Koji CPU

poruka: 5
|
čitano: 2.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koji CPU za stariji S775

Pozdrav svima, prije nekoliko dana pod ruku su mi došla 2 print servera s matičnom koja je bazirana na intelovom i7230 chipsetu točnije nešto slično kao:

http://www.tyan.com/product_board_detail.aspx?pid=337

Ova moja je model Tyan Tomcat i7230D (ne postoji na proizvođačevim stranicama). S obzirom da se ovi serveri intenzivno koriste za RIP-anje datoteka za ispis, želio bih zamjeniti postojeće CPU-ove s drugim, jačim modelima. Pitanje za sve dobre duše koji su voljni pomoći, koji je najjači CPU koji mogu utaknuti na ovu matičnu? Inače sam server je baziran na XP embedded koji ima samo jedan program instaliran, iz tog razloga vjerujem bi aplikacija radila brže s 1-core CPUom više radne frekvencije nego s, recimo, Pentium D, nešto niže radne frekvencije. No možda sam i u krivu...

E8500 + IFX-14, Corsair Dominator DDR3 2GB, Gigabyte X38T-DQ6, 8800GT + HR03 GT, Samsung 753LJ x2, Cosmos 1000, Sve OC
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 18:15 (Grayseal).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koji CPU za stariji S775

Anyone?

E8500 + IFX-14, Corsair Dominator DDR3 2GB, Gigabyte X38T-DQ6, 8800GT + HR03 GT, Samsung 753LJ x2, Cosmos 1000, Sve OC
17 godina
neaktivan
Koji CPU

Nisam strucan u vezi servera al mozda ti pomogne

1.Naveo si da ce se server koristiti za rip datoteka,ripanje se puno brze izvodi na visejezgrenim procesorima,najbolji primjer je core i7 usporedujuci ga sa intelovim starim quadovima,i7 ima 8 jezgri i stvarno je brzi u tim stvarima

2.Pentium D koliko sam vidio ima 2Mb cache-a a P4 1Mb,intel profitira sa tim cache-om

3.Pentium D mozes naci koji radi na 3GHz pa ti to isto puno znaci

Nadam se da sam pomogaoNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koji CPU

RIP radi brže na višejezgrenim cpu ako RIP aplikacija podržava korištenje više jezgri, no ovo je jedan proizvođač za kojeg se slobodno može reći da je monopolist na svom polju te je zbog toga vrlo spor razvitak takvih programa. Samim time sumljam da su integrirali podršku za višejezgrene procesore, tim više što u orginalu s serverom dolazi ranije navedeni jednojezgreni P4 CPU. No možda si i u pravu, recimo da jedna jezgra bude opterećena isključivo s procesima od XP-a a druga sa RIP-om to vi vrlo vjerovatno donjelo poboljšanje performansi, no i to je zaisprobati. Zanimljivo da je server izašao na tržište 10/2008 s procesorom iz 08/2004...

Koliko sam shvatio Pentium D je doslovno 2 x P4 zaljepljeni u isto kućište, instrukcije i same jezgre su fizički jednake kao i jednojezgreni modeli... Ako itko pročita ovo a ima neki od jačih P4 ili Pentium D procesora, neka se javi, isplatiti će mu se...

16 godina
neaktivan
Koji CPU

Ja ti imam P4 na 2.0

P4 2.0,Ati 9600PRO,1GB 166MHz.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice