MBO & proc

poruka: 8
|
čitano: 1.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
MBO & proc

Jednu stvar ne mogu nikako da shvatim, pa ako ima ko da mi objasni..

skoro sam uzeo konfu(prije nekih 3-4 mjeseca) i malo jeftiniju maticnu, malo skuplji proc, dakle BIOSTAR P43B-A7 P43 + q9550..zanima me jedna stvar..

Osim sto bolja maticna poboljsava OC potencijal, ima vise utora za ram, podrzava veci FSB, vecu frekvenciju rama itd, sli ili cross, koja jerazlika u performansama..

npr, ako bih ja nabavio neku puno skuplju maticnu, i ne zamijenim niti jednu drugu komponentu, ram isti, proc i OC isti, da li bi osjetio ikakvu razliku u performansama, osim sto bih imao vise utora koje ne koristim..

pitanje je, kratko jasno, je li ova maticna slaba za ovaj proc, i da li bi neka druga izvadila vise iz njega, ili to samo ima smisla ako namjeravam uzimat i druge komponente, brzi ram, mozda graficka u cross itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: MBO & proc
ismar89 kaže...

Jednu stvar ne mogu nikako da shvatim, pa ako ima ko da mi objasni..

skoro sam uzeo konfu(prije nekih 3-4 mjeseca) i malo jeftiniju maticnu, malo skuplji proc, dakle BIOSTAR P43B-A7 P43 + q9550..zanima me jedna stvar..

Osim sto bolja maticna poboljsava OC potencijal, ima vise utora za ram, podrzava veci FSB, vecu frekvenciju rama itd, sli ili cross, koja jerazlika u performansama..

npr, ako bih ja nabavio neku puno skuplju maticnu, i ne zamijenim niti jednu drugu komponentu, ram isti, proc i OC isti, da li bi osjetio ikakvu razliku u performansama, osim sto bih imao vise utora koje ne koristim..

pitanje je, kratko jasno, je li ova maticna slaba za ovaj proc, i da li bi neka druga izvadila vise iz njega, ili to samo ima smisla ako namjeravam uzimat i druge komponente, brzi ram, mozda graficka u cross itd..

možda neka sa P45 čipsetom poput ove

the PeRo
15 godina
neaktivan
MBO & proc

ma nije problem naci maticnu..ako stvarno dobijam bolje performanse, razmisljo sam za neko vrijeme vidjet mogu li nabavit DFI Blood iron..ima cak i cross..ali zanima me ima li razlike eto u performansama izmedju p43 i p45 chipseta..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MBO & proc

ma nemoj davati 1000 kn za matičnu, ni tvoja nije loša...

radije nešto drugo uzmi!

klikni HVALA, nije toliko teško!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MBO & proc

Sama maticna ti ne daje nikakve perfomanse, dobro si naslutio da cijela konfiguracija moze bolje raditi ako stavis vise rama na vecoj frekvenicji (podrzani tip memorije, broj utora i max podrzana frekvencija memorije), takodjer gledaj koje sve procesore ti podrzava maticna (CPU support list)

ukratko:

Ako stavis 4GB rama DDR3 1333MHz na maticnu koja podrzava do 1800MHz, imat ces iste perfomanse ako stavis 4GB DDR3 1333MHz na maticnu koja podrzava do 1333MHz frekvenciju memorije.

Isto tako ako stavis procesor npr Athlon x2 na maticnu koja podrzava najvise taj procesor imat ces iste perfomanse ako stavis taj isti procesor na maticnu koja podrzava i bolje procesore

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MBO & proc

ma jasno mi je to..ddr2 mi ide na 800, kako sam malo OC proc i maticna podrzava do 1066 cini mi se, tako da mi sad ram radi negdje oko 923..nije mi to toliko ni bitno..FSB na maticnoj ide do 1600OC, akod mene radi oko 1500..malo clockan sa originalnog 1333..nekad,kad mi proc malo oslabi, uzet cu si pristojno hladjenje, vazduh, i dignut proc na 3.6-3.8, zavisi koliko se mogne, pa cu tad zamijenit i maticnu..zanima me samo imal razlike izmedju chipseta, i slicne stvari..jer ovde je proc ipak puno kvalitetniji od maticne, barem tako mislim..naravno da ako neki stariji c2d stavim na ovu maticnu i neku od recimo 1500KN ne dobijam nista, ali ovo je ipak malo jaci proc (barem kad se poredi sa maticnom) pa mi daje znat dal ga maticna nekako ogranicava, iako podrzava sve (FSB i to) osim sto je chipset P43..mozda malo glupo pitanje, ali zanima me koliko zapravo uticaja na performanse ima maticna, ako ne uzmemo u obzir limiti za OC i ram..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MBO & proc

Utjecaj na svim originalnim postavkama - nikakav.

Utjecaj kod overclockanja - ogroman.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MBO & proc

aha, to me zanimalo..pa dobro, kod mene je OC minimalan, manje od 15%..to sam prosto uradio jer nisam mogo da ne isprobam xD (prvi mi je OC)

sve je u granicama maticne i njenih mogucnosti, znaci, kupovinom nove maticne trenutno ne dobijam nista..onda cekam da padnu cijene i kad si budem uzimo cooler, uzmem i maticnu i eto ga :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice