Misljenja za ovaj cooler za cpu

poruka: 60
|
čitano: 5.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Misljenja za ovaj cooler za cpu
Escudo kaže...

ma idem kupit ovaj g-power2 pro, javim vam temperature i dali satne za sat vremena

Sam ti njega kupi stat ce on sigurno u tvoje kuciste nema frke a dobar je hladnjak a usput jako dobro izgleda a i to je bogme isto bitno!Cool
16 godina
neaktivan

evo kupljen je i instaliran, u kuciste je stao bez puno muke, jedino kada zatvorim bocnu stranu moram ju bas pritisnut uz njega da bi stalo (malo guranja silom ;) i morao sam maknut hladenje od rama.

a sad Temperature

stock.

na ekranu 48c

pod test opterecenjem 68c

oc 4.1ghz.

na ekranu 49c

pod test opterecenjem 72c

i sad wtf?? za ovakve temperature mogao sam si ostaviti stock cooler..

EDIT 2 slike

[0ne bi htJeLe da im prides.da im kazes nek0Lik0 topLih rijeci.primaKnite se maL0 bLize njima.0ne su tuZne.a sanjaju smiiJeh.] ♥ I ♥
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 16:23 (Escudo).
16 godina
neaktivan
Escudo kaže...

evo kupljen je i instaliran, u kuciste je stao bez puno muke, jedino kada zatvorim bocnu stranu moram ju bas pritisnut uz njega da bi stalo (malo guranja silom ;) i morao sam maknut hladenje od rama.

a sad Temperature

stock.

na ekranu 48c

pod test opterecenjem 68c

oc 4.1ghz.

na ekranu 49c

pod test opterecenjem 72c

i sad wtf?? za ovakve temperature mogao sam si ostaviti stock cooler..

EDIT 2 slike

Psss... meni s stock coolerom temperatura u idle 28C load 60C , temperatura u sobi je trenutno 25C. Procesor je E8400@3,6GHz stock voltaza
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan

mtopol , thats the point wtf2

a ocistio sam staru pastu posebnom krpicom sto sam dobio uz cooler i satvio sam novu..

prasine nema..

temp u sobi kao i kod tebe..

[0ne bi htJeLe da im prides.da im kazes nek0Lik0 topLih rijeci.primaKnite se maL0 bLize njima.0ne su tuZne.a sanjaju smiiJeh.] ♥ I ♥
16 godina
neaktivan
Escudo kaže...

mtopol , thats the point wtf2

a ocistio sam staru pastu posebnom krpicom sto sam dobio uz cooler i satvio sam novu..

prasine nema..

temp u sobi kao i kod tebe..

a kolko si digo voltazu procesoru, koliki ti je Vcore?  mozda nemas dobar protok zraka kroz kuciste, probaj skinut bocnu stranicu s kucista pa vidi jel temperature padnu, .
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 16:58 (mtopol).
16 godina
protjeran

on bi ti trebao biti na 35 stupnja, max 40

King of the South!

0 0 hvala 0
17 godina

Hm ili nije sjeo kak spada na procesor ili pasta nije bas  bog zna kaj koju pastu si stavio gore koliki ti je napon na tom procesoru!Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
 a kolko si digo voltazu procesoru, koliki ti je Vcore?  mozda nemas dobar protok zraka kroz kuciste, probaj skinut bocnu stranicu s kucista pa vidi jel temperature padnu, .
 temperatura je skoro 50c i na stock voltazi i brzini, bocna strana je otvorena, zapravo obe bocne strane
epic kaže...

on bi ti trebao biti na 35 stupnja, max 40

thats the point
rambox kaže...

Hm ili nije sjeo kak spada na procesor ili pasta nije bas  bog zna kaj koju pastu si stavio gore koliki ti je napon na tom procesoru!Iznenađen

stavio sam pastu koju sam dobio uz njega, gigabyte
16 godina
neaktivan

Provjeri jer Hladnjak dobro lego na CPU i dal di stavio tanki sloj paste a ne hrpetinu. :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Escudo kaže...

ma idem kupit ovaj g-power2 pro, javim vam temperature i dali satne za sat vremena

trebao si nam vec javiti....;)

EDIT:koji sam ja tek sam sad vidio da postoji i druga stranica...;)
Ivan"
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 17:13 (ivan_1995).
17 godina

Znaci stavio si pastu koju si dobio uz hladnjak ok onda bi trebalo stavit bolju pastu gore kao Arctic Silver ili Ceramique one su sigurno bolje od ove tvoje koju sad imas na procesoru a mozes ih kupit bilo gdje i jasno ne smijes stavit previse paste na procesor jer onda opet ne valja!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Provjeri jer Hladnjak dobro lego na CPU i dal di stavio tanki sloj paste a ne hrpetinu. :P

znam koliko paste ide
ivan_1995 kaže...
Escudo kaže...

trebao si nam vec javiti....;)
 jel ti znas uopce citat postove? (ako ispadne bezobrazano znaj da je bilo namjerno)
rambox kaže...

Znaci stavio si pastu koju si dobio uz hladnjak ok onda bi trebalo stavit bolju pastu gore kao Arctic Silver ili Ceramique one su sigurno bolje od ove tvoje koju sad imas na procesoru a mozes ih kupit bilo gdje i jasno ne smijes stavit previse paste na procesor jer onda opet ne valja!Cool

ok budem te probao, i ako sam vec prosli tjedan presao cijeli osijek i nigdje nisu imali nikakave paste..
16 godina
neaktivan

znam....da sam sam se nesto zamislio ....pa sam vidio da je od posta proslo vec vise od 2h......;)

Ivan"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pasta sigurno nije problem, prevelike su to temperature da bi bilo do paste, bolja pasta moze skinuti eventualno 1-2 C. Ja sam probo stavit hladnjak i bez paste pa je isto normalno hladio, nije bilo nikakve razlike u temperaturi. Možda je na površini koja legle na cpu bila nek zaštitna folija ili tako nešto pa ju nisi skinio pa si ju s tim namontiro?? Ako ništa od toga nije, onda idi reklamiraj hladnjak... http://media.photobucket.com/image/g-power%202%20pro/AlexKok33/G-PowerIItest.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 17:23 (mtopol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U Vemilu u Osijeku ili Linksu  moraju imat Arctic Silver ili Ceramique pastu sigurno, sve paste nisu iste nikak uopce neki bi se zacudili koliko pasta moze skinut temperaturu a cisto sumnjam da je ostavil gore nekakvu plasticnu folijuCool

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 17:24 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

pasta sigurno nije problem, prevelike su to temperature da bi bilo do paste, bolja pasta moze skinuti eventualno 1-2 C. Ja sam probo stavit hladnjak i bez paste pa je isto normalno hladio, nije bilo nikakve razlike u temperaturi. Možda je na površini koja legle na cpu bila nek zaštitna folija ili tako nešto pa ju nisi skinio pa si ju s tim namontiro?? Ako ništa od toga nije, onda idi reklamiraj hladnjak... 

bas toliki noob nisam
rambox kaže...

U Vemilu u Osijeku ili Linksu  moraju imat Arctic Silver ili Ceramique pastu sigurno, sve paste nisu iste nikak uopce neki bi se zacudili koliko pasta moze skinut temperaturu a cisto sumnjam da je ostavil gore nekakvu plasticnu folijuCool

bio sam, rapsrodano, kada im stize? nemaju pojma.
16 godina
neaktivan

Hm... fakat neznam u cemu bi bio problem. Jesi probo dodirnuti hladnjak rukom da vidis jel jako zagrijan, mozda su ti senzori otišli pa krivo pokazuju temperaturu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Hm... fakat neznam u cemu bi bio problem. Jesi probo dodirnuti hladnjak rukom da vidis jel jako zagrijan, mozda su ti senzori otišli pa krivo pokazuju temperaturu.

on je hladniji nego sto je bio u kutiji kad sam ga kupio..
(bas sam one toplovodne cijevi pipnuo)
16 godina
protjeran
Escudo kaže...
mtopol kaže...

pasta sigurno nije problem, prevelike su to temperature da bi bilo do paste, bolja pasta moze skinuti eventualno 1-2 C. Ja sam probo stavit hladnjak i bez paste pa je isto normalno hladio, nije bilo nikakve razlike u temperaturi. Možda je na površini koja legle na cpu bila nek zaštitna folija ili tako nešto pa ju nisi skinio pa si ju s tim namontiro?? Ako ništa od toga nije, onda idi reklamiraj hladnjak... 

bas toliki noob nisam
rambox kaže...

bio sam, rapsrodano, kada im stize? nemaju pojma.
 preko cega gledas temp? probaj s everestom
King of the South!
17 godina

Da si iz Zagreba dal bi ti ja svoju pastu ionak je imam viska no kaj je tu je meni se cini da si stavil previse paste i jos nije bas kvalitetna i eto visokih temperatura onda!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
epic kaže...
 bios
rambox kaže...

Da si iz Zagreba dal bi ti ja svoju pastu ionak je imam viska no kaj je tu je meni se cini da si stavil previse paste i jos nije bas kvalitetna i eto visokih temperatura onda!Cool

iz osijeka sam

EDIT on je leden, mislim da senzori nevaljaju, jer mi pokazuju 59c, s tom temperaturom trebao bi si kozu zaljepit za njega ako ga taknem..
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 17:32 (Escudo).
16 godina
neaktivan
Escudo kaže...
mtopol kaže...

on je hladniji nego sto je bio u kutiji kad sam ga kupio..
(bas sam one toplovodne cijevi pipnuo)
 onda su ti otisli senzori, mozda si slucajno malo paste stavio na senzor, to je ona mala bakrena tockica na cosku CPU-a(barem tako mislim) ili hladnjak nije dobro legnuo na CPU
17 godina

Vidi kaj kaze ovaj poznati program za temperature Hwmonitor gore lijevo ti je link za skinut program!Cool

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Escudo kaže...
epic kaže...
 bios
 U biosu je procesor u load-u, probaj pogledat temperature u Windowsima u Everest-u.
16 godina
mtopol kaže...
 Psss... meni s stock coolerom temperatura u idle 28C load 60C , temperatura u sobi je trenutno 25C. Procesor je E8400@3,6GHz stock voltaza
 Meni sa E8400 , stock cooler, na 3.0 Ghz i temperature su u idle oko 50-60°C(VičeIznenađen)
I don't care...
16 godina

Jesi probao skinuti cooler i opet ga stavit?Možda ti nije dobro legnuo na proc i zato tak loše hladi.Ja kad sam stavio zipanga i nije legnuo dobro,temperatura je u intel burn testu skočila na 100 stupnjeva!A kad sam ga pravilno smjestio,nije prešla 67Osmijeh

Pasta,također dosta utječe,meni je na stock cooleru arctic cooling mx-2 pasta skinula 10 stupnjeva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
mtopol kaže...
 Meni sa E8400 , stock cooler, na 3.0 Ghz i temperature su u idle oko 50-60°C(VičeIznenađen)
 cudno,cudno, kakav imas protok zraka unutar kucista? probaj u bios-u iskljucit automatsku regulaciju vrtnje cpu hladnjaka. Kolki ti je Vcore?
16 godina

Da probaj sas speedfanom pogledat koliko se taj vent brzo vrti,i na reguliraj da stalno vrti na 100% pa ce hladit bolje.Kod nekih coolera je problem što su tako apravljeni da ako vent sporo vrti jako slabo hlade jer teško izvlače zrak i zeto se moraju stalno brzo vrtit da bolje rade

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stoja stojen je na napajanje, vrti se maximalnim 1500 okretaja

i kao sto sam vec rekao mislim da je do senzora, jer sve sto ste nabrajali je sve uredu.

17 godina
neaktivan

tesko da moze biti do senzora ako gledas iz BIOS-a, najvjerojatnije nije dobro lego ili je cooler banana

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice