Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Naci FRZR 13,e sad..MOže link?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Strm kaže...

Naci FRZR 13,e sad..MOže link?

LINK !

Music As A Weapon !!
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da,ali ima par cjenovno različitih verzija...MOže li iz Linksa i to ona verzija koja odgovara?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

KLIK !

Music As A Weapon !!
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dali u Linksu moram naruččiti ili samo smijem doči kod njih u poslovnicu i reči im šta tream?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dođes kod njih u poslovnicu i reces im po sta si dosao ( no mozes ih i prije kontaktirat u doticnoj poslovnici da vidis jel imaju kod sebe na lageru ) !

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...

Dođes kod njih u poslovnicu i reces im po sta si dosao ( no mozes ih i prije kontaktirat u doticnoj poslovnici da vidis jel imaju kod sebe na lageru ) !

Tamo piše da je u Sl.Brodu dostupno!

Strm
15 godina

Ti svejedno provjeri ! Jednom prilikom mi je buraz na faksu isto isao nesto kod njih kupit i toga nije bilo , makar je pisalo da je raspolozivo u toj poslovnici !

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...

Ti svejedno provjeri ! Jednom prilikom mi je buraz na faksu isto isao nesto kod njih kupit i toga nije bilo , makar je pisalo da je raspolozivo u toj poslovnici !

Jebi ga,sad je prekasno a sutra u 3 idem..Nazz ću ih oko 10 da provjerim! Još jednom-Hvala

Strm
16 godina
neaktivan
Strm kaže...

Dali u Linksu moram naruččiti ili samo smijem doči kod njih u poslovnicu i reči im šta tream?

nazoveš na telefon jel imaju (za svaku sigurnost ali meni se u Splitu nikad nije dogodilo da piše da je raspoloživo a da nemaju), na papir napišeš serijski broj daš im i oni to odma srede i to je to

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 12:47 (joze).
12 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Posto je mom cimeru (STrm) dodjeljen crceni karton,nije u mogučnostii blebletati...Frezer 13 je stavljen,paše i to naknap..Milimetar od FCB-a od grafe ili 2 od venta,ali je knap i stoji,slike idu sutra...

Zalman tec
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ak ne dodiruje grafu , onda nemas frke !

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Ak ne dodiruje grafu , onda nemas frke !

Nedodiruje,evo slike

Zalman tec
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

jel ima uopće smisla stavljat jače hladnjake, bolje termalne paste i ventilatore na kućište ako je u sobi 32 stupnja C ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Naravno, pogotovo tad to ima smisla...

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo naručio sam Tt Contac 30, javili su mi da dolazi u utorak pa dok dođe slikam i javim dojmove

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Remzi kaže...

Evo naručio sam Tt Contac 30, javili su mi da dolazi u utorak pa dok dođe slikam i javim dojmove

Moja preporku nemoj kupovati taj hladnjak  nevalja nista bolje na dodaj jos 50 do 100kn i kupi nesto bolje.Imam ga evo bas cu ga se nekako pokusati rijesiti

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

za 150kn je meni taj hladnjak dosta, svejedno nema ništa bolje u tom rangu

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

a neznam kako hoces ja osobno nisam zadovoljan snjim to je opet na tebi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

noctua ndh14  ili se protegnut 150-200 kn pa uzet  h80i - h90  ??

proc fx 8320

na kolko bi ga mogo nafrljit 24/7  stabilno za konstantno koristenje (znam da ovisi od primjerka al na 4.0 je bio na stock kuleru)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
neznalica90 kaže...

noctua ndh14  ili se protegnut 150-200 kn pa uzet  h80i - h90  ??

proc fx 8320

na kolko bi ga mogo nafrljit 24/7  stabilno za konstantno koristenje (znam da ovisi od primjerka al na 4.0 je bio na stock kuleru)

H110 uzmi i frlji ga dokle ide a da je stabilan. 864kn http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.E90E711F-1E73-42A6-B4DA-F62BECFAE69E.aspx

Što hladnije to bolje...
14 godina
neznalica90 kaže...

noctua ndh14   ili se protegnut 150-200 kn pa uzet   h80i - h90   ??

proc fx 8320

na kolko bi ga mogo nafrljit 24/7   stabilno za konstantno koristenje (znam da ovisi od primjerka al na 4.0 je bio na stock kuleru)

Noctua definitivno u temperaturama ti bude +/- 2-3°C tako da ti to ne vrijedi tih 200kn bolje to zapiti.

Pikneš Noctu počneš od 4GHz pa do kuda ti temperature dopuste.

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Vrijedi jer ljepse izgleda imati vodeno hladenje nego gromadu na maticnoj ploci.

A i temperature su nize sa H110 nego sa Noctua.

Evo mojih.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 10:14 (Praedator).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Praedator kaže...

Vrijedi jer ljepse izgleda imati vodeno hladenje nego gromadu na maticnoj ploci.

To stoji ali razlika je 300kn + trebaš imati poštenu kištru za spremiti taj radijator i dobiješ nekoliko stupnjeva razlike.

Osobno mislim kako se to baš ne isplati ako te ne žuljaju nofci a koga danas žuljaju?

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

pa imam par dilema,  nadogradujem stare komponente sa oko 3 soma kuna +/- 500, pa kak kak ispadne.

ak uzmem noctuu moram ic sam low profile memorijom od 1600mhz a htio sam ic na 1866mhz, plus je sto mogu uzet recimo zalmana z11 z12 pa ustedit malo na kucistu jer mi ne treba dual radiator support.  citao sam negdje ne mogu se sjetit di da je noctua dosta teska a ne bi htio da se moja sabertooth 990fx r 2.0  puno muči :3

ako uzmem h seriju dobivam cleaner look kucista mogu ic na vecu memoriju temp su vjerovatno tu negdje, a ako bi isao na seriju 100+ onda bi uzeo vengeance 70 gunmetal da ima dualradiator support pa je to opet trosak dodatni iako ovaj 110 sta si stavio ima kolko pise 280 radiator sto je za kucista way beyond current bušeta  :P

pa nisam pametan, uzet noctu-u pa pristedit dodatno na svemu ili ic na cleaner look, iako ako uzem recimo h80i onda ne moram toliko potrosit na ostale komponente.. a realno i ja sam razmisljao tako, boje zapit.. pa kad gledam odem s ekipom zavtis 2 runde i ode 300 kuna u 20 minuta, a onda s druge strane tu se recimo cjepim za 200kn za stvar koju cu gledat i koristit duze vremena.

tako da pokusavam bit objektivan :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Meni je hladnjak stao naprijed u Fractal R4 i rade na 70% non stop, tek toliko da ih cujem.

Imao sam zracno i nesvida mi se pretrpanost maticne sa zracnim, a jos i nemozes imati visoke RAM-e, niti pristupiti gornjim ventilatorima dok neskines hladnjak.

Tako da po meni se isplati uzeti vodeno. Ipak je to vodeno, ljepse izgleda, bolje su temperature a i zracno hladenje pomalo ispada iz upotrebe.

Za 10 godina ce svi biti na vodenom.

Najgore je sto ces sada stedjeti i kada ustedis i sve sklopis za mjesec dana ce biti jooooj sto nisam uzeo vodeno.

To obicno tako biva, govorim ti iz iskustva.

Svaka usteda na kraju ispadne puno skuplja {#}

Temperature su puno bolje, vidi sliku.

To je 3570K OC na 4.4GHz sa naponom 1.260V

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 10:23 (Praedator).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Praedator kaže...

Meni je hladnjak stao naprijed u Fractal R4 i rade na 70% non stop, tek toliko da ih cujem.

Imao sam zracno i nesvida mi se pretrpanost maticne sa zracnim, a jos i nemozes imati visoke RAM-e, niti pristupiti gornjim ventilatorima dok neskines hladnjak.

Tako da po meni se isplati uzeti vodeno. Ipak je to vodeno, ljepse izgleda, bolje su temperature a i zracno hladenje pomalo ispada iz upotrebe.

Za 10 godina ce svi biti na vodenom.

Najgore je sto ces sada stedjeti i kada ustedis i sve sklopis za mjesec dana ce biti jooooj sto nisam uzeo vodeno.

To obicno tako biva, govorim ti iz iskustva.

Svaka usteda na kraju ispadne puno skuplja {#}

Temperature su puno bolje, vidi sliku.

To je 3570K OC na 4.4GHz sa naponom 1.260V

slazem se u vecini s tobom, fractal r4 je predivno kuciste, odise elegancijom i ima futuristicki izgled po meni sta god drugi rekli, nemamo 13 godina da kacimo 355 ledica gore i pravimo cirkus od racunala, a i volim urednost pa kablove i sve slazem i skrivam kolko god je moguce pa ako 110 stane u fractala uzeo bih definitivno to kuciste i hladenje ipak nema dana da ne provedem 3+ sati na pc-u pa treba i platit malo muzike.. moze jos samo misljenje o h80i i h90 ?

edit: bi li mogao kad uhvatis vremena opalit 2 slike da vidim kako si sproveo to hladenje i cijevi, moze ovdje, moze i u pp.. ako uhvatis vremena.. hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 10:39 (neznalica90).
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Nikakav H90, uzmi H110 koji je 150kn skuplji i puno bolji jer ima duplo vecu povrsinu za hladenje. Pumpa se doslovno necuje a meni radi na MAX.

Ventove na 70% cujes, ali to nije buka nego protok zraka.

Stane naprijed i kavez od HDD je naprijed ali pomaknut malo u stranu.

Mozes ga i maknuti skroz do napajanja i tako napraviti push-pull kombinaciju.

Inace kuciste je ODLICNO! {#}

Sorry slike su lose ali vidis da izgleda ljepse od zracnog. {#}

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 10:53 (Praedator).
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

pa najvjerojatnije cu i ci na tu soluciju, samo nek mi sjedne ovaj mjesec jos nesto para pa da stavim sa strane jos 500 kn da mi pokrije tu opciju.. hvala na pomoci

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koliko bi me sve ukupno izaslo vodeno hlađenje? Dali se tekucina moze kupit kod nas u HR ili se mora narucivat? Trenutno sam na zracnom  freezer 13...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice