Svaka čast.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav svima;
koji cooler kupiti za
AMD procesor Ryzen 3 1200, Socket AM4, 3.1GHz/3.4GHz ;
za neku normalnu cijenu.

može pitanjce...
https://www.eteknix.com/arctic-liquid-freezer-120-aio-cpu-cooler-review/
ovaj arctic, jeli to imalo bolje od Mugen Maxa... nekako sam uvjeren da i nije, možda sam u krivu, isprobao sam corsair H45 i to je goli k... u usporedbi sa Mugen Maxom(Mugen to šiša 10°C), pa možda imam malo stroge kriterije prema tim AIO 120mm
tišina i sl. mi uopće nije nimalo bitno, čisto me zanima temperaturne performanse
može pitanjce...
https://www.eteknix.com/arctic-liquid-freezer-120-aio-cpu-cooler-review/
ovaj arctic, jeli to imalo bolje od Mugen Maxa... nekako sam uvjeren da i nije, možda sam u krivu, isprobao sam corsair H45 i to je goli k... u usporedbi sa Mugen Maxom(Mugen to šiša 10°C), pa možda imam malo stroge kriterije prema tim AIO 120mm
tišina i sl. mi uopće nije nimalo bitno, čisto me zanima temperaturne performanse
Bolji je od mugen max, koliko - to je pitanje. Ako ti tisina nije bitna onda stavis puno brze ventove na arctica i imas jos bolje hladjenje...
noctua nh-d15 je ajmo reći 5°C bolja od mugen maxa, ovaj arctic bi onda upao negdje između, 2-3°C bolje od mugena?
noctua nh-d15 je ajmo reći 5°C bolja od mugen maxa, ovaj arctic bi onda upao negdje između, 2-3°C bolje od mugena?
Te razlike ti variraju od procesora do procesora. U nekim testovim je freezer bolji od d15, al recimo da su tu negdje..
Stigao BQ! Dark Rock TF. Hladnjak izgleda cool, jako je tih, za hlađenje neznam jer ga nisam gazio ali u idle je 2C hladniji od LC 120. Ono što mu je glavna mana (kao što skoro sve recenzije napominju) je kriminalni sistem montaže. Ubio sam se kao nikad. Da nisam imao još jedan par ruku i dovoljno alata nema šanse da bi to rješio, a i ovako se montiralo brdo vremena. S tim da sam morao vaditi matičnu iz PC jer je bez tog bilo doslovno neizvedivo jer hladnjaci od matične dodatno otežavaju problem. Nema prsta koji nisam izrezao. Na samu pomisao da ću ga opet morat skidati/stavljat jednog dana diže mi se kosa na glavi. Pljuc na ekipu koja je osmislila sistem montaže. Osim toga sve ostalo je tip top.
Ono što mu je glavna mana (kao što skoro sve recenzije napominju) je kriminalni sistem montaže.
Zbog toga ga ja izbjegavam u širokom luku.
Ono što mu je glavna mana (kao što skoro sve recenzije napominju) je kriminalni sistem montaže.
ne izgleda baš tako loše za montirati na slikama - link
doduše moj ima nešto jednostavniji sistem, iako naopak, pa mi je bilo lakše
ne izgleda baš tako loše za montirati na slikama - link
doduše moj ima nešto jednostavniji sistem, iako naopak, pa mi je bilo lakše
Vjeruj mi, gore je nego izgleda. Zamisli 2. i 3. ali s hladnjakom gore. Nema šanse pristupiti. Isto je i s ovim do RAM memorije kad je ona u slotovima. Da ne govorim da na slici 6 nema ventilatora. Žao mi je što nisam slikao dok mi je MOBO bila vani. Možda i Asus ima nešto više hladnjake pa je to dodatan problem. Dobro da mu je 220w tdp pa da kompenzira za stvrdnutu pastu jer mislim da ovu neću tako skoro promijeniti.
Bas su glupost napravili, ali to ionako radis sad i tko zna kad opet
Gledao sam malo nosač za montiranje LC-CC-120 hladnjaka na AM4 socket. Pa to je isto kao i onaj što dođe uz hladnjak. Nisu mi valja krivo poslali?!
Uzeo CRYORIG H5 Ultimate. Još samo da nadjem vremena da ga montiram. Okačiću slike kad budem montirao al i ovako izgleda odlično.
Ja sam za svog dobio ovakvog, kakav je ovaj koji dolazi u kutiji ne sjećam se, jer ga nisam ni gledao previše, ali mislim da ima razlike između njih, jer sam ih malo uspoređivao dok sam ih dobio
Sve normalno montirao na matičnu i nikakvih problema sa ovim sa slike
Na slici je cijeli kit koji su mi poslali za montiranje na am4, tj sve što je došlo
Mislim da je razlika u ovim rukama i rupama za montiranje šarafa, da su na am4 kitu rupe veće nego na ovom koji dođe u kutiji

trebam preporuku...za aktivno ladilo za FX6300.tko u praksi koristi a da dimenzijama nesmeta utorima za RAM/samim pločicama.
Ja sam za svog dobio ovakvog, kakav je ovaj koji dolazi u kutiji ne sjećam se, jer ga nisam ni gledao previše, ali mislim da ima razlike između njih, jer sam ih malo uspoređivao dok sam ih dobio
Sve normalno montirao na matičnu i nikakvih problema sa ovim sa slike
Na slici je cijeli kit koji su mi poslali za montiranje na am4, tj sve što je došlo
Mislim da je razlika u ovim rukama i rupama za montiranje šarafa, da su na am4 kitu rupe veće nego na ovom koji dođe u kutiji
Upravu si, nisam skužio da su na novom ukošene rupe za nosače.
trebam preporuku...za aktivno ladilo za FX6300.tko u praksi koristi a da dimenzijama nesmeta utorima za RAM/samim pločicama.
LC-CC-120 LC Power Cosmo Cool.
Uzimam si cooler za CPU i zanima me Vaše mišljenje o sljedećem cooleru (ukoliko netko ima iskustva ili zna nešto):
Cooler ARCTIC COOLING Freezer 33 eSports Edition
Možda netko predlaže neki drugi? Trebalo bi za AM4 ryzen 5 1600.
Unaprijed hvala!
Dovoljan ti je LC-CC-120. Ušparaš si 50 Kn.
Bas gledam sada da bi mogao sloziti jeftino custom water loop cijelog sistema pocetkom 3. mjeseca kada kupim Voltu. Trebao bi par fitinga, GPU blok i crijeva, tekucinu bi obicnu destiliranu vodu bez farbe, em bi mi najbolje islo uz crveno bijeli sistem, em ne trazi redovito ciscenje loop-a zbog zgrusavanja boje i manje taloga bi nastajalo.
Uglavnom samo bi na Swiftecha spojio jos jedan 360mm RAD (na prednji panel) i graficku, pumpa na Swiftechu je poprilicno snazna 11 l/mn = 660l/h, tako da bi bez problema gurala vodu.
Mislim da bi mi za taj pothvat bilo dovoljno cca 200 eura sa dostavom.
Evo ovdje se vidi koliko dobro pumpa od swiftecha gura vodu:
Ti bas uljeces sa komentarima ko grom iz vedra neba, opcenito po temama dok se prica o jednom ti uljeces sa sasvim desetim stvarima bez ikakvih poveznica...
jel ima koji 120mm AIO osim liquid freezera 120 a da je vrijedan uzimanja?
H75 ili H80?
ako bi sutra uletilo kakva kombinacija povoljnije uzeo bih kučište + aio 240....da se mogu predbilježiti kod Lucija za 8700k kad dođe ice-lake...
pa probaj staviti bar neki link na neku recenziju kad uletiš s nečim da je ok....
Krasan izbor s obzirom da je skuplji i losiji od LC cc 120...
jel ima koji 120mm AIO osim liquid freezera 120 a da je vrijedan uzimanja?
H75 ili H80?
ako bi sutra uletilo kakva kombinacija povoljnije uzeo bih kučište + aio 240....da se mogu predbilježiti kod Lucija za 8700k kad dođe ice-lake...
pa to je najbolji 120mm aio kaj mozes kupiti i jedan od najeftinijihlp