Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.702.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

dali ima onda neki malo manji a kvalitetan kao taj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Gledaj CM 212 EVO ili CM 412S

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Pa visoki su isto kao i veći brat a manjeg volumena. Pa imaš i onih plosnatih koji su za uska kućišta a bolji su od stocka.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Svima koji žele jeftini i efikasan cooler predlažem Coolermaster Hyper TX3, radi čuda na slabijim (i srednjim) konfiguracijama!

Jedno-jezgreni P4, od 3.0GHz, koji sam OC na 3.75 radi na oko 30C bez opterećenja, odnosno oko 42-45C pod opterećenjem. Isto vrijedi i za AMD Athlon X2, tvornički cooler ga je jedva držao na 50, odnosno 70C sa opterećenjem, grijao je cijeli tower, uključujući napajanje! Sad radi na oko 30-45C, ovisno o opterećenju ;)

Isti sam instalirao i na Core2 Quad Q6600, ali tamo se i nije baš iskazao previše... Rezultati su POTPUNO identični onima od tvorničkog coolera, od 40 bez opterećenja, pa sve do 60-62C pod punim opterećenjem. Sve jedno, pokazao se nešto boljom opcijom od tvorničkog modela :)

U slučaju jačih procesora, išao bih sa Coolermaster Hyper 212 EVO, možda ga čak još i kupim za svoj Q6600. Osim što ima 4 cijevi, bakrenu bazu sa direktnim kontaktom, i bez udubina, brazdi, ima moćan 12cm vent, dolazi sa svom opremom (i termalnom pastom), te je relativno jeftin za cooler svojih performansi!

I ne, ne radim za Coolermaster :-P samo imam (dobro) iskustvo sa njima, budući da imam njihova kučišta, napajanja, hladnjake i ventilatore više godina! Prije TX3 imao sam Thermaltake Blue Orb FX, ogromnu "mrcinu" od coolera, koji osim što nije mogao ohladiti jedno-jezgreni P4, također pokrio pola matične, te ju savio do te mjere da sam je morao mijenjati. (Nije imao "backplate")

0 0 hvala 0
13 godina

imao sam ja TX3 i koma je hladnjak radi na 2800 obrtaja kad se procesor zagrije a hladi ajmo reć ništa :D jako je bučan

d4rkd3atH
13 godina
neaktivan

Hmm, zbilja čudno. Jesi siguran da je bilo dosta termalne paste između procesora i baze? TX3 ima brazde između bakrenih cijevi i aluminijskog bloka, dosta paste je potrebno za pokriti sve 3.

Također, moguće je da je procesor bio previše jak za tx3, to je ono što sam napisao gore. Naime, TX3 je efikasan samo do 130W, za sve jače modele potreban je 212 plus ili 212 EVO

EDIT

Evo, gledam tvoje slike PCa iz oglasnika, gdje si oglasio TX3. Ne mogu 100% tvrditi da je upravo zbog tog, ali pretpostavljam da su slabi rezultati hlađenja rezultat instalacije TX3 vodoravno. Naime, normalno to i ne bi bio neki problem, ali vidim da imaš bočni vent, koji puše straga... Upravo on narušava aerodinamiku sustava, ispuhuje zrak kroz bočnu stranu TX3, umjesto da se strujanje zraka odvija okomito, kao što bi trebalo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 3:17 (Trekkie4).
13 godina
neaktivan

cooler master 212 EVO... dali bi stao u CM elite 310 kuciste? nije li 9-36dB malo prebucno?

16 godina
neaktivan
Za takvo kuciste ti je idealan top down cooler kao naprimjer Cooler Master Gemin II SF524 ili Scythe Grand Kama Cross
13 godina
Trekkie4 kaže...

Hmm, zbilja čudno. Jesi siguran da je bilo dosta termalne paste između procesora i baze? TX3 ima brazde između bakrenih cijevi i aluminijskog bloka, dosta paste je potrebno za pokriti sve 3.

Također, moguće je da je procesor bio previše jak za tx3, to je ono što sam napisao gore. Naime, TX3 je efikasan samo do 130W, za sve jače modele potreban je 212 plus ili 212 EVO

EDIT

Evo, gledam tvoje slike PCa iz oglasnika, gdje si oglasio TX3. Ne mogu 100% tvrditi da je upravo zbog tog, ali pretpostavljam da su slabi rezultati hlađenja rezultat instalacije TX3 vodoravno. Naime, normalno to i ne bi bio neki problem, ali vidim da imaš bočni vent, koji puše straga... Upravo on narušava aerodinamiku sustava, ispuhuje zrak kroz bočnu stranu TX3, umjesto da se strujanje zraka odvija okomito, kao što bi trebalo.

ja sam sve to promjenio ništa više nije kak je bilo s one slike...taj TX3 je sam za STOCK cim ga clockas bjezi ti temperatura...meni je islo max do 55 stupnjeva...a ja nevolim baš da je vruče u kompu i da mi buči pa sam uzo ovaj sadašnji cooler s kojim imam tišinu i neprelazi 49 stupnjeva u max loadu s tim da je procesor clockan na 4.0 Ghz

d4rkd3atH
13 godina
neaktivan

pa ovaj kama cross je jos glomazniji od hypera... i nebi stao jel mi je napajanje gore

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 12:20 (maxy440).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Stavi napajanje dolje...I jos ce ti usput hladiti graficku hehehe

Fuck it :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako se mozes rastegnut , uzmi Spire Thermax II ! Visinom od 155mm ce stati u CM Elit 310 koje je siroko 191mm !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Decki jedno pitanjce,  da ne otvaram bezveze novu temu vezano za amd pheonm 955 be x4, kupio sam novo hladenje cooler master hyper tx3 il tx3 hyper ugl isto. i probao sam dns clockat proc sa 3.20 za 5% i idem izac iz biosa save changes and exit i komp se ugasi , sam se upali i vrati jezgru na 3.20 ,a ponekad nezeli upalit monitor pa moram iskljucit komp na 10 sec pa opet ukljucit znate mozda u cemu je problem hvala

Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Si mu probao podici malo napon , iako mislim da tih 5% nebi trebalo utjecat na to  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

napon nisam cackao. bas idem sad probat

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imas li iskustva sa tim coolerom?

15 godina
maxy440 kaže...

imas li iskustva sa tim coolerom?

Ne , gledao sam testove po netu !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo lakse je snimit nego se mucit tu objasnjavat, eto sve je u videu. stavio sam napon automatski, za 5% hoce, al za 10% nece, a ventilator cooler-a nije na nista ogranicen sve je default.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 16:25 (CroatianRacer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@d4rkd3atH

Oh, s tim se apsolutno slažem... TX3 nije dizajniran za OC, a ako i je, onda samo na starijim, jedno-jezgrenim procesorima kao što je moj P4 3.0 Prescott iz 2007

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 16:30 (Trekkie4).
15 godina
CroatianRacer kaže...

Evo lakse je snimit nego se mucit tu objasnjavat, eto sve je u videu. stavio sam napon automatski, za 5% hoce, al za 10% nece, a ventilator cooler-a nije na nista ogranicen sve je default.

Mozda da stavis najnoviji BIOS ? Ako znas naravno !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

stavljen 1.90 najnoiviji

13 godina

gle nemoj na toj matičnoj radit to s load optimized kuzis...taj procesor ima otključan množitelj a ti množitelj nisi ni taknuo...nemoj clockat ak neznas..ja imam takvu matičnu doma stoji mi u kutiji i nebi ti preporučio overclock na njoj je ona za to nije...nema hlađenje za procesor i to joj je mana i slaba je jako...tak da ak mislis clockat promjeni matičnu inače ćeš ovu skurit

d4rkd3atH
17 godina
Trekkie4 kaže...

EDIT

Malo sutra nema šanse di si to čuo,{#} TX3 je hladnjak koji ok hladi procesore do 100W TDP-a iznad toga ne sigurno. Zaboravi kaj je napisal Colermaster, to je čisti šuplji  marketing u praksi samo ne znam za koga zapravo fučkaj ga.{#}{#}

Slično je i za Katana 3 hladnjak, ili Scythe Samurai ZZ(ležeča varijanta Katane 3) samo kaj oni ipak znatno bolje hlade a pogotova na nižim okretajima svojeg ventilatora.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/scythe-katana-3-ac-freezer-7-pro-rev2/99961.aspx?page=0&jumpto=1931244&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina

Pa to je Black Edition CPU !! To znači da ima OTKLJUČAN množitelj !!! Clcokaj tako da lagano dižeš množitelj a ostalo nediraj ništa !

13 godina
neaktivan
rambox kaže...
Trekkie4 kaže...

EDIT

Malo sutra nema šanse di si to čuo,{#} TX3 je hladnjak koji ok hladi procesore do 100W TDP-a iznad toga ne sigurno. Zaboravi kaj je napisal Colermaster, to je čisti šuplji  marketing u praksi samo ne znam za koga zapravo fučkaj ga.{#}{#}

Slično je i za Katana 3 hladnjak, ili Scythe Samurai ZZ(ležeča varijanta Katane 3) samo kaj oni ipak znatno bolje hlade a pogotova na nižim okretajima svojeg ventilatora.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/scythe-katana-3-ac-freezer-7-pro-rev2/99961.aspx?page=0&jumpto=1931244&sort=asc&view=flat

Da, 130 TDP je prema tvorničkim podatcima, na Coolermaster stranici, te  uputama koje su došle sa hladnjakom ;)

I istina, TX3 se i nije baš iskazao u slučaju 4-jezgrenog Q6600, a na jačim modelima ga nisam testirao (baš kao što sam i napisao u gornjem tekstu) Ali priznajem, ima potpuno jednake performanse kao tvornički cooler, nije ništa bolji ili lošiji. Tako da je kao takav još uvijek bolja solucija od tvorničkog modela, ako ništa drugo onda zato što ga je jednostavnije za održavati i eventualno čistiti ;)

Naravno, OC je potpuno drugačija priča, vjerojatno bih kupio 212 EVO ili jači. (za sada TX3 je sasvim OK) Čak i kad je over-clockiran na 333FSB (3.0GHz), TX3 još uvijek radi dobar posao, CPU se ne grije preko 62-3C u punom opterećenju. (imam push-pull hlađenje, ispuhuje prema stražnjem ventilatoru, van kučišta)

EDIT

Vidim da neki spominju buku kao problem... Istina da je TX3 malo bučniji kod pune brzine, ali u mojem slučaju i nije tako grozno. Naime, imam Coolermaster Cosmos tower, koji osim što je ogroman, ima zaštitu od buke i gumene brtve. Tako da čak i u kombinaciji sa 5 venta od 12cm & hlađenjem na 8800GT nije neizdrživo :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 20:15 (Trekkie4).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Mogu reći da sam zadovoljan sa CM Hyper 612S .  Drži mi Phenom II X4 955 @ 3800Mhz @ 1,432 V na 52°C cpu i 55°C jezgre u full loadu. A još bi i trebale pasti za 3-5 stupnjeva,tako bar piše za moju t.pastu,da postiže max učinak tek nakon 200h,i da temp padnu za 3-5 stupnjeva. Kupio sam hladnjak,dobio sam klimu. {#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Budem prvom prilikom promjenio maticnu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel to verzija sa 1300 max okretaja ?

17 godina
odjavljen
TriP kaže...

Mogu reći da sam zadovoljan sa CM Hyper 612S .  Drži mi Phenom II X4 955 @ 3800Mhz @ 1,432 V na 52°C cpu i 55°C jezgre u full loadu. A još bi i trebale pasti za 3-5 stupnjeva,tako bar piše za moju t.pastu,da postiže max učinak tek nakon 200h,i da temp padnu za 3-5 stupnjeva. Kupio sam hladnjak,dobio sam klimu. {#}

Jos da se udruzimo i kupimo svi iste...spasili bi planet od globalnog zagrijavanja...istina...bilo bi prilicno vjetrovito...{#}

resistance is futile
13 godina
neaktivan

Zanima me, koji cooler daje bolje performanse, 212EVO ili 612S? Znam da je 612S skuplji, ali ne nužno i bolji, jer 212EVO ima "natisnute" bakrene cijevi u bazi, koje čine ravnu, bakrenu podlogu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice