Maticna ploca problem?

poruka: 8
|
čitano: 2.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Maticna ploca problem?

Imam problem sa maticnom plocom gigabyte ma770-ud3 rev.2.0.

Npr.kad restartam racunalo ne zeli se vise upalit,on radi ali ne hebe zivu silu,cuje se neki zvuk iz harda recimo kao da se ugasi.I ako normalno ugasim racunalo te zatim na napajanju stvim na 0,i onda opet na 1 racunalo se samo od sebe upali bez da ja pritisnem tipku za paljenje.Pa ako neko zna u cemu je problem neka se izjasni,hvala unaprijed!

um caruje dok snaga ne popizdi
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 20:16 (19ivan91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Maticna ploca problem?

Ja sam imao isti takav problem sa drugom matičnom i ubrzo nakon toga je izgorjela... neznam ako je zbog toga ili ne, ali jedino mi je pomogla nova matična i reinstaliranje windowsa jer se nisu dizali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Maticna ploca problem?

vec sam promjenio jedne windowse ali problem se ne rjesava.windowsi se dignu kad se normalno pali,samo se nece restartat,sad bar znam kaj me ceka u blizoj buducnosti :D

um caruje dok snaga ne popizdi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Maticna ploca problem?

Prije nego što baciš ploču, probaj nadograditi BIOS.

Imao sam sličan problem s jednom MSI pločom. Nakon nadogradnje BIOS-a, ploča više od godinu dana radi kako treba.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Maticna ploca problem?

Imam problem, kupio sa računalo, sve lijepo pospajao i ne radi.....tipka reset (kako god okrenem), led hdd (kako god okrenem), speakers (kako god okrenem),znači to znam spojiti ali jednostavno neće, pržilica kada je spojeno samo napajanje otvara ali kada spojim sata kabel otvori i automatski zatvori, radi jedino tipka power s led power, znači upalim računalo i svi venilatori vrte (grafičke, procesora i 2 unutarnja). Matična je gigabyte - 970a-ud3, spojio sam napajanje 2x 4 i onaj veliki zajedno s 4 pin-skim. Probao drugu grafičku i drugu memoriju ali svejedno nema slike. U čemu je problem?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Maticna ploca problem?
stručnjak kaže...

Imam problem, kupio sa računalo, sve lijepo pospajao i ne radi.....tipka reset (kako god okrenem), led hdd (kako god okrenem), speakers (kako god okrenem),znači to znam spojiti ali jednostavno neće, pržilica kada je spojeno samo napajanje otvara ali kada spojim sata kabel otvori i automatski zatvori, radi jedino tipka power s led power, znači upalim računalo i svi venilatori vrte (grafičke, procesora i 2 unutarnja). Matična je gigabyte - 970a-ud3, spojio sam napajanje 2x 4 i onaj veliki zajedno s 4 pin-skim. Probao drugu grafičku i drugu memoriju ali svejedno nema slike. U čemu je problem?

Je li moguće da nitko ne zna?

Frka85
16 godina
Re: Maticna ploca problem?
stručnjak kaže...
stručnjak kaže...

Ajmo ljudi pomagajte.

Frka85
12 godina
neaktivan
Maticna ploca problem?

Reko forum je cudo pa da probam :)
Mozda neko od vas moze i pomoci...
Znaci, nabavim maticnu Asus P5QL PRO zbog "problema" sa starom GIGABYTE GA-P31-S3G nesto tako... ispalo povoljno da uzmem i Intel Core2Duo 2,8 procesor da malo poguram a imao sam intel 3,4 GHZ.... Spojim sve znaci kako treba, novi procesor, pasta, pazljivo poredani power i swich pinovi, 2X2GB DDR2.
Da upalim, neće, provjerim pinove - povucem malo nazad 4pinski power connector-upali se lampica na ploci, hajd reko radi, improvizujem nesto da ima taj dobar kontakt...da upalim, radi sve ALI ne pali monitor...
I onda krece sesija provjera, vađenja, testiranja, ne pali i jbg... ustanovio sam da slabim pritiskom na podrucje oko ili na procesor gubi kontakt sa strujom (ili kratki spoj) odnosno ugasi se lampica...NAPOMENA: primjetio sam na socketu, koliko se moglo vidjeti golim okom na slabom osvjetljenju, malo neslaganje par iglica, kao da su otprilike 2 malo pomjerene...probao paljenje bez coolera - ne grije procesor.
Uglavnom, vraćanjem na staru ploču potvrđeno je da taj novi Core2Duo Procesor radi, ram plocice rade, graficka radi, a ispostavilo se da se rijesio i "problem" sa zamjenom procesora a problem je bio da se comp nije mogao ugasiti odnosno kako god da ga ugasis on se upali ponovo, osim gasenje - pritisni i drzi 5sec :)
Ima li tu kakvog lijeka, zanima me postoji li mogucnost da su ti neki kondenzatori nesto batal i kako to provjeriti u kucnoj radinosti, recimo sa unimer-instrumentom???
gdje ima servis ploca u Sarajevu gdje bih mogao provjeriti sta je problem?
Ili da jednostavno kazem HALALOSUM :) ???

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice