Koji procesor uzeti u obzir; I3, I5, I7??

poruka: 12
|
čitano: 7.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

U vrlo skorom vremenskom periodu ću kupiti ultraprijenosno računalo za rad u hodu s što dužim vremenskim periodom rada na njemu.

Za odabir manje više imam 4 ozbiljna kandidata u rasponu dijagonale od 12,2 do 14 incha, uz za te dijagonale odlične rezolucije, te barem minimano 4 GB RAM memorije, optički uređaj mi i nije najbitnija stavka ukupno uzimajuć u pitanje kao takvo, dok USB 3.0 je. E sada trebam i procesor, odličan, jako jaki, a idealan u ovom slučaju!

Moje pitanje glasi; koji mi je procesor od ova tri navedena idealno najbolji i zašto spojiti u ubojitu kombinaciju s jednim ultraprijenosnikom?!

Što ću raditi s tim računalom, primarno svakodnevno barem 6 sati na dan skidati podatke s interneta i stvarati svoju privatnu bazu podataka za jedan projekt koji pokušavam razviti privatno, uz možda malo više rada u office-u i eventualno ograničen rad sa slikama ( ne profesionalno za AnimalPlanet recimo, osobna uporaba only), obzirom želim brzinu podizanja sistema kada zatrebam, još brži i lakši pristup svojim podatcima, koliko je to normalno s što duljim radom u jednom ciklusu trajanja baterije, ako je usko povezano sa samim procesorom.   

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Koji procesor uzeti u obzir; I3, I5, I7??
ATJLučko kaže...

Moje pitanje glasi; koji mi je procesor od ova tri navedena idealno najbolji i zašto spojiti u ubojitu kombinaciju s jednim ultraprijenosnikom?!

Najskuplji ti je najbolji. :)

Ne dirajte mi Osamu, uspomenu u meni....
14 godina
Mustafa kaže...
ATJLučko kaže...

Najskuplji ti je najbolji. :)

Ma ti se sigurno samo šališ, neka, možda se i zezaš dobro, i ja, ali daj barem kakav konkretan detalj, ajde bok! {#} 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

Za ultraprijenosnik i ovo pto radiš bilo bi ti najlogičnije uzeti i3 procesor

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Lenovo T420i

0 0 hvala 0
14 godina
zbuzz kaže...

Lenovo T420i

Odlično razmišljanje, obzirom je jedan od onih koji su ušli u uži izbor upravo i taj naveden od tebe, samo, s kojim bi mi procesorom idealno bio najbolji, ne najisplativiji, čitaj najjeftiniji, za ovakvo nešto, novac je najmanje bitan. {#}

ATJ Lučko
14 godina
protjeran
ATJLučko kaže...
zbuzz kaže...

Lenovo T420i

Odlično razmišljanje, obzirom je jedan od onih koji su ušli u uži izbor upravo i taj naveden od tebe, samo, s kojim bi mi procesorom idealno bio najbolji, ne najisplativiji, čitaj najjeftiniji, za ovakvo nešto, novac je najmanje bitan. {#}

T420i dolazi sa i3 2310M

T420 dolazi sa i5 2410M

(kod nasih trgovaca)

po opisu tvojih zahtjeva i5 ti donosi minimalno ubrzanje u bootu i dodavanju efekata prilikom obrade fotografija (za "laganu" obradu skoro nebitno). uz to ti procesor donosi malo vecu potrosnju i sa sobom vuce nvidija 4200M graficku koja je nijansu bolja u nekim tebi nebitnim stvarima ali i ona dosta vise trosi od Intel HD 3000.

Cijena oba modela je skoro ista s tim da uz T420i dobijes dock - LINK

Na tvom bi mjestu bez ikakvog razmisljanja isao na T420i sa i3 2310 - prvenstveno zbog autonomije.

Razmisli i o narucivanju tog laptopa direktno od Lenova jer mozes ubaciti SSD (Preporuka Intel 160GB) a to bi za tebe bio pun pogodak (ogromno ubrzanje+smanjenje potrosnje) uz externi usb 3.0 storage a tako bi te dosao kao kod nasih trgovaca bez ssd-a samo mislim da mozes zaboraviti hrvatsku tipkovnicu u tom slucaju. meni to nije nikakav problem.

14 godina
zbuzz kaže...
ATJLučko kaže...
zbuzz kaže...

Lenovo T420i

T420i dolazi sa i3 2310M

T420 dolazi sa i5 2410M

(kod nasih trgovaca)

po opisu tvojih zahtjeva i5 ti donosi minimalno ubrzanje u bootu i dodavanju efekata prilikom obrade fotografija (za "laganu" obradu skoro nebitno). uz to ti procesor donosi malo vecu potrosnju i sa sobom vuce nvidija 4200M graficku koja je nijansu bolja u nekim tebi nebitnim stvarima ali i ona dosta vise trosi od Intel HD 3000.

Cijena oba modela je skoro ista s tim da uz T420i dobijes dock - LINK

Na tvom bi mjestu bez ikakvog razmisljanja isao na T420i sa i3 2310 - prvenstveno zbog autonomije.

Razmisli i o narucivanju tog laptopa direktno od Lenova jer mozes ubaciti SSD (Preporuka Intel 160GB) a to bi za tebe bio pun pogodak (ogromno ubrzanje+smanjenje potrosnje) uz externi usb 3.0 storage a tako bi te dosao kao kod nasih trgovaca bez ssd-a samo mislim da mozes zaboraviti hrvatsku tipkovnicu u tom slucaju. meni to nije nikakav problem.

Možda i opet pretjerujem i previše tražim, ali ću napomenuti kako ostali su kandidati bili u obziru X220 ili X1 Lenovo ultraprijenosnici, tako da ima mjesta i mesa za diskusiju o autonomiji.

Činjenica kako će biti na kraju priče, velika velika sramota ako mi i uspijete te pomognete usaglasiti razmišljanje o najkombinaciji, a to neki od dobavljača, ili Lenovo Hrvatska neće moći/htjeti nabaviti uz neki "razlog"!! {#}

ATJ Lučko
14 godina
protjeran

ne znam kakav si sa Macbookovima i znam da nemaju niti ce imati usb 3.0 ali dobri su to laptopi a uskoro ce i ponuda thunderbolt HDD-a biti bolja (ne vjerujem da ce biti puno jeftinija).

uglavnom, dobra ti je odluka da se drzis Lenova jer je po kvaliteti izrade 3 koraka ispred ostalih (pa i apple-a). modeli koje si naveo su svi "tu negdje" i konacnu odluku ti je najbolje donijeti kad ih uzmes u ruke i vidis koji ti se najvise svidja. odavno nisam vidio x1 Lenovo (ni na netu) tako da ne znam da postoje sa SB procesorima i usb 3.0.

0 0 hvala 0
14 godina
zbuzz kaže...

ne znam kakav si sa Macbookovima i znam da nemaju niti ce imati usb 3.0 ali dobri su to laptopi a uskoro ce i ponuda thunderbolt HDD-a biti bolja (ne vjerujem da ce biti puno jeftinija).

uglavnom, dobra ti je odluka da se drzis Lenova jer je po kvaliteti izrade 3 koraka ispred ostalih (pa i apple-a). modeli koje si naveo su svi "tu negdje" i konacnu odluku ti je najbolje donijeti kad ih uzmes u ruke i vidis koji ti se najvise svidja. odavno nisam vidio x1 Lenovo (ni na netu) tako da ne znam da postoje sa SB procesorima i usb 3.0.

Lenovo X1 je kao direktna konkurencija MacBookAir-u, osim što je malo višlji, s visinom od 20 i nešto milimetara, ali sa 3.0 USB-om, koji nije brz kao Thunderbolt ali je zastupljeniji, i generalno prihvaćen.

Taj ultraprijenosnik je direktan naslijednik X301, pa ako si ga vidio ili čuo kada za taj, e tu smo negdje, a i bitna činjenica kako je X301 2008 ili 2009 godine bio izbor za naj poslovno računalo u BUG-u, čini mi se prednovogodišnji neki broj, pa tako, i njega berem lagano.

BTW; trebao je u RH doći oko 20. 05. ali sam već dobio izvješće kako neće nažalost doći uopće u Svibnju, pa, ću malo još prčekati! {#} 

P.S.; čitao sam o Thunderbolt prijenosu i kablovima, ali i o zastupljenosti na tržištu uopće, e sada, što ću ili bih još trebao pa da bez problema pospajam Apple i ostala računala zajedno, ha, što reći??!!

ATJ Lučko
14 godina
protjeran

Nisam znao za taj novi x1. mislio sam na onog starijeg sa rotacionim ekranom koji je zaista bio odlican. e sad tocno oznaku modela ne znam. ako ce ti comp sluziti i u mrezi onda ti je jabuku mozda bolje prekriziti u startu. sto se tice thunderbolt i usb 3.0 usporedbe brzine, ne znam kakvim i kolikim fileovima baratas ali mi se razlika izmedju 0,5 i 0,1 sekunde u prebacivanju 14 mp fotografije ne cini presudnim faktorom za ici na skuplje i manje zastupljeno rjesenje.

0 0 hvala 0
14 godina
zbuzz kaže...

Nisam znao za taj novi x1. mislio sam na onog starijeg sa rotacionim ekranom koji je zaista bio odlican. e sad tocno oznaku modela ne znam. ako ce ti comp sluziti i u mrezi onda ti je jabuku mozda bolje prekriziti u startu. sto se tice thunderbolt i usb 3.0 usporedbe brzine, ne znam kakvim i kolikim fileovima baratas ali mi se razlika izmedju 0,5 i 0,1 sekunde u prebacivanju 14 mp fotografije ne cini presudnim faktorom za ici na skuplje i manje zastupljeno rjesenje.

Slažem se pa čak i da prenašam neku veeliku datoteku ili sliku visoke rezolucije, u mojem slučaju se ne hvata zeca, ili neku drugu živinu, samo manuelni rad koji je totalno u leru, možda s pokojim ubrzanjem, ali rijetko. {#}

ATJ Lučko
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice