Ivy Bridge pitanja

poruka: 6
|
čitano: 2.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Ivy

Što toliko revolucionarno donosi Ivy bridge da bi ga se moralo cekati?

Za njega ce trebati nova maticna jer ce vjerovatno ici novi socket. Socket je novi jer donosi usb 3.0. Zar taj usb 3.0. nije vec sada prisutan na pojedinim, ako ne i svim mbo?

Kad novi socket donese vise usb 3, ti lijepo kupis nekakav usb 3 hub i spojis ga na svoj jedan jedini usb 3 ulaz i koristis to tako.

Kakve ce biti performanse procesora za razliku SB?

Isti broj jezgara i threadova kao Sandy?

Da li AMD planira svoj novi proc temeljiti na istom socketu na kojem funkcioniraju Phenom i Ph II?

Postoje li aplikacije ili igre koje potpuno koriste mogucnosti Ph II x6?

Za koliko prognozirate da ce x6 u EOT? Koliko bi mi konfa zasnovana na njemu bila konkurentna i koliko dugo?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Ivy
felipe1 kaže...

Što toliko revolucionarno donosi Ivy bridge da bi ga se moralo cekati?

Za njega ce trebati nova maticna jer ce vjerovatno ici novi socket. Socket je novi jer donosi usb 3.0. Zar taj usb 3.0. nije vec sada prisutan na pojedinim, ako ne i svim mbo?

Kad novi socket donese vise usb 3, ti lijepo kupis nekakav usb 3 hub i spojis ga na svoj jedan jedini usb 3 ulaz i koristis to tako.

Kakve ce biti performanse procesora za razliku SB?

Isti broj jezgara i threadova kao Sandy?

Da li AMD planira svoj novi proc temeljiti na istom socketu na kojem funkcioniraju Phenom i Ph II?

Postoje li aplikacije ili igre koje potpuno koriste mogucnosti Ph II x6?

Za koliko prognozirate da ce x6 u EOT? Koliko bi mi konfa zasnovana na njemu bila konkurentna i koliko dugo?

1. prvi izradjen u 22 nm tech

2. Trebat ce, iako je prvotno najavljivan novi socket 2011 izgleda da ce i oni ici na 1155 ali sa drgugacijim chipsetom, dakle nova maticna. Nije stvar u USB kontroleru na ploci nego u procesoru. Trebao bi znati da USB port (3,2 - nebitno) ima svoju propusnost. dodavanjem huba samo dodajes vise prikljucaka no ukupna propusnost ostaje ista. jednostavnije, ako spojis npr. 3 externa diska koji iskoristavaju punu brzinu preko huba na 1 port bit ce 3x sporiji.

3. Bit ce vece :)

4. Ivy ide u top segment tako da ce sigurno imati i osmojezgrasa sa HT-om.

5. ne, platforma je AM3+ jer sadasnji chipseti nisu u stanju iskoristiti sve mogucnosti buldozera.

6. da, vecina render enginea danas koristi sve fizicke i logicke jezgre istovremeno.

7. odmah cim izadju buldozeri. amd nema takve proizvodne kapacitete da bi mogao pokriti trziste novom generacijom procesora a istovremeno proizvodit i stare. osim toga cjenovno uvijek racuna na nizi i srednji segment tako da bi phenomima morao spustiti cijenu ispod isplativosti. vjerovatno ce biti jedno prijelazno razdoblje, ali kratko. 

8. nemoguce pitanje. konkurentna za sto? za igranje i multimediju sigurno ce biti dostatan jos par godina a za posao (jer jedino tu rijec "konkurentan" ima smisla) zavisi cime se bavis. ako vodis knjige bit ce ti konkurentan slijedecih 100 godina a ako se bavis 3d modeliranjem i renderima vec je nekonkurentan jer na trzistu postoji i7 2600 koji za skoro istu cijenu nudi puno vise.

17 godina
RE: Ivy
felipe1 kaže...

Prvo socket će ostati vjerojatno isti no upitna je podrška za sandy procesore

USB 3 implementiran je na novijim matičnim pločama, a reguliran je s NECovim kontrolerom, ono što Intel želi je udio svog kolača u USB 3 tehnologiji, odnosno žele izbaciti NEC s ploča

14 godina
neaktivan
Ivy Bridge pitanja

Iako sam više naklonjen amd-u, kad ta linija intelovih procesora izađe, preć ću na jedan od njih sigurno. Jer sandy bridge, je prava najava, da će ivy bridge bit prva liga, mislim da će i oni naj naj najzahtijevniji moć trljat rukama. E sad što donosi, vidjet ćemo još ima vremena do njegovog izlaska tek je SBridge izašo.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Ivy

Imam ja pitanje. 

Zanima me posto sam nesto kao nacuo da se suska da ce Z68 ploce moci da podrze Ivy. Da li je to istina.

Moj favorit tek treba da izbaci Z68 i bice ista kao P67 FTW. Integrisana mi ne treba a Ivy da bi bio bas dobar ja  mislim da bi trebao noivi socket i novi memoriski kont. i ostalo.

Moze da bude bolji nego Sandy na ovom ali ne toliko kao na novom.

E sada ako ce stvarno moci na Z68 zasto ne bi mogao na P67 i da ja onda lepo uzmem i7-2600K i EVGA P67FTW ili eventualno sacekam Z68FTW(integrisana grafika mi ne treba nego cisto ne znam ni sam zasto valjda blize Ivy, kasnije napravljena, itd) ona postoji ista je potpuno-PRELEPA i ima vise SATA III( samo dva komada na P67). 

Da ja onda lepo kupim tu EVGA Z68FTW i ubacim Intel ovaj i7-2600K ili koji predlozi neko iskusniji i ja cekam EVGA kepler da castim sebe za Novu i posle toga prodajem polako napajanje memoriju i dolazim za Osjek da kupujem Corsair delove. 

AAAA...??? Za sada imam Kingston Grey koji ima XMP za Intel, odlicna je. A kasnije dokupim neki Corsair videcu koji je QVL za EVGA da se obezbedim. Ne treba meni mnogo 6-8GB dosta. Zavisi sta je bolje Triple i Dual na SB. 

Ja sam mislio Ivy ce da bude nesto ekstra poboljsanje 2100 Mhz memorija cetvorokanalna, ludilo i onda bi imao da dam i 400e za EVGA plocu a sada imam oko 500-550e za plocu i procesor. A toliko je to sto hocu.

Meni je najbitnije da ako Intel izbaci kao Ivy neki sa 6 jezgra da mogu da ga ubacim a da ne platim cenu Extreme procesora. 

Cisto ako naprave neku igru za vise od 4 jezgra a napravice kada Intel to kaze i osim te podrske za vise jezgra meni ne treba menjanje socketa pune 3 godine za igre posle toga. 

Iovako 80% igara je dovoljan X3. Ja ne radim rendering i testove kao manijak. Nego samo igre.

Mislim meni je dovoljno i ovo ali se bojim da naredna EVGA ploca ne bude malo ruznija od ove. {#}

Inace ja da imam para ja bi uzeo onu P55 Classified i ubacio Extreme Intel ako moze. I opet imao komp 3-4 god iako je socket stariji. Ali nemam kes za Extreme CPU.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 8:18 (Vlada011).
17 godina
Ivy Bridge pitanja

Ivy će ići i na Z68 ploče, flešal sam BIOS, di vidim da je podrška za nove 22nm procesore..

Sad treba vidit dok dođe na tržište kolko donosi bolje performanse spram SB i naravno cijenu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice