucistu izgledaju skoro pa bijeli

!

i stizu mi jos 2x 120mm od noktue, za kuciste, da zamjenim ove drndave od zalmana!!lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 22:58 (Stjepanj).
13 godina
Noctua NH-D14/D15

Koji lightshow... :-D

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Noctua NH-D14/D15

Daj mi recite nisam kreten ni skuzio da mi je max rpm od ventova 1000!, jos se cudim kako neuspjevam ohladiti svoj i7 na 5ghz@1,8V!

koliko znam trebali bi se vrtiti za 300rpm-a vise? na ploci sam namjestio max, nisam stavljao nikakve reduktore!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

Daj mi recite nisam kreten ni skuzio da mi je max rpm od ventova 1000!, jos se cudim kako neuspjevam ohladiti svoj i7 na 5ghz@1,8V!

koliko znam trebali bi se vrtiti za 300rpm-a vise? na ploci sam namjestio max, nisam stavljao nikakve reduktore!

Meni se vrte na oko 1250+- ako se nevaram. Mozes iskljuciti (iscupati iz maticne) od zalmana onaj fan control, i disable fan speed u biosu da se uvijek vrte na max a ostavi sam USB 3.0. (tako sam ja, pc mi je necujan posto se nalazi sa lijeve strane stola, gdje mi je polica u visini nogu za njega.

A ovo sa 1,8 khm...

13 godina
protjeran
Noctua NH-D14/D15

mislis da ga taj zalman kontroler zeza? a kaj s ovima na ploci, stavio sam na max! i dalje se vrte na ravno 1000rpm!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kod D14 se 12cm vent vrti do 1300 okr. a 14cm do 1200 okr.  To može varirati ali to su im specifikacije.

11 godina

Da, moze varirati kod svih proizvodjaca pa tako valjda i kod Noctue, no i dalje malo cudno. Jesi te ventove stavio u Zalmanov controller ili direkt u maticnu? Jesu to PWM ili 3pin ventovi?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 12:54 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Da, moze varirati kod svih proizvodjaca pa tako valjda i kod Noctue, no i dalje malo cudno. Jesi te ventove stavio u Zalmanov controller ili direkt u maticnu? Jesu to PWM ili 3pin ventovi?

sve su 3pin ventovi! na ploci je nastimano da se vrte na maximum! tko ce ga znati kaj je ploci...

15 godina
Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

sve su 3pin ventovi! na ploci je nastimano da se vrte na maximum! tko ce ga znati kaj je ploci...

Ako ploča undervolta dobit ćeš manju brzinu, to je posebno znalo biti izraženo kod dosta Gigabytovih modela.

11 godina
protjeran
Re: Noctua NH-D15
Stjepanj kaže...

Znam rekao sam da noctua nebu vidjela moje kuciste dok sam ziv no evo đubre je u mom kompu!No i dalje stoji ono sto sam rekao

No kod mene je D14 verzija

Nazalost prave teme o D14 nema pa bi molio autora da trazi moderatora da doda /D14 u nazivu ako zeli naravno pa da objedinimo temu!

Evo par slika:

LP

sto rade ova dva nebodera iz Majamija na drugoj slici u tvom kompu???

13 godina
protjeran
miki1981 kaže...

Ako ploča undervolta dobit ćeš manju brzinu, to je posebno znalo biti izraženo kod dosta Gigabytovih modela.

neznam nisam bas istrazivao, sad sam si to sve ljepo sredio po mom gustu pa mi se neda rastavljati! inace dubre je stvarno ultra tiho na low, kad stavim na max rpm s jednim klikom na kucistu se pale ventovi na max(1000rpm) i u cca 10sek cijelo kuciste se ohladi za cca 7°c manje! jos da mi je nabit tih 200-300rpm-a!

11 godina
protjeran
Noctua NH-D14/D15

Kakogod,ja postavio pored stola onaj podni ventilator,fi propelera 25 centa,i usmjerio na bok laptopa..u igrama,je bilo 69 stupnjeva,dok nakon ukljucivanja venta,sve je spalo na "hladnih" 53 maksimum..Ih,vaša Noktija..

0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

neznam nisam bas istrazivao, sad sam si to sve ljepo sredio po mom gustu pa mi se neda rastavljati! inace dubre je stvarno ultra tiho na low, kad stavim na max rpm s jednim klikom na kucistu se pale ventovi na max(1000rpm) i u cca 10sek cijelo kuciste se ohladi za cca 7°c manje! jos da mi je nabit tih 200-300rpm-a!

Iskreno za ove novije ne znam ni ja, nisam ima puno feedbacka, ali za nekoliko prošlih generacija, još od 775 pa na ovamo sam i na vlastitiom iskustvu i kroz feedback stranaka vidio da undervoltaju gigabytice osjetno češće od ostalih.

Pa nek ti malo undervolta ploča, i nek tvoj vent stoji na nižem kraju one tolerancije od 10 % rpm-a i to je to.

14 godina
Stjepanj kaže...
miki1981 kaže...

Nisi ti imao onaj neki fan controller, još se sjećam da si sučelje uspoređivao s onim iz Star Treka.... Ili je to bio netko drugi? Uglavnom, kod mene 5 ventova, svi na fan controlleru i kontroliram ih po želji, ništa matična ne mrda s njima. S nečim takvim bi sigurno išli max koliko idu.

13 godina
protjeran
vrinho kaže...

Nisi ti imao onaj neki fan controller, još se sjećam da si sučelje uspoređivao s onim iz Star Treka.... Ili je to bio netko drugi? Uglavnom, kod mene 5 ventova, svi na fan controlleru i kontroliram ih po želji, ništa matična ne mrda s njima. S nečim takvim bi sigurno išli max koliko idu.

imam sad zalman fan mate II, no s njim kontroliram samo srednji 140mm fan na procesoru! a onaj led kontroler iz star treka

je odavno prodan s x79 konfom(najdrazi setup)!

13 godina
protjeran
E ljudotine da vas pitam nesto, kod svoje noktue sam se iznenadio koliko joj je baza gruba tj izbrazdana paralelnim crtama, koliko sam prosvrljo internetom i kod drugih je baza takva, iako u recenzijama pisu da je kakti baza odlicna, meni je to moram priznati najgora baza na nekom hladnjaku(goru je imao jedino seidon 120v v2.0)
kak je kod vas???lp
12 godina
odjavljen

Ista takva baza je bila na mom 212x, i jučer sam ga ispolirao(nažalost nisam imao paste da fino finiširam), točno se iznenadio koliko su neke pukotine bile duboke. Sada po mom mjerenju na prijašnje stanje temp je niža pri max 5-6C 

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
8 godina
neaktivan
Noctua NH-D14/D15

Stavio sam ovaj kuler i prezadovoljan sam , jednom recju fenomenalan. Imam kuciste deepcool kendomen ali problem je sto strci malo ventilator i ne moze lepo da se stranica zatvori . Da li da probam da stavim kuler bez plasticnih distancera da bi se spustio za bar pola centa?

F.C Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Naravno da ćeš bit zadovoljan. To ti je kao da si kod auta kupio Mercedes S500 . Kakvi distanceri ? Vent spusti po hladnjaku sve do rama koliko možeš pa vidi jel možeš zatvorit stranicu.

12 godina
Noctua NH-D14/D15

Htio bi si uzeti NH-D14 ali vidim da su Noctue dosta na cijeni i nema ih u svakom dučanu... ni na njušci.

Jel zna tko da ima neka na prodaju?

I jel se isplati uzimati NH-D15 umjesto NH-D14?

Koliko je D15 bolja u odnosu na D14 s obzirom na to da je 150kn skuplja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Realno i objektivno jer sam imao obje ne isplati se dati više za NH-D15 pored NH-D14. Hladi nešto malo bolje ali samo zato što se vrte dva 14cm venta do 1500 okr. dok se kod NH-D14 12cm vrti do 1300 okr. a veći 14cm do 1200 okr. Tako da ako se ide u neke extremne clockove onda tih par stupnjeva možda nešto i znači ali svim ostalima ne znači ništa realno.

8 godina
neaktivan
Entropija kaže...

Htio bi si uzeti NH-D14 ali vidim da su Noctue dosta na cijeni i nema ih u svakom dučanu... ni na njušci.

Jel zna tko da ima neka na prodaju?

I jel se isplati uzimati NH-D15 umjesto NH-D14?

Koliko je D15 bolja u odnosu na D14 s obzirom na to da je 150kn skuplja?

Uzmi slobodno D14. Neces verovati koliko je dobar .Ja sam moj fx 8300 gurnuo na 4.5ghz i hladan je da ne verujes.. Neces se pokajati , a sto je jos bolje kod noctue a to je mnogo laka montaza..

F.C Barcelona
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice