Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.698.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav Ekipa,

Može samo mišljenje (isplativost) u vezi prelaska na vodeno hlađenje (npr. http://www.protis.hr/products/details/corsair-hydro-series-h75-performance-liquid-cpu-cooler-slim-25mm-radiator-and-dual-pwm-fans-120mm-x2-amd-am2-am3-fm1-fm2-intel-lga-1150-1155-1156-1366-2011/84998) u odnosu na nekakav CM 212Evo za proc fx 8350?

Naime velika je razlika u cijeni, pa me zanima efikasnost i tišina koju bih dobio s vodenim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
osvit kaže...

..u odnosu na stock AMD cooler (CPU 60 , Core 50) , s ovim LC-CC-95  nisam ništa dobio, osim što je cooler u potpunosti nečujan i kad je opterećen, ali temp su iste.

Budući ne namjeravam trošiti na skuplji radi par stupnjeva, kupovati nove paste od 40 kn (mx 2) itd.  nije mi bitno jer mi je u full load prihvatljiva temp.

Ako nekome treba cooler da mu snizi temp, ne bih baš peporučio ovaj LC-CC- 95, jer meni nije ništa spustio.

nešt mi je tu čudno, jasno da taj hladnjak nije za bijesne rezultate i ocanje u nebesa, ali kod frenda sam ga stavio na i5 4460 i - koliko se sjećam - spustio je temperature za 15-ak stupnjeva, a tišina je samo poželjni dodatak

možda je kod amd-a drukčije, ali opet sumnjivo mi je to

14 godina
sinkee kaže...

Pozdrav Ekipa,

Može samo mišljenje (isplativost) u vezi prelaska na vodeno hlađenje (npr. http://www.protis.hr/products/details/corsair-hydro-series-h75-performance-liquid-cpu-cooler-slim-25mm-radiator-and-dual-pwm-fans-120mm-x2-amd-am2-am3-fm1-fm2-intel-lga-1150-1155-1156-1366-2011/84998) u odnosu na nekakav CM 212Evo za proc fx 8350?

Naime velika je razlika u cijeni, pa me zanima efikasnost i tišina koju bih dobio s vodenim.

Vodena hlađenja nisu baš isplativa ali imaš dosta jeftinih vodena drugih proizvođača kao npr LC-CC-120-LiCo koji su osjetno jeftiniji i hlade bribližno jednako kao navedeni H75 koji je preskup,vodena nisu tiha jer koriste ventilator kao i svaki drugi zračni hladnjak. 

14 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
osvit kaže...

..u odnosu na stock AMD cooler (CPU 60 , Core 50) , s ovim LC-CC-95  nisam ništa dobio, osim što je cooler u potpunosti nečujan i kad je opterećen, ali temp su iste.

Budući ne namjeravam trošiti na skuplji radi par stupnjeva, kupovati nove paste od 40 kn (mx 2) itd.  nije mi bitno jer mi je u full load prihvatljiva temp.

Ako nekome treba cooler da mu snizi temp, ne bih baš peporučio ovaj LC-CC- 95, jer meni nije ništa spustio.

nešt mi je tu čudno, jasno da taj hladnjak nije za bijesne rezultate i ocanje u nebesa, ali kod frenda sam ga stavio na i5 4460 i - koliko se sjećam - spustio je temperature za 15-ak stupnjeva, a tišina je samo poželjni dodatak

i meni, jer ako je on puno veći od stock AMD-a, trebao bi i bolje hladiti, ili je ipak brzina RPM presudna?

Pastu sam probao sa onim što dobiješ s njim, i sa drugom koju sam imao doma zrno riže metoda, ali bez rezultata.

Dakle cpu pod prime 95 small fft, 60C i koji više, a to sam imao i sa stock AMD-om.

Evo upravo testiram: CPU 63C trenutno s prime 95, maksimalno došao do 64C nije više, nema nikavih poboljšanja u odnosu na stock AMD cooler.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 17:17 (osvit).
13 godina
protjeran
sinkee kaže...

Pozdrav Ekipa,

Vodeno je dosta isplativo sto se tice efektivnosti ali tisine bas i ne jer pumpa i ventovi koji dolaze sa vodenim su dosta glasni tako da je tisina definitivno na strani zracnih coolera... Naravno da se i vodeno da sredit da tiho radi ali kada zelis bolje hladenje ipak dobivas i malo vecu buku...

Dakle ako se ide na coolere do 500 kn ide se na dobre high end zracne coolere, a preko toga, odnosno 600+ kn, na vodena hladenja...H75 je po meni ne isplativ, za nesto manju cijenu se kupi bolje Noctua kao high end zracni cooler a bolje hladi od H75 i jos je tisi...Da se mene pita vodeno ako bi uzimao obavezno radijator preko 20 cm sa min 2x 120 mm ventovima...

Mozda nesto polovno da pogledas i da kupis ?

Npr. http://www.njuskalo.hr/procesori/nepton-280-vodeno-hladenje-oglas-16571704

Slobodno kolega napisi nesto vise sto zelis pa cemo naci nesto sto tebi pase...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 17:11 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav ekipa,

ako mi mozete pomoci koji cooler da kupit za i7 4790K (ne planiram overclockat, nego samo za stock clock da moze drzat temperaturu pri loadu i gejmanju) 

Planirao sam i razmatrao sam, Cooler Master Hyper T4 ili Be Quiet! Pure Rock jedan od ta dva, takodjer ogranicen sam sto se tice velicine jer imam kuciste Thermaltake Commander GS-ii pa prema njihovoj stranici max duzina je 155mm.

Takodjer vrlo rado bih kupio AIO ali strah me je od "curenja" a i poprilicno su skupi, tako da sam planirao zracno hladenje pa ako mi mozete pomoci i posavjetovati bio bih vam vrlo zahvalan.

Vi uzmite u obzir samo da to bude zadovoljavajuca temperatura procesora pri loadu da mu ne skracuje bas vjek trajanja kao sto bi bilo sa stock coolerom 

Hvala vam velika svaki prijedlog sugestija su dobro dosli 

bogli
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
bogli kaže...

Pozdrav ekipa,

ako mi mozete pomoci koji cooler da kupit za i7 4790K (ne planiram overclockat, nego samo za stock clock da moze drzat temperaturu pri loadu i gejmanju) 

Planirao sam i razmatrao sam, Cooler Master Hyper T4 ili Be Quiet! Pure Rock jedan od ta dva, takodjer ogranicen sam sto se tice velicine jer imam kuciste Thermaltake Commander GS-ii pa prema njihovoj stranici max duzina je 155mm.

Takodjer vrlo rado bih kupio AIO ali strah me je od "curenja" a i poprilicno su skupi, tako da sam planirao zracno hladenje pa ako mi mozete pomoci i posavjetovati bio bih vam vrlo zahvalan.

Vi uzmite u obzir samo da to bude zadovoljavajuca temperatura procesora pri loadu da mu ne skracuje bas vjek trajanja kao sto bi bilo sa stock coolerom 

Hvala vam velika svaki prijedlog sugestija su dobro dosli 

uzmi si ovaj, ako te spopadne volja za nekim klokom da onda imaš neku sigurnost, naravno ovisi koliko bi love bio spreman dati na hlađenje, moj glas ide CM Hyper 212 EVO ( imam ga i ja  )

http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-212-evo-1155-1150-1156-1366-755-fm1-am3-am3-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.241

lp

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav vidim da je srodna tema, pa da tu priupitam. Imam Coolermaster EVO 212 i odlazi mi vent lagano. Pa bih trebao savjet za drugi.

Tu su specifikacije: http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo/

Sad mi je samo problem što taj vent ima kukice(hvataljke) sa strane što se prime za sam hladnjak (na slici).

Kako bi mogao drugi vent staviti da radi najnormalnije i koji da uopće uzmem u obzir?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 15:35 (Point-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Point-X kaže...

Pozdrav vidim da je srodna tema, pa da tu priupitam. Imam Coolermaster EVO 212 i odlazi mi vent lagano. Pa bih trebao savjet za drugi.

Tu su specifikacije: http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo/

Sad mi je samo problem što taj vent ima kukice(hvataljke) sa strane što se prime za sam hladnjak (na slici).

Kako bi mogao drugi vent staviti da radi najnormalnije i koji da uopće uzmem u obzir?

Te kukice ti se šrafe na bilo koji 120 mm vent tako da nema straha, samo ih odšarafiš i staviš na novi. Znači, nađi neki 4 pinski 120mm vent i to je to.

Ovaj je dobar, imao sam ga spojenog baš na taj cooler.

---Life is ours, we live it our way---
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 15:43 (vrinho).
13 godina
Point-X kaže...

Imas da kupis isti taj vent sa tim istim kukicama u pakovanju zajedno dodju.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...

Imas da kupis isti taj vent sa tim istim kukicama u pakovanju zajedno dodju.

Ne mora biti isti.

16 godina
vrinho kaže...

Još kakv prijedlog ako ovog slučajno ne bude?

13 godina
vrinho kaže...

Ne mora biti isti.

Ne mora moze staviti sta hoce, ali stock vent je fenomenalan sto ici s konja na magarca? 

14 godina
chaselol kaže...
vrinho kaže...

Ne mora biti isti.

Ne mora moze staviti sta hoce, ali stock vent je fenomenalan sto ici s konja na magarca? 

Ne blamiraj se kad ne znaš. Koliko puta već na forumu se ovdje našlo ljudi da su im baš ovi Coolermasterovi krepavali, pa počeli bučiti i slično. Taj vent je doslovno magarac, nikakav konj.

17 godina
Point-X kaže...
vrinho kaže...

Još kakv prijedlog ako ovog slučajno ne bude?

CM JetFlo u boji koja ti paše.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

Ne citas post, 155mm mi je ogranicenje coolera zbog kucista, znam i ja za 212 EVO najpoznatiji cooler sto se toga tice ali je 160mm....

bogli
13 godina
vrinho kaže...

Ne blamiraj se kad ne znaš. Koliko puta već na forumu se ovdje našlo ljudi da su im baš ovi Coolermasterovi krepavali, pa počeli bučiti i slično. Taj vent je doslovno magarac, nikakav konj.

Boze jos ce ljudi da pomisle da je Coolermaster trecerazredni proizvodjac 

Sta sve neces procitati na ovom forumu

14 godina
bogli kaže...

Ne citas post, 155mm mi je ogranicenje coolera zbog kucista, znam i ja za 212 EVO najpoznatiji cooler sto se toga tice ali je 160mm....

Onda je za tebe ovaj

chaselol kaže...

Klinac, čitaj bolje, rekao sam baš ovi a ne svi. Imao sam taj cooler i znam kakav je zato bolje šuti! A dobro, dok vidim tko to piše ništa čudno

13 godina
vrinho kaže...

Klinac, čitaj bolje, rekao sam baš ovi a ne svi. Imao sam taj cooler i znam kakav je zato bolje šuti! A dobro, dok vidim tko to piše ništa čudno

Boze ti i roby ste dva derista koja ste nacitana a niste imali vise od dva komada hardvera u rukama.
Ja imam 6 takvih ventova u kucistu vec godinu dana rade non stop i nikakvih problema nema. Stvarno si simpatican koliko nemas pojma o cemu pricas, skoro kao politicari danas.

Mislim, dostupan ti je google pa provjeri, samo ne znam odakle dobijas te izmisljene informacije...neke ljude jednostavno treba blokirati na ovom forumu jer takve gluposti pisu i izmisljaju, bas me zanima kakvu ces glupost sad napisati :D

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ti si imao hardvera u rukama, haha

Trolu, ima više slučajeva da je na tim coolerima počeo lupati vent i krepavati kao dotičnom forumašu koji se javio za pomoć. Ja sad izmišljam nešto?? Sad piši što hoćeš dalje, nebitna si karikatura i više nemaš nimalo moje pažnje, uživaj u svom ''znanju''

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozz,

Trebam Cooler + Kućište do cca 600kn neki best buy.  

Kolko vidim po forumu najbolje bi bilo uzet Lc-120/hyper 212 evo i Zalman z3.  

Protegnuo bi se do 700-800 ak se isplati.

Thx unaprijed!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kopler kaže...

Pozz,

Trebam Cooler + Kućište do cca 600kn neki best buy.  

Kolko vidim po forumu najbolje bi bilo uzet Lc-120/hyper 212 evo i Zalman z3.  

Protegnuo bi se do 700-800 ak se isplati.

Thx unaprijed!

ma zemi lc-a 120 + z3 i amen! za tu tvoju konfu i vise nego dovoljno!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
neaktivan
Dobro jutro, koji cooler do 300 kuna za 4690k i blagi oc do 4 ghz a kasnjje do 4.2

0 0 hvala 0
17 godina
fpozar kaže...
Dobro jutro, koji cooler do 300 kuna za 4690k i blagi oc do 4 ghz a kasnjje do 4.2

Cooler Master Hyper 212 Evo. Eventualno 612 ako ti je ljepši.

14 godina
odjavljen
osvit kaže...
picajzla0707 kaže...
osvit kaže...

i meni, jer ako je on puno veći od stock AMD-a, trebao bi i bolje hladiti, ili je ipak brzina RPM presudna?

Pastu sam probao sa onim što dobiješ s njim, i sa drugom koju sam imao doma zrno riže metoda, ali bez rezultata.

Dakle cpu pod prime 95 small fft, 60C i koji više, a to sam imao i sa stock AMD-om.

Evo upravo testiram: CPU 63C trenutno s prime 95, maksimalno došao do 64C nije više, nema nikavih poboljšanja u odnosu na stock AMD cooler.

Promjenio sam pastu, uzeo ovu u jeftinu u linksa:

http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-htk-002-high-performance&option=artikl&id_artikl=050.912.114

pod testom Prime 95 12 min,  CPU max 58-59 C , u odnosu na jučer manje 5 stupnjeva s novom pastom.

15 godina
protjeran
191x7 kaže...
fpozar kaže...

Cooler Master Hyper 212 Evo. Eventualno 612 ako ti je ljepši.

Bacanje para, Lc cc 120 ili Raijintek Aidos su malko slabiji od 212 EVO a dosta jeftiniji i sasvim dovoljni za 4690K @ 4.2ghz

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

And remember kids this is wrong

Veca fotka

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 23:07 (chaselol).
Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
ansha kaže...

Bacanje para, Lc cc 120 ili Raijintek Aidos su malko slabiji od 212 EVO a dosta jeftiniji i sasvim dovoljni za 4690K @ 4.2ghz

Govoriš nekome tko ima LC-CC-120 s CM jetFlo gore.

15 godina
protjeran
191x7 kaže...
ansha kaže...

Govoriš nekome tko ima LC-CC-120 s CM jetFlo gore.

A ja sam pak imao 4690K @4.3 sa Raijintek Aidosom, Freezerom 13 i 212 Evo...

13 godina
protjeran
chaselol kaže...

And remember kids this is wrong

hahahahha! lol! kako me nasmijalo!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice