Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.707.439
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
17 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Ja bih isao na raijintek themisa
cca 200kn
A mozda nadjes negdje i errebosa na njusci. Znam da su bili po 150-180kn
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Patrick_cro kaže...
Ja bih isao na raijintek themisa
cca 200kn
A mozda nadjes negdje i errebosa na njusci. Znam da su bili po 150-180kn

Themis ima tri toplovodne i automatski je lošiji od LC-a koji ima četiri a Ereboss je preko 300kn ali je zato barem konstrukcijom i izgledom dosta bolji.

Moj zaključak glasi Themis nikako a Ereboss bi moga proć al i dalje ostajem da je u ovom slučaju najbolji izbor LC-cc-120.

Ajme ljudi puka san ka kokica
17 godina
Ma mislio da je odustao od lc 120, svakako je bolji izbor od themisa makar nisu velike razlike u temp. Najbolji bi po meni bilo da se ide na rabljeni jaci hladnjak za buduce nadogradnje.
9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo danas mi stigo cooler i uspjesno sam ga instalirao temperature su odlicne od 35-40 dok nista ne radim a dok igram max je 51 dok je prije max bio 59 i stvarno je uzasno tih :D
Jedini problem koji sam imo je dok sam probao jeli ga znam staviti prije stavljanja termalne paste i stavio sam ga i nisam ga mogo maknuti pa sam moro ga vaditi sa  postoljem jer ga nisam mogo otkapciti normlano  jer mi je kuciste pre malo da sa rukama uhvatim to kako treba,ali i to sam uspio tako da hvala svima koji su mi pomogli :)

0 0 hvala 0
12 godina
Mr.Luster kaže...

Evo danas mi stigo cooler i uspjesno sam ga instalirao temperature su odlicne od 35-40 dok nista ne radim a dok igram max je 51 dok je prije max bio 59 i stvarno je uzasno tih :D
Jedini problem koji sam imo je dok sam probao jeli ga znam staviti prije stavljanja termalne paste i stavio sam ga i nisam ga mogo maknuti pa sam moro ga vaditi sa  postoljem jer ga nisam mogo otkapciti normlano  jer mi je kuciste pre malo da sa rukama uhvatim to kako treba,ali i to sam uspio tako da hvala svima koji su mi pomogli :)

A koji si hladnjak na kraju kupio?

10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Upravo sam narucil u linksu lc power cc 120...s postarinom me bude kostalo 215kn...e da bi ja mogel kasnije jos jedan ventilator na njega staviti to jest el podrzava hetsink 2 ventilatora?

Only Black Market Gaming
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
windfuckerz kaže...

Upravo sam narucil u linksu lc power cc 120...s postarinom me bude kostalo 215kn...e da bi ja mogel kasnije jos jedan ventilator na njega staviti to jest el podrzava hetsink 2 ventilatora?

Podržava, a čini mi se da ćeš odmah s hladnjakom dobit i one žice za montiranje ventilatora, ali po mom iskustvu s dva venta ćeš dobit samo veću buku za max 1-2 stupnja.

9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Mr.Luster kaže...

A koji si hladnjak na kraju kupio?

Spire Kepler Rev.2 :D

12 godina

A koliko bi tek temperatura išla doli da si kupio pravi hladnjak a ne to? ;)

9 godina
neaktivan

hehe puno puno al dobro za prvi put zadovoljan dobio neko iskustvo kako to funkcionira tako da drugi put cemo ciljati na vise :D

17 godina
Mr.Luster kaže...

Evo danas mi stigo cooler Spire Kepler REV 2 i uspjesno sam ga instalirao temperature su odlicne od 35-40 dok nista ne radim a dok igram max je 51 dok je prije max bio 59 i stvarno je uzasno tih :D

Pa eto nisi puno platio jel, a dobio si eftikasno hlađanje proca+buka je završila u bunaru i to je to.

nicky.sl kaže...

A koliko bi tek temperatura išla doli da si kupio pravi hladnjak a ne to? ;)

Opet ti ne razumiješ potrebe korisnika, osim šta je taj Spire hladnjak po tvojem sranje gle čuda on ipak i više nego dobro hladi njegov proc.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=204&jumpto=5073671&sort=asc&view=flat

Šta bi ti još sad htio muzičku želju, opet ponavljam za njegov proc maksimalna preporučena radna temperatura iznosi 75 stupnjeva.Tu je valjda sve vrlo jasno, i zakaj bi onda nepotrebno kupoval skuplji CPU hladnjak, za koji još treba skidat matičnu ploču?

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
12 godina

Možda ja i ne razumin dosta toga al i dalje smatram da je taj spire bacanje novca i jedino u čemu je blji od stok hadnjaka je buka.

17 godina
Taj spire je skuplji nego lc 95 a losiji je od njega, tako da nije bio nikakva dobra kupovina, bolji od stocka je sigurno ali to ne mijenja cinjenicu da mu je bio preporucen bolji i jeftiniji cooler a uzeo je nesto losije i skuplje.
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Stavio novu MBO i NH-D15 te dodao kompu jos jedan 140mm Fractal ventilator i napokon mogu reci da je komp "hladan", hladnjak vrijedi svake lipe..kuda hladi odlicno, tu je tih, jako lako se instalira, vrhunske je izrade te je u igri i odlican support i sest godina jamstva sa supportom za sve nove sockete.

Za sada sam prezadovoljan, jedino se moram poigrati s MBO jer je na istoj sve odlicno osim kontrole brzine ventilatora (imao sam uistinu sve moguce brandove ploca...od Intela, MSI-a, DFI-a, Asus-a, ASRock-a (najveceg smeca, bez uvrede za vlasnike), Soltek-a, Biostar-a  do sada Gigabyte-a i mogu reci da imaju jako lose sredene opcije vezane uz brzine ventilatora).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ekipa, malo mi je LC CC 120 postao glasan, možda je do kušišta (Cooler Master Elite 430), al baš me zanima, jel ću gubit neke performanse u hlađenju ako na njega stavim Cooler Master Silencio?

Stock fan:

500-1400rpm

Airflow: 55 CFM

Air pressure ne piše

Cooler Master Silencio

1200 rpm

Airflow: 38 CFM

Air pressure: 1.2 mmH2O ± 10%

Zbog tog airflowa je valjda ventilator bučan, al možda samo zbog toga hladnjak radi tak kak radi, pa molim mišljenje :)

Btw, silencio imam doma višak, ne trebam ga kupovat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ništa te ne košta probati. Ali, najbolje ti je usporiti oriđiđi fan jer ćeš pri manjoj brzini dobiti sličnu buku kao kod airflow fana, a imati bolji statički pritisak.
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel bi išao taj lc 120 na am3+ socket?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Silvio12 kaže...

Jel bi išao taj lc 120 na am3+ socket?

Jeeeep

13 godina
neaktivan

hvala, sam me zanima jos jel bi to stalo u mid tower kuciste?

probavo sam dimenzije, trebalo bi pasat.

hvala

12 godina
Silvio12 kaže...

hvala, sam me zanima jos jel bi to stalo u mid tower kuciste?

probavo sam dimenzije, trebalo bi pasat.

hvala

Kako u koje.

Izmiri koliko ima od procesora do bočne stranice i ako ima više od 152mm onda će stat.

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Doslo vodeno i7 4770k na 4ghz turbo nije OC u GTA 5 i BF 3/4 koje su CPU zahtijevne igre nikad nije proslo 52c dok je na stock ventu od intela tems bile i do 90c to je na Blanced profile nisam ni stavio Performance da stavim mislim da bi temperature bile 45c in game.Jedino kaj bi htio da su ventovi mrvicu tiši neznam jel moguce stavit nocuta ventove na to dodatno?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 0:21 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Naravno dimenzije ventilatora su sve iste, mozes staviti bilo koji ventilator.
17 godina
Bilo bi pozeljno staviti neke sa sp da progura zrak kroz radijator.
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

poz jel moze preporuka eksternog hladnjaka za laptop asus g551jw, 15 inca ima, treba mi nesto jako jako tiho al da sto bolje hladi, cijena nije bitna, hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo jedno možda glupo pitanje: dosad se nisam igrao sa OCanjem, a malo bi se poigrao kad ugradim 4690K, je li bolja opcija klasični hladnjak ali konkretniji (ne vjerujem da je ovaj moj Alpenfohn dosta za takve igre, nešto reda NH-D14) ili neko gotovo vodeno hlađenje u tom cjenovnom rangu (tipa Corsair H60)? Isplati li se uložit malo više za jače vodeno? Kakav je omjer buke jednog i drugog? Napominjem da ne mislim ići u ekstreme, ali kad vidim da se ovaj proc više-manje bez beda diže na 4.2+GHz oću i ja bit u tom društvu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
thund3rdom3 kaže...

Evo jedno možda glupo pitanje: dosad se nisam igrao sa OCanjem, a malo bi se poigrao kad ugradim 4690K, je li bolja opcija klasični hladnjak ali konkretniji (ne vjerujem da je ovaj moj Alpenfohn dosta za takve igre, nešto reda NH-D14) ili neko gotovo vodeno hlađenje u tom cjenovnom rangu (tipa Corsair H60)? Isplati li se uložit malo više za jače vodeno? Kakav je omjer buke jednog i drugog? Napominjem da ne mislim ići u ekstreme, ali kad vidim da se ovaj proc više-manje bez beda diže na 4.2+GHz oću i ja bit u tom društvu 

na kraju dobis isti drek jer haswell ima los prijenos topline s cipa na ihs tj poklopac cpu-a, dabe ti i cooler od 2m! probaj s tim sto imas cisto da vidis kak se ponasa pa onda odluci! iako bi ja rade uzeo i7 umjesto tog i5(ak si vec uzeo i5 onda svejedno) i ostao na tom cooleru!, ovaj

cm seidon 120v nije los s obzirom koliko je daleko jeftiniji od h60

http://www.centro.hr/vodeno-hladjenje-cooler-master-seidon-120v-ver-2-za-cpu-p-n-rl-s12v-24pk-r2.aspx

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 20:21 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan

Uzeo sam već, računao sam da će mi bit dosta, pa sam onda došao na ideju da bi mogao malo u OC vode. Ništa, probat ćemo s ovom brčkalicom šta imam, pa ćemo vidjet dokle ide... Znači za dobar cooling ovog po tebi treba delid i poliranje? Ne planiram to radit, bar ne uskoro, ali čisto da znam... Ovaj coolermaster izgleda ok, a i dosta je jeftiniji 

Da čujemo i druge što kažu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 21:31 (thund3rdom3).
17 godina
Ma do 4.5 ghz ti ne treba nikakav poseban cooler ako ces kvalitetno clockati, trazis minimalni napon koji ide za taj clock. Pocni sa 1.3 4.5ghz i occt 10min dovoljno za stabilnost, ako prolazi smanjis na 1.275 i opet test dok ne nadjes najmanji napon na kojem je stabilno, na m.bug pa ne vidim koji tocno cooler ali ako ima barem 4 toplovodne cijevi trebao bi biti dovoljan za taj clock
10 godina
neaktivan

Alpenfohn Ben Nevis, 200kn koštao pred pol godine, 3 toplovodne ima. Znači ipak bi vjerojatno trebalo nešto veće... Pasta je ok Arctic Cooling MX-4? Imam i neku Xilence X5, nemam pojma kakva je ta...

17 godina
Dovoljan je i taj hladnjak. 1.3 sam rekao jer to sigurno ide za 4.5ghz, mozes probati i odmah sa manjim, koliko sam vidio ima primjeraka kojima treba samo 1.15 za 4.5ghz tak da sve ovisi kako te potrefi.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice