Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.701.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Neznam max do 400 ali nebi bilo lose sto jeftiniji jer mislim uzimat i ssd

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ihjoj... taman kad nađem cooler koji želim, nigdje ga nema za kupit! DAkle Xigmatek Gaia, pitao u Links-u, kažu da: Nemamo uvid u to da li će taj artikl biti ponovno dostupan! Što mi preporučate u istom cjenovnom rangu? Tišina rada je prioritet.. Jel Balder bolji ili lošiji od Gaie?

http://bambytalica.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 21:09 (PaoloDP).
14 godina

Balder je jači hladnjak od Gaie, neznam točno kakav je po tišini ali siguran sam poprilici da je dosta tih. Ti hladnjaci ti se doslovno malo čuju jedino kad furiš Prime, OCCT ili neki sličan program gdje je CPU na 100% stalno. Inače ih nečuješ.

14 godina
neaktivan
Baš čitam tvoje postove i dojmove o ovom cooleru kad si ga kupio ;) Pa, s obzirom da se bavim 3d modeliranjem, kod rendanja sve jezgre odu na 100% tak da je to isto.. no ovaj stock podivlja kad mu nabiješ bilo kakvi jači cpu zahtjev, koda radi na benzin :) RAzmotrit ću onda taj Balder.. e da, koji je najbolji software za temp. monitoring? Trenutno imam HWMonitor, no on mjeri samo temp. jezgri.
14 godina

Na HWMonitoru mjeri i temperaturu samog CPU-a. Tamo pod temperatures, prva ti je matična, druga je CPU a treća od fazne regulacije. Tako je na mojoj i tvojoj ploči ( Gigabyte ) na drugim pločama nije takav raspored. Znači, netrebaš tražit drugi program pored ovog. Za hlađenje, pa sve je bolje od tog stock smeća jel je to stvarno nesnosna buka. Vidim sad da imaš Phenoma X6 i Balder bi ti ga sigurno držao fino i tiho. Ti kad staviš neki fini hladnjak, preporodit ćeš se sa ovog stock sranja {#}.

14 godina
neaktivan
Aha.. to znače te 3 temp. To nisam prije skontao. Jl ova 3. i kod tebe uvijek visoka?
Ok, it would be Balder then. ali moram samo vidjet da li stane u kućište. Negdje sam nabasao na podatak da ne stane cooler ako postoji RAM na prvom slotu do proca.. to kod 990FXA-UD5 tipa ploće.. morat ću to proučiti. Hvala!
14 godina

Da, to je sve 5 ako neide preko nekih 70C. Smeta malo hladnjak, ali ako RAM nije visok onda nije frka.

16 godina
neaktivan
VAZNO! Balder se na AMD montira samo horizontalno (vent puse prema gore).

Samo zbog toga sam kupio Gaia, a htio sam Baldera. Pricekaj malo da u Links stigne Hyper 212 EVO ili uzmi Aegir.

P.S. Balder ti je nickle plated Gaia s drugacijim ventilatorom. Konstrukcijski su skoro isti.
14 godina

Da, nisam ni gledao da je Balder isti kao Gaia. Uzmi Aegira.

16 godina
neaktivan
Aegir je zvijer.
14 godina
neaktivan
kod Aegir-a vent puše prema dolje?
Mislim, napajanje mi je gore odmah iznad proca pa.. bilo bi logičnije da puše prema dolje gdje ima prostora.. pa ram mi je dosta visok.. cca 4-5 cm hm hm.. moram još dosta to proučavat da ne kupim nešto što mi ne paše..
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ne znam je li itko od vas vidio ovo. {#}

I was *me gusta* kada sam vidio...
Mislim da su jedini full black CPU cooleri koje sam vidio (izuzev V10 i V8).

Evo review s Overclock3D - nije da je neki high end cooler, ali bolje izgleda od Noctue definitivno. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Ne znam je li itko od vas vidio ovo. {#}

I was *me gusta* kada sam vidio...
Mislim da su jedini full black CPU cooleri koje sam vidio (izuzev V10 i V8).

Evo review s Overclock3D - nije da je neki high end cooler, ali bolje izgleda od Noctue definitivno. 

me gusta ;D

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav,

Koji bi mi cooler preporučili od 150-200 kn a da je što tiši (ako može nečujan :) )?

Moj PC, sad imam Arctic Cooling 64 Pro i nisam zadovoljan....

Nažalost u Linksu (a i nigdje drugdje) Gaie više nema, a ne plaća mi se 300 kn s dostavom na eBayu...

Hvala!

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav,

Koji bi mi cooler preporučili od 150-200 kn a da je što tiši (ako može nečujan :) )?

Nažalost u Linksu (a i nigdje drugdje) Gaie više nema, a ne plaća mi se 300 kn s dostavom na eBayu...

Hvala!

katana 3?

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
15 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav,

Hvala!

S čim nisi zadovoljan db, C ?

17 godina

Prije svega tišinom, ne OC-am proc pa mi temperatura nije bitna. Vjerujem da ionako taj AC hlafi bolje od stock-coolera...

Komp mi stoji uz krevet, a žena me hoće zadavit kad nešto ostavim skidat preko noći...

15 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Prije svega tišinom, ne OC-am proc pa mi temperatura nije bitna. Vjerujem da ionako taj AC hlafi bolje od stock-coolera...

Komp mi stoji uz krevet, a žena me hoće zadavit kad nešto ostavim skidat preko noći...

Istraj zenu iz kuce :D!

Za taj novac defitivno katana jucer sam je uzeo montira i definitivno za toju cijenu oprevdano da napomenem cpu mi je clockan za nekih 40% i temperature normalne!

Best buy!

14 godina
neaktivan
ima li tko informaciju ako XIGMATEK Aegir stane na GA-990XA-UD3, s obzirom na blizinu RAM slotova, a moduli RAM-a su podosta visoki?
14 godina

Okreni ventilator sa kontra strane i stati će.

14 godina
neaktivan
da... sadd sam malo otvorio case i pogledo.. imaš pravo, trebat ću stavit vent s druge strane, a nedaleko od njega je i vent od kućišta.. moglo bi to biti dobro, samo da pušu u istom smjeru :D
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kupio novi procesor a ostao stari hladnjak Katana 3. Mislim da su temperature ok bez oc-a (priložena slika), ali me smeta buka prilikom loada kad vent dođe na 2.500 rpm. Znači, trenutno mi je prioritet smanjiti buku na loadu, zadržati prihvatljive temperature i možda ponekad umjereni oc do max 4.5. Pročitao sam dosta reviewa na netu i nekako je Mugen 2 dosta dobar prema napisima, ali ga trenutno nema u ponudi. Ima li netko ideju za uber tih cooler koji ne buči na loadu na ovom procesoru a da ne košta više od 400 kn cca recimo?

0 0 hvala 0
14 godina
Sil kaže...

Kupio novi procesor a ostao stari hladnjak Katana 3. Mislim da su temperature ok bez oc-a (priložena slika), ali me smeta buka prilikom loada kad vent dođe na 2.500 rpm. Znači, trenutno mi je prioritet smanjiti buku na loadu, zadržati prihvatljive temperature i možda ponekad umjereni oc do max 4.5. Pročitao sam dosta reviewa na netu i nekako je Mugen 2 dosta dobar prema napisima, ali ga trenutno nema u ponudi. Ima li netko ideju za uber tih cooler koji ne buči na loadu na ovom procesoru a da ne košta više od 400 kn cca recimo?

Ninja

Yasya
Rasetsu

Mugen3 (dostupan u linksu u svim poslovnicama.)

Aegir.

Nešto od navedenog.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina

Pola od navedenih uopće nisu tihi.

14 godina
itomic009 kaže...

Pola od navedenih uopće nisu tihi.

Previdio sam ono što mu je bitno.

Htio sam samo pomoći {#}

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

jel je ovo dobar cooler za i7 2600k?COOLERMASTER Hyper 612S

COD4:HypoX

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Antoni0 kaže...

Dobar jest, iako ništa specijalno. Do 5GHz bi ga (ovisno o primjerku proca, ako je bolji primjerak u pitanju) bi ga čak i mogao dići s njim.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
13 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Antoni0 kaže...

Dobar jest, iako ništa specijalno. Do 5GHz bi ga (ovisno o primjerku proca, ako je bolji primjerak u pitanju) bi ga čak i mogao dići s njim.

jel ima koji bolji za te pare? i jel ima u admu vent za taj cooler sa ledicama

COD4:HypoX
17 godina
Antoni0 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
Antoni0 kaže...

jel ima koji bolji za te pare? i jel ima u admu vent za taj cooler sa ledicama

Antonio, nemoj se ljutiti, ali svaki drugi post je tvoj. Ako te zanima da li ga ima u ADM-u, nazovi ih i pitaj!

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice