Molim za pomoc am2 ploca procesor

poruka: 15
|
čitano: 1.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

molim za pomoc imam asrock alivenf4g-dvi ...am2 plocu na kojoj je bio sempron 2800+1.6gh.....satvio sam sada procesor athlon5200+ x2........placa podrzava x2 procesore tako pise........međutim nemoze se dignuti sistem prikazuje kod podizanja procesor i odjednom sve stane.....nezeli se podignuti...sve zamrznuto .dali mozda treba nadograditi bios sa noviom verzijom.......molim za pomoc i savjet.......

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko je meni poznato treba flashati bios kada se stavlja na nju drugi procesor. Reinstalacija windowsa bi isto bila poželjna. Napajenje je pretpostavljam dovoljno jako?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 19:32 (the economist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Flashanje biosa bi trebalo pomoć samo nemoj to radit ovih dana jer zbog lošeg vremena bi ti moglo nestati struje dok flashas bios, a ako ti se to dogdi mislim da više nemožeš spasit matičnu.

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Molim za pomoc am2 ploca procesor

predpostavljam da treba fleshati bios....vec me uhvatio strah da procesor nevalja.......inace to je athlon 5200+ na 2.7ghz jaca verzija.inace su na 2.6ghz...pa sem se uplasio da ploca nepodrzava......ali u uputstvima i ovdje na netu pise da ploca podrzava x2 procesore.......znaci nebi trebalo biti problema samo bi trebalo nadograditi bios......

15 godina
neaktivan

Ma može biti da je i procesor pokvaren, nikad neznaš. Najbolje ti je otići do nekog ko ima isti socket ko i ti i isprobat dali procesor radi.

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma radi procesor sto posto izvađen iz kompa koji je radio sa tim procesorom......kod mene kad ukljicim sve krene dizat sistem ispise na pocetku podatke na monitoru jedino sto pokazuje da je brzina procesora 2000mhz a ne 2.7ghz koliko bi trebalo biti...........i tu se sve zamrzne i satne.......nece dalje..............stavim nazad stari procesor koji je bio i sve radi normalno.....

16 godina
neaktivan
tiger_35 kaže...

ma radi procesor sto posto izvađen iz kompa koji je radio sa tim procesorom......kod mene kad ukljicim sve krene dizat sistem ispise na pocetku podatke na monitoru jedino sto pokazuje da je brzina procesora 2000mhz a ne 2.7ghz koliko bi trebalo biti...........i tu se sve zamrzne i satne.......nece dalje..............stavim nazad stari procesor koji je bio i sve radi normalno.....

Koja ti je verzija Biosa?

EDIT pogledao sam verziju tvojeg Biosa jer su starije i ne odgovara na nov processor. Savjet, vrati onaj processor što je bio i sad kad odeš na net skineš verziju P1.30 i ggje piše windows, to kad klikneš sam će flashati i kad završi i probaš dali je ok i onda možeš stavit nov processor i radit će bez problema. Ja sam tako napravio. Link za tvog matične je KLIK Ako što nije jasno slobodno me pitaj.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 19:56 (Nello).
15 godina
neaktivan

evo upravo sam skinuo 1.20......1.30.......1.40............koji da najbolje stavim..........

16 godina
neaktivan
tiger_35 kaže...

evo upravo sam skinuo 1.20......1.30.......1.40............koji da najbolje stavim..........

Ako ti je nov procesoor amd athlon 64 x2 5200+ kod tebe odgovara taj P1.30.

Nenad
15 godina
neaktivan

ok skinuo sam 1.30.........ali ima i 1.40.............zanima me koji bolje da stavim.........

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 20:11 (tiger_35).
16 godina
neaktivan
tiger_35 kaže...

ok skinuo sam 1.30.........ali ima i 1.40.............zanima me koji bolje da stavim.........

Možeš i stavit P 1.30 ili P 1.40 sve piše CPU support list.

Nenad
15 godina
neaktivan

problem je taj sto mog procesora nema u suport listi.......

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo je moj procesor ima ovaku oznaku.........http://products.amd.com/en-na/DesktopCPUDetail.aspx?id=39

dali si mozda upoznat sa ovakvim procesorom.u suport listi nema ovih oznaka

16 godina
neaktivan
tiger_35 kaže...

ovo je moj procesor ima ovaku oznaku.........http://products.amd.com/en-na/DesktopCPUDetail.aspx?id=39

dali si mozda upoznat sa ovakvim procesorom.u suport listi nema ovih oznaka

Pregledom uvidom za vašu matičnu ploču iz popisa CPU support list utvrđen je da vam ne odgovara kod modela novog processora.

Vaš novi procesor nosi oznaku  ADO5200IAA5DO zato neodgovara na vašu matičnu ploću. A ove što si kupio to vrati i neka zamjeni drugi odgovarajući iz popisa procesora za vašu matićnu. Zapamti prije kupnje iz popisa lista možeš isprintat na papiru i odeš u dućan i prije kupnje da vidiš dali odgovora ako da onda na sigurno kupiš. Ja sam svakako upoznat sa processorom i znak kojem koje idu a koje ne. A ove što si kupio taj paše na matičnu ploču MSI K9N6PGM2-V i naravno odgovara na moju ploću ASRock AM2NF3-VSTA.

Nenad
15 godina
neaktivan

da da znam sve sam provjerio.kupujem novu maticnu za taj procesor...........

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice