U vrlo skorom vremenskom periodu ću kupiti ultraprijenosno računalo za rad u hodu s što dužim vremenskim periodom rada na njemu.
Za odabir manje više imam 4 ozbiljna kandidata u rasponu dijagonale od 12,2 do 14 incha, uz za te dijagonale odlične rezolucije, te barem minimano 4 GB RAM memorije, optički uređaj mi i nije najbitnija stavka ukupno uzimajuć u pitanje kao takvo, dok USB 3.0 je. E sada trebam i procesor, odličan, jako jaki, a idealan u ovom slučaju!
Moje pitanje glasi; koji mi je procesor od ova tri navedena idealno najbolji i zašto spojiti u ubojitu kombinaciju s jednim ultraprijenosnikom?!
Što ću raditi s tim računalom, primarno svakodnevno barem 6 sati na dan skidati podatke s interneta i stvarati svoju privatnu bazu podataka za jedan projekt koji pokušavam razviti privatno, uz možda malo više rada u office-u i eventualno ograničen rad sa slikama ( ne profesionalno za AnimalPlanet recimo, osobna uporaba only), obzirom želim brzinu podizanja sistema kada zatrebam, još brži i lakši pristup svojim podatcima, koliko je to normalno s što duljim radom u jednom ciklusu trajanja baterije, ako je usko povezano sa samim procesorom.