Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.697.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ma nije to nista komplicirano. Da ti bude jednostavnije, izvadi maticnu iz kucista i onda ga montiraj ( tak ja radim ), čas posla !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Pa i nije tesko....jos ako ima netko u blizini da ti pridrzi cooler dok ti montiras backplate... i zasarafas...par minuta...i imas klimu :))

vrhunska cokolada je prilicno gorka....to isto ne vazi i za zivot
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?

@Haf932

Da, u pravu si. Uostalom, moram vaditi matičnu ovako ili onako, naime Cosmos 1000 nema onaj "prozor" sa stražnje strane.

@unimatrix001

Sam sve radim, tako da najvjerojatnije budem okrenuo cooler naopako, i montirao matičnu od gore, naopako. I 612 stvarno je klima, sa takvim performansama, trebao bi imati 30-40C pod punim opterećenjem :)

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

može neka posljednja odluka... bilo je više ponuda, koji na kraju kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maxy440 kaže...

Ha-ha, ni sam još nisam siguran... ;)

Dvoumim se između 212EVO i 612S, naime neki tvrde da je 612 precijenjen. Čak sam našao i klub korisnika 212, 212+ i 212 EVO, svi tvrde, kažu da 212 daje sjajne rezultate.

612S je glomazan, veći i močniji cooler, ali nema PWM vent, niti direktni kontakt sa cijevima, toplina ide preko bakrene baze, gdje (pretpostavljam) dolazi do gubitka hlađenja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 21:17 (Trekkie4).
15 godina
maxy440 kaže...

Uzmi Katanu 3 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pa to sam i ja mmislio katanu 3 neki vele da nemre ohladit moj phenom II X4 960T procesor... za ovoga 212 sam se i ja zagrijao jer daje puno, mali je i dosta jeftin... samo se bojim jel imam malo kuciste i napajanje mi je gore pa treba biti manjih dimenzija da bi stalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Da ne otvaram novu temu. Moze li CM v10 cooler na Asrock 970FX Extreme 3 MBO?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Da

Intel Socket:
LGA 1366 / 1156 / 1155 / 775 *

AMD Socket:

FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 22:38 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
miki150 kaže...

http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2880

evo pogledaj specifikacije ...trebao bi moci...samo neces moci koristiti memoriju sa visokim pasivnim hladnjacima...samo low profile...

13 godina
neaktivan

fala.... jel se hyper 212 montira na gornju stranu, ili se postavlja postava dolje? ovaj moje cm elite 310 kuciste je visoko 167 a siroko 275mm... znaci stane hyper 212?

13 godina
neaktivan
maxy440 kaže...

fala.... jel se hyper 212 montira na gornju stranu, ili se postavlja postava dolje? ovaj moje cm elite 310 kuciste je visoko 167 a siroko 275mm... znaci stane hyper 212?

Stane visok je 158,5 mmm

Pa više stvarno što se nitko ne zna služiti googelom.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 23:05 (WrongType).
17 godina
odjavljen
maxy440 kaže...

Tvoj je sirok 19.1 cm....ali da...stane taj cooler u njega ...evo slika pa vidi gdje se montira....

mislim da si malo pogrijesio u dimenzijama svog kucista.... 

Dimension (W / H / D)(W) 191 x (H) 437 x (D) 468 mm 
(W) 7.5 x (H) 17.2 x (D) 18.4 inch
13 godina
neaktivan

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6528 (odi na support) ja sam sa toga citao... to nisu dimenzije cijeloga kucista. I ti si ga trebao okrenuti zbog rama?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 23:25 (maxy440).
17 godina
odjavljen
maxy440 kaže...

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6528 (odi na support) ja sam sa toga citao... to nisu dimenzije cijeloga kucista. I ti si ga trebao okrenuti zbog rama?

Ja sam samo premjestio vent na drugu stranu...naravno...okrenuo ga da izvlaci zrak 

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

@TriP @unimatrix001

Da ovo konačno privedem kraju... :) Dečki, vi oba imate 612S, jel tako? Koji su vaši dojmovi, i da li bi mi ga preporučili?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Preporuka...u da . Iako je prilicno masivan hladi predobro. Mozes staviti i vent sa druge strane pa ces imati poluzamrznut proc. Istina , moj nije previse kloknut...tek na 3.6...za sad mi ne treba cak ni to..ali eto... radio bi on sa ovim ventom i plocom i na 4.0 bez znoja...

212evo nisam nikad imao i o njemu ne mogu reci ni dobro ni lose.... ali...evo...ako ti se ne da davati 300 kn...uzmi ovaj:

http://www.njuskalo.hr/procesori/coolermaster-hyper-612s-oglas-4856032

Nije puno star.....par mjeseci...a i ja sam kupio od jednog forumasa ovdje za 230 kn... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 0:31 (unimatrix001).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nah, ne isplati mi se... Živim u Zagrebu, a dok platim poštarinu, bit ću na istom. (ali hvala!)

U Portiu je cijena 254,15 kn, više nego OK po mom mišljenu... Oko 60kn skuplji od 212EVO

13 godina
miki150 kaže...

kao prvo gdje si ti vidio ASRock 970FX Extreme3 ?! ta matična ploča nepostoji!

d4rkd3atH
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Joj ljudi fkt nemam pojma. Već mjesecima govorim kako ću si kupit novi hladnjak, da je neki best buy te da bude veća razlika u temp od sadašnjeg. Imam AC Freez 64 Pro i nekako mi se najbolji čini CM 212Evo, opet ne želim neku gromadu od kulera koji se teško montira, a da je skup i da ne hladi dobro, tj da hladi mrvicu bolje od 212Evo. Jer ako bi uzimao taj CM očekujem da će mi temp u loadu biti 5-10 stupnjeva manja jer kad mi je proc na 4.0 GHz temp mi dođe do 60°C, ja bi htio najviše 55, ako ne i 50°C. Naravno podrazumijeva se da imam lošiji primjerak X4 960T kojem se nedaju otključat jezgre i treba mu veći napon za 4.0, negdje oko 1.4-1.475v...ovisi.

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Po mnogo čemu, CM serija 212 je odavno proglašena kao best-buy, a 212EVO dostupan je ispod 200 kuna, pa ti biraj... A svi veći cooleri imaju kompliciraniju montažu, jedino TX3 i njemu slični imaju "push pin" konfiguraciju

14 godina
neaktivan
212evo je best buy hladnjak
hyperi inače imaju težu ali zato odličnu montažu da hladnjak zbilja cvrsto nasjedne na proc
17 godina
odjavljen
DiRT kaže...

Joj ljudi fkt nemam pojma. Već mjesecima govorim kako ću si kupit novi hladnjak, da je neki best buy te da bude veća razlika u temp od sadašnjeg. Imam AC Freez 64 Pro i nekako mi se najbolji čini CM 212Evo, opet ne želim neku gromadu od kulera koji se teško montira, a da je skup i da ne hladi dobro, tj da hladi mrvicu bolje od 212Evo. Jer ako bi uzimao taj CM očekujem da će mi temp u loadu biti 5-10 stupnjeva manja jer kad mi je proc na 4.0 GHz temp mi dođe do 60°C, ja bi htio najviše 55, ako ne i 50°C. Naravno podrazumijeva se da imam lošiji primjerak X4 960T kojem se nedaju otključat jezgre i treba mu veći napon za 4.0, negdje oko 1.4-1.475v...ovisi

Takav ''losiji'' primjerak imam i ja ...

Ne vidim po cemu je losiji....ionako se prodaje kao x4 ..... i isto tako u loadu ne ide iznad 55*..... a sto se napona tice cak sam ga i smanjio jer mi je na ploci po defaultu bila 1.4...sad je na 1.36...a proc se lagano vrti na 3.6...za sad mi  vise i ne treba :)))

17 godina
odjavljen

Ako imas dovoljno siroko kuciste definitivno prvi izbor 

14 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...

Ako imas dovoljno siroko kuciste definitivno prvi izbor 

Koliko vidim ima Thermaltake v4,dakle trebao bi stati. Morat će ga malo gurkati da ga uvali ali će stati. {#}  Samo nakon toga više mu ne stanu ventilatori na vrhu kućišta.

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Hyper 612S bez ikakvog razmišljanja, nedavno je bio više od 300 kuna.

I stat će u TT V4.

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

TriP

Da ga okreneš prema grafičkoj stali bi ventilatori na vrhu,!!Jel tak??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

TriP

Da ga okreneš prema grafičkoj stali bi ventilatori na vrhu,!!Jel tak??

Mislim da bi,s time da staviš vent na cooleru na donju stranu. Ali onda bi mogao smetati za memoriju (ako imaš neku višu memoriju).  Meni je zauzeo prva dva slota za memoriju i jedva mi je stala Corsair Vengeance .

www.fotoprizma.com
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice