Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.707.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
10 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Pozz imam i5 4590 Non k model sa stock hladnjakom...kako su došli vrući dani u bios sam podesio performance mode ...usput jedno usputno pitanje : kad mijenjam brzine ventilatora jel se time snižava temperatura ?jer konkretno me zanima jel bolje Hladi standard mode koji se ne čuje ili performance kad se čuje do druge sobe ?
A glavno pitanje je koji mi hladnjak preporučivate za moj procesor ? Posto ne znam oc a i proc mi nije k model onda ne treba neki skupi hladnjak
Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
#wot#vk.0h kaže...
Pozz imam i5 4590 Non k model sa stock hladnjakom...kako su došli vrući dani u bios sam podesio performance mode ...usput jedno usputno pitanje : kad mijenjam brzine ventilatora jel se time snižava temperatura ?jer konkretno me zanima jel bolje Hladi standard mode koji se ne čuje ili performance kad se čuje do druge sobe ?
A glavno pitanje je koji mi hladnjak preporučivate za moj procesor ? Posto ne znam oc a i proc mi nije k model onda ne treba neki skupi hladnjak
Hvala unaprijed

lc cc95 je sasvim dovoljan za taj proc i jako tih

isproban na frendovom 4460 po ljetu u sred zadra, a mislim da ni taj jači i5 nije baš puno zahtjevniji

ja sam doduše uzeo jači hladnjak jer hoću potpunu tišinu i pod najvećim opterećenjem, ali ja ipak picajzlam previše

13 godina
protjeran
#wot#vk.0h kaže...
Hvala unaprijed

naravno da onda hladi bolje, za taj i5 ako zelis stvarno tih hladnjak onda definitivno dosadasnji grand-prix lc cc120 za ca 170kn ako ti je on preskup onda stariji brat lc cc95!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
neaktivan
Hvala obojici i vjerovatno cu uzeti taj skuplji za nekih 2 tjedna...nego zanima me sto dobivam ugradnjom dodatna 2 ventilatora u kućište (našao sam neke Ms od 47 kn :) ) .model kućišta je Ms monster ..također me zanima ako cpu kuler hladi cpu sto hladi ostale komponente kao npr gpu ??

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Arabarran kaže...
Ništa te ne košta probati. Ali, najbolje ti je usporiti oriđiđi fan jer ćeš pri manjoj brzini dobiti sličnu buku kao kod airflow fana, a imati bolji statički pritisak.

Hm, pa on i relativno sporo radi (max Level 3 od ukupno 9). Vrtjet ću sad po 20 minuta OCCT, pa ću vidjet razliku u temperaturama ako će je bit, hvala :)

9 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ma do 4.5 ghz ti ne treba nikakav poseban cooler ako ces kvalitetno clockati, trazis minimalni napon koji ide za taj clock. Pocni sa 1.3 4.5ghz i occt 10min dovoljno za stabilnost, ako prolazi smanjis na 1.275 i opet test dok ne nadjes najmanji napon na kojem je stabilno, na m.bug pa ne vidim koji tocno cooler ali ako ima barem 4 toplovodne cijevi trebao bi biti dovoljan za taj clock

Čitam baš usput ovo, pa me zanima, kako znam kad OCCT kaže da procesor nije stabilan? To jest, overclock na njemu.

I što se tiče overclocka, samo dižem brzinu i napon i tražim da je stabilno, to je sve?

P.S. sorry na dva posta, al nisam znao kako unjet citat u već napisan post.

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dignes prvo napon na 1.3 pa 10 min occt pa ako prodje smanjis napon i ponovno test. Occt ce ti izbaciti error ako nije stabilan ili ce ti ti se komp restartati. Ides tako sve dok ne nadjes najmanji stabilan napon

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Dignes prvo napon na 1.3 pa 10 min occt pa ako prodje smanjis napon i ponovno test. Occt ce ti izbaciti error ako nije stabilan ili ce ti ti se komp restartati. Ides tako sve dok ne nadjes najmanji stabilan napon

Super, hvala. Nisam to planirao raditi jer nisam mislio da je tako jednostavno. Gubim li time garanciju? Procesor je AMD FX6300, star ni mjesec dana. Ne osjećam da mi treba više snage, al ako je procesor već Black Edition i otključan, vuče me ideja :)

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ne gubis nikakvu garanciju. Pogledas po netu koliko mu otprilike treba za taj takt koji zelis i onda ako si zadovoljan sa taktom samo polagano spustas napon. Prouci si malo temu oc amd procesora. Mozes ti i obrnuto polagano dizat takt i dok vidis da je nestabilan dodas mu napon.  Za normalnan oc ne treba previse znanja, dok pri malo vecem oc treba ipak imati malo vise iskustva i znanja

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Hvala ti. LC CC 120 mi to može hladit, jel? Postoji neka temperatura koja je poželjna sa clockom na testu? Trenutno mi je nakon 20 minuta bila 54 bez overclocka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:41 (daniel2809).
17 godina
Na occt glavno da prodje, a max koji bi bio pozeljan za 24/7 je do 60stupnjeva. Na 65 ili 70 se automatski ugasi. Temp koje dostize u occt nece sigurno dosezati u normalnim uvjetima dok igras.
10 godina
neaktivan
Jel puno 40 c u normalnom radu (bez igara ) za Intel i5 4590 sa stock hladnjakom ?meni se to čini previše .Ako kupim neki jači hladnjak za cpu (npr Lc 120 plus dodam dva u kućište ) hoće li temp u normalnom radu ikako biti moguća na min 20 C ?a pri igrama max 40 C ?

0 0 hvala 0
17 godina
Nije puno sa stock hladnjakom, a nema sanse da ti temp bude 20 kad ti je unutranja temp visa od toga, lc 120 bi bio dobar upgrade.
15 godina
#wot#vk.0h kaže...
Jel puno 40 c u normalnom radu (bez igara ) za Intel i5 4590 sa stock hladnjakom ?meni se to čini previše .Ako kupim neki jači hladnjak za cpu (npr Lc 120 plus dodam dva u kućište ) hoće li temp u normalnom radu ikako biti moguća na min 20 C ?a pri igrama max 40 C ?

Svaki cooler ti hladi proc u odnosu na okolnu temperaturu. Tako da gledaj razliku u temperaturi (delta T) u odnosu na temp u prostoriji. Npr, na ovom linku vidiš dosta novih (i starijih coolera) i kako oni hlade u odnosu na okolnu temperaturu tj koliko je porast temperature pod određenim coolerima. Testiraju sa 150W i sa 80W izvorima topline. Dosta su vjerodostojni jer imaju iste uvijete za sve coolere tako da dobiješ sliku kako koji cooler stoji u odnosu na drugi:

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2737&page=5

LC 120 je dobar hladnjak i s njim ne možeš pogriješiti. Do 200 kn je best buy

9 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Na occt glavno da prodje, a max koji bi bio pozeljan za 24/7 je do 60stupnjeva. Na 65 ili 70 se automatski ugasi. Temp koje dostize u occt nece sigurno dosezati u normalnim uvjetima dok igras.

Evo, sad mi je i na OCCT i na GTA V 2 sata bio na 55 stupnjeva, tako isto je bila i grafička.

Dvoumim se oko overclocka jer ne vidim iz svojeg laičkog stajališta neku potrebu sa većim performansama. Btw, koliko overclock opterečuje napajanje? Mislim da sam po tom pitanju taman u granicama. Kad bude bolja situacija planiram kupiti kućište i napajanje, al to je 1200 kuna, pa zasad ovak krpam :)

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

hy,imam i53350p3.1ghz procesor i maticmu MSI B75 E-31 (MS-7870)

uglavnom danas sam krenuo igrati bf4 i imam program piriform speccy pokazalo da je temp 75 c* (narancasto obojeno)a stavio sam na low (prvo bilo na high al je temperatura rasla)

u igiri mi se pokazalo nesta crveno s desne strane gore nesjecam se kak izgleda...

i trebam naravno neki hladnjak za uzeti al nemam pojma o tome pa vas molim da mi pomognete hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 23:37 (JebeniKraljBF4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Mozes uzeti lc95 za taj intel, iovako ga ne mozes oc, mozes samo max turbo staviti na 33 ako vec nije stavljen.

Daniel daj ispuni pod my pc da se lakse snadjemo jer ovako nemam pojma koje napajanje. Ako je 55 pod occt onda ostaje jos prostora za Oc ukoliko imas dovoljno jako napajanje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav. Već neko vrijeme primjećujem kako mi se procesor prilikom normalnog rada bez neke posebne zahtjevne aplikacije zagrije i preko 50 stupnjeva. Stavio sam novu termalnu, ali temperature i dalje oko 50 stupnjeva. Nije li to malo previše?

Matična: ASRock P67 Extreme4 Intel P67 Socket LGA1155

Procesor: Intel Core i5-2400 3.1 GHz LGA1155

Imam ovaj osnovni (stock) cooler/heatsinker koji dolazi s procesorom (slika priložena) pa me zanima da li imam potrebe za nabavku nekog boljeg?

Ako da, molio bih prijedloge do 300kn, i da bude što tiši  Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Just Lost kaže...

Pozdrav. Već neko vrijeme primjećujem kako mi se procesor prilikom normalnog rada bez neke posebne zahtjevne aplikacije zagrije i preko 50 stupnjeva. Stavio sam novu termalnu, ali temperature i dalje oko 50 stupnjeva. Nije li to malo previše?

Matična: ASRock P67 Extreme4 Intel P67 Socket LGA1155

Procesor: Intel Core i5-2400 3.1 GHz LGA1155

Imam ovaj osnovni (stock) cooler/heatsinker koji dolazi s procesorom (slika priložena) pa me zanima da li imam potrebe za nabavku nekog boljeg?

Ako da, molio bih prijedloge do 300kn, i da bude što tiši  Hvala!

Best buy je i dalje LC-cc-120 koji sa svojik oko 180kn tuče konkurenciju.

Bolji za te novce nećeš nać a i dosta skuplji mu ne mogu ništa.

Ajme ljudi puka san ka kokica
10 godina
Koji CPU cooler kupiti?

jel mi može netko preporučiti neki hladnjak za i7-6700k intelov procesor, po mogućnosti iz adm-a ali može i neka druga trgovina koja vrši dostavu po cijeloj hrvatskoj. klokat ću procesor ali ništa divlje, u granicama normale. što se tiče budžeta, najbitnija mi je kvaliteta, mogu dati 300-400-500 kn, jedino ne znam da idem na air ili liquid cooler, ako idem na liquid znam da je skuplje a ne znam jel mi to potrebno, pa eto cijenim svaku pomoć i savjet

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dovoljan ti je i lc 120 za taj cpu, ili za malo vise imas errebosa. Ja bih izbjegao vodena do 500kn
10 godina
Patrick_cro kaže...
Dovoljan ti je i lc 120 za taj cpu, ili za malo vise imas errebosa. Ja bih izbjegao vodena do 500kn

jel mi ima smisla kupovsti hlađenje za 800-1000 kn, ako ne mislim klokati sad nešto posebno?

17 godina
Po meni nema smisla, to jedino ako ides na 5+ghz ili ides izvuci max za bench. Taj proc na 4.5ghz za 24/7 bez problema i lc 120 ohladi, ako hoces malo bolje errebos.
10 godina
Patrick_cro kaže...
Po meni nema smisla, to jedino ako ides na 5+ghz ili ides izvuci max za bench. Taj proc na 4.5ghz za 24/7 bez problema i lc 120 ohladi, ako hoces malo bolje errebos.

jel imaš neki link, kolko novaca koja trgovina? hvala puno ;)

17 godina
Ja gledam uglavnom na nabavi gdje mi je najjeftinije. www.nabava.net
12 godina
Cansee kaže...

jel mi može netko preporučiti neki hladnjak za i7-6700k intelov procesor, po mogućnosti iz adm-a ali može i neka druga trgovina koja vrši dostavu po cijeloj hrvatskoj. klokat ću procesor ali ništa divlje, u granicama normale. što se tiče budžeta, najbitnija mi je kvaliteta, mogu dati 300-400-500 kn, jedino ne znam da idem na air ili liquid cooler, ako idem na liquid znam da je skuplje a ne znam jel mi to potrebno, pa eto cijenim svaku pomoć i savjet

Uzmi ovog i ne boj se http://www.adm.hr/product.asp?product=noctua-nh-d14-120mm-6-heatpipe-intel-amd-nh-d1-combining-a-massive-six-heatpipe-dual-radia&code=11426ADM

Ne boji se on niti vodenih

Ajme ljudi puka san ka kokica
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

na koju foru bi bez problema lc cc120 trebao ohladiti vreli 6700k na 4,5ghz?, ja s 4790k na 4,6ghz@1,28V doticni gori na 70°c+ pod noktu-om nh-d14? malo pretjerujes s tim lc cc120 jer si vec u par navrata napisao slicnu preporuku za i7/i5@4,5ghz i lc cc120! to nikako nije u redu! mozda na 2000rpm-a i 50db!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Postavio sam si jučer LC CC 120 na i5 3570 očekivavši da će hladiti mnogo bolje od onoga koji je došao u box-u sa procesorom, ali temperature su iste. Istina nisam vršio neku detaljnu analizu temperatura prije i poslije, ali sada je na idle oko 35-40 C, a pod opterećenjem ide do 64 C, slično kao i sa starim hladnjakom. Nisam ništa overclockao, bar ne svjesno.

Da li postoji mogućnost da sam nešto pogriješio u instalaciji ili su to ok temperature?

(ventilator se vrti, to sam provjerio :D)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 14:04 (AFARON).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Poznato je da ivy bridge procesori pate od problem sa visokim temperaturama jednastavno površina cpu,loše paste i manjeg proizvodnog procesa ima za posljedicu da čip ne može adekvatno na veču površinu hladnjaka dovoljno ugrijat da bi efikasno top.cijevi odvodile toplinu.
16 godina
AFARON kaže...

Postavio sam si jučer LC CC 120 na i5 3570 očekivavši da će hladiti mnogo bolje od onoga koji je došao u box-u sa procesorom, ali temperature su iste. Istina nisam vršio neku detaljnu analizu temperatura prije i poslije, ali sada je na idle oko 35-40 C, a pod opterećenjem ide do 64 C, slično kao i sa starim hladnjakom. Nisam ništa overclockao, bar ne svjesno.

Da li postoji mogućnost da sam nešto pogriješio u instalaciji ili su to ok temperature?

(ventilator se vrti, to sam provjerio :D)

Dobre su ti temperature, pogotovo za ovo doba godine. Bolje temperature moš dobiti ako ideš ručno smanjivati cpu napon u biosu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice