Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Trenutno sam u nedoumici dal da uzmem 2500K ili 3570K. Kupujem potpuno novu konfiguraciju i znam da je Ivy bridge noviji i sve ali razlike u svakodnevnom radu i gamingu su minorne, a veća overclockabilnost i niže temp. sandya su ipak velika prednost. Molim savjet

1 0 hvala 0
17 godina
Ivy bridge info

Rambox, prepristran si jednako kao što si navijao totalno drugu priču u doba izlaska Bulldozera :)

OK nemam ja ništa protiv navijačkih skupina, no nije oke baš stavljati dezinformacije - intel nikad

pa ni sada ne priča o nikakvom overclocku koji će biti bolji ili lošiji.
Meni je najbitinje iščitati kod gospodina Dr. Ian Cutressa sa ananda da ću na recimo 1V imati 4.2GHZ i pri tome u loadu 60W.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ivy bridge info
goranmactavish kaže...

Trenutno sam u nedoumici dal da uzmem 2500K ili 3570K. Kupujem potpuno novu konfiguraciju i znam da je Ivy bridge noviji i sve ali razlike u svakodnevnom radu i gamingu su minorne, a veća overclockabilnost i niže temp. sandya su ipak velika prednost. Molim savjet

Pa gledaj ovako, principijelno. Ako si zvijer-gamer sa puno para i reflektiraš prema multi-GPU (Crossfire/SLI) onda ti je bolji Ivy + nova ploča, imaš procesor koji uz bolje performanse manje troši i manje se grije (na stock voltaži etc.) a nativno podržava PCIe 3.0 koji ti dobro dođe za više od tri grafičke zvijeri koje će tako imati i više Watta za sebe..

Ako nisi, pričekaj malo. Sandy neće pojeftiniti što se Intela tiče ali će ostali igrači gledati kako da se riješe inventoryja, pa bi moglo biti povoljnih ploča i ostalih komponenata i kombinacija.

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 22:03 (Teerex).
17 godina
Ivy bridge info

Tako je - mogao bi AMD dodatno sniziti FX seriju, ako je gaming u pitanju,

više se treba štediti i izdvojiti za grafičke kartice, ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Primjetite kako je Ivy u mirovanju dosta hladniji od Sandya.

Znači 22nm i tri-gate trebaju dosta niži radni napon da bi proc bio hladan. Sad 'samo' treba napravit novu Haswell arhitekturu koja će uz puno niži napon davati više performanse od Sandy arhitekture.

Ako budem nabavljao i7-3770k napravit ću jedan veliki in-depth usporedni test sa i7-2600 gdje ću usporedit odnose napona/takta/temperature. Samo zbog toga mi je zanimljiv Ivy, jer me zanima do koje granice napona je vruć..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

Rambox, prepristran si jednako kao što si navijao totalno drugu priču u doba izlaska Bulldozera :)

OK nemam ja ništa protiv navijačkih skupina, no nije oke baš stavljati dezinformacije - intel nikad

pa ni sada ne priča o nikakvom overclocku koji će biti bolji ili lošiji.
Meni je najbitinje iščitati kod gospodina Dr. Ian Cutressa sa ananda da ću na recimo 1V imati 4.2GHZ i pri tome u loadu 60W.

Nisam ja ništa prepristran več realan,{#} iako mi na kuči viori AMD zastava a čuj da sam znao za Bagere ono kaj znam danas onda ne bi tak navijal. Prvi Bageri su zapravo nedovršeni procesori, a onda i sam znaš kaj to znači( Nedovršeno sigurno=Fail) uopče nisu uspjeli ugradit tehnologiju za uštedu energije i manje zagrijavanje a rezultate znaš jel troši ko budala kad ga malo nategneš a o ostalim greškama nečemo.Ako sam ja pristran sa AMD zastavom na krovu a nisam, evo ti dole OBR koji ima Intel zastavu na krovu i dobro je upučen a ima znatno lošije mišljenje o Ivy Bridge od mene dakle kaj sad onda.{#}{#}

http://www.obr-hardware.com/2012/04/keep-your-sandy-bridge-e1-ivy-bridge.html

"PS. This is first time in last ten years, i dont recommend "on air" overclockers to upgrade older Intel CPUs for new."

No sad nazad na na Iyv Bridge, bogme je Intel okvirno obečaval nešto bolji ili isti overclock sa nižim temperaturama to sigurno a kak je ispalo znamo. Imam negdje tu sliku ili Intel reklamu, samo ko če to nač sad u hrpi fotki no nije hitno nači ču kaj sad.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 22:29 (rambox).
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Obećao je veći clock na nižim temperaturama, ne overclock. To je obećanje ispunjeno. {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ivy bridge info

guru je koristio neki noctuin hladnjak i podesio vent na 60% rpm pa je možda zbog toga kod njih veći takt. zanimljivo, overclockersclub je koristio h100 pa nikako nisu mogli iznad 4.7 ghz. znači, može biti da su neki recenzenti dobili slabije primjerke proca pa rezultati variraju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ivy bridge info

dupli post. molim obrisat

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 23:08 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Upravo sam našao da je i7-3770K dovoljno 0.85v za 3.5GHz. Bruutala. {#}

Usporedbe radi, ovaj moj i7-2600 treba čak 1.07v za 3.4GHz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Opa, WR na ASRockici {#}

http://hwbot.org/submission/2276437_nickshih_superpi_core_i7_3770k_5sec_297ms/

Ak niš drugo Ivy može postići osjetno veće frekve na LN2 od Sandyja, moguće da dobijemo 7GHz dok je max na SB oko 6.

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ATiGamer kaže...

Opa, WR na ASRockici {#}

http://hwbot.org/submission/2276437_nickshih_superpi_core_i7_3770k_5sec_297ms/

Ak niš drugo Ivy može postići osjetno veće frekve na LN2 od Sandyja, moguće da dobijemo 7GHz dok je max na SB oko 6.

Hebes LN2, ko da ce mi na LN2 biti u compu za 24/7 {#}.Trazi se K primjerak I5 ili I7 stabilan na 5GHZ, to je pravi bestbuy.

clock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Hebes LN2, ko da ce mi na LN2 biti u compu za 24/7 {#}.Trazi se K primjerak I5 ili I7 stabilan na 5GHZ, to je pravi bestbuy.

Praktički nemoguće za Ivy, pogotovo na zraku.

14 godina
Ivy bridge info

Penryn zato i kazem, trazim stari K, SB :) Nisam ni mislio na Ivy.

clock2much

1 0 hvala 1
17 godina
Ivy bridge info

Ja povlačim sve što sam govorio da je sb-e grijalica, sad kad gledam overhaulov graf ib je na 4.8 topliji od sb-e 30°C ( riječima trideset {#} ) stupnjeva od mojeg sb-e, bojim se pomisliti kako će izgledati ib-e ako su na sb-e morali lockati 2 jezgre {#}

clock2much
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Ivy bridge info

evo pošteni test.Ma razočarali su i griju se ko majmuni kad ih se clocka.A to nisam očekiva od 22nm. Fala bogu da 1055t obavlja posal dovoljno dobro da ne moram jos nista kupovat xd.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Ja povlačim sve što sam govorio da je sb-e grijalica, sad kad gledam overhaulov graf ib je na 4.8 topliji od sb-e 30°C ( riječima trideset {#} ) stupnjeva od mojeg sb-e, bojim se pomisliti kako će izgledati ib-e ako su na sb-e morali lockati 2 jezgre {#}

Sredit ce to Intel. 

Ne brini. xD

Btw povlacim i ja sto sam govorio da je moj i7 970 grijalica jer kad vidim ovo, uh, uh.

I cini se da bih ja mogao i 2012-tu na X58 da izguram, imao sam velika ocekivanja od Ivy-a, ali cini se propade sve u vodu.

A, sto se tice grijanja, problem je u 22nm.

Evo jedan vid.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 11:00 (Leopard_st).
17 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Sa Ivy-E bi baš i mogli iskoristi svih 8 jezgri. Samo se treba držati niskih napona, oko 0.9V @ 4GHz i to je to. Tvornički napon za Ivy je prevelik, oko 1.05V za 3.5GHz, a dovoljno mu je tek 0.85V, i uz taj smanjeni napon potrošnja poprilično pada, isto tako i zagrijavanje.

Al opet, nemaju razloga za ništa, sad mogu chillat sve dok AMD ne izbaci nešto konkurentno, ako uopće izbaci.

14 godina
To što se tiče zagrijavanja Ivy Bridgea pri OC naspram SB i nije "nešto"zabrinjavajuče ako uzmemo u obzir da su to prve revizije procesora koje su uvjek lošije od onih kasnije.
14 godina
Usput ako nekog zanima recenzija novog izdanog Intela i7 3770K uputite se na Hrvatrku stranicu PC EXPERT.
15 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Usput ako nekog zanima recenzija novog izdanog Intela i7 3770K uputite se na Hrvatrku stranicu PC EXPERT.

Hvala na linku...{#}

http://www.pcekspert.com/articles/950.html

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 14:23 (Jurky).
17 godina
Penryn kaže...

Sa Ivy-E bi baš i mogli iskoristi svih 8 jezgri. Samo se treba držati niskih napona, oko 0.9V @ 4GHz i to je to. Tvornički napon za Ivy je prevelik, oko 1.05V za 3.5GHz, a dovoljno mu je tek 0.85V, i uz taj smanjeni napon potrošnja poprilično pada, isto tako i zagrijavanje.

A kada je tvornički napon premali? Nikada, to što kažeš za IB vrijedi i za sve ostale procesore...

clock2much
17 godina
Cele303 kaže...

Ja povlačim sve što sam govorio da je sb-e grijalica, sad kad gledam overhaulov graf ib je na 4.8 topliji od sb-e 30°C ( riječima trideset {#} ) stupnjeva od mojeg sb-e, bojim se pomisliti kako će izgledati ib-e ako su na sb-e morali lockati 2 jezgre{#}

Ako bude bila takva situacija na, Ivi Bridge-E sa recimo šest jezgri onda dobiš ovo dole u slučaju klokanja to sigurno ako ne rješe problem sa 22nm.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Dal postoji ikakav način, da Intel za one koji imaju namjeru kupit IB popravi ove probleme s temperaturom i OC, ili je to finalna verzija procesora kakva će i nas ostale zadesit?

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A vidite ovo. 5.5 GHz i7 3770K, rezultat postavljen od motherboards.org uz hlađenje Vapochill Light Speed na -50 C, testiran je 48h dok se nije srušio.

Koma
14 godina
Koma_Zd kaže...

A vidite ovo. 5.5 GHz i7 3770K, rezultat postavljen od motherboards.org uz hlađenje Vapochill Light Speed na -50 C, testiran je 48h dok se nije srušio.

I opet nam ne odgovara sto se tice 24/7 upotrebe.

clock2much
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Koma_Zd kaže...

I opet nam ne odgovara sto se tice 24/7 upotrebe.

Zašto ne kad se najnormalnije koristi za stalno hlađenje?

14 godina
Ivy bridge info

Zato jer je sve preko 1.4V previse za 32NM procesore pa tako i za ovaj 22NM proc.A ovdje se radi o visokih 1.52V {#}

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 17:18 (zoharbizo).

1 0 hvala 1
17 godina
Cele303 kaže...

A valja vidjeti koje hlađenje su koristili, a koje ti koristiš - tj. koliko watta proizvodi sb-e a koliko ib na tim postavkama.
No ponavljam, za benchmarke i hw boot na kućnim hlađenjima sigurno nije. Ja sb-e uopće ne tjeram preko 4.2GHz i ok je.
Da su otključali svih 8 jezgri, bio bih zadovoljan i sa max 4 GHz. Isključivo performanse po utrošenom kilowattsatu me zanimaju.

Leopard_st kaže...
Cele303 kaže...

Btw povlacim i ja sto sam govorio da je moj i7 970 grijalica jer kad vidim ovo, uh, uh.

I cini se da bih ja mogao i 2012-tu na X58 da izguram, imao sam velika ocekivanja od Ivy-a, ali cini se propade sve u vodu.

Pa naravno da bi morao moći sa 6 jezgrenim intelom na 32 nm procesu proći ne samo 2012 u najzahtjevnijem setupu.
Za to nisi trebao čekati IB da to potvrdiš:)
Pa vidiš li da ljudima još na prastarom Q6600 sve za što ga koriste (prvenstvano igranje) na nekih 3Ghz radi bez zapinjanja.

GoodAngel kaže...

Dal postoji ikakav način, da Intel za one koji imaju namjeru kupit IB popravi ove probleme s temperaturom i OC, ili je to finalna verzija procesora kakva će i nas ostale zadesit?

Paa koliko znam, ovo su sve do sad bili ES primjerci. Dakle Engineering Samples.
To su prvi testni wafferi, i obično teorija kaže da ES nisu podatni za OCerske ekstreme, pa im je obično i cijena po buvljacima nešto niža. 

17 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

A kada je tvornički napon premali? Nikada, to što kažeš za IB vrijedi i za sve ostale procesore...

Ne kužiš što hoću reć. Itekako je moguće da Intel izbaci Ivy-E sa 8 jezgri. Sigurno je da se neće dobro clockati, al čemu visoki taktovi kad je tu 8 jezgri i 16 threadova. Sandy i Ivy su praktički ista arhitektura, koja za dostizanje određenih taktova traži određen napon. Ugrubo, sa Tri-Gateom i 22nm možemo zaboravit napon veći od nekih 1.1V ako želimo normalne temp. 

Znači sve što bi intel trebao napraviti za 8 jezgrenu verziju je - ubaciti 8 jezgri, sa taktom od nekih 3.5GHz i napon postaviti dosta niže od 1.05v, točnije oko 0.85V, koliko bi mu i bilo dovoljno za tih 3.5GHz.

Što bi s time dobio?

Procesor sa 8 jezgri koji je jači od i7-3930K a troši manje od njega, i uz to se ne grije puno. Što se clockanja tiče, preko 1V i nekih 4.2GHz nebi trebalo ići i eto ga. Ugrubo rečeno, spoji dva i7-3770K i underclocka koliko god je moguće, znači oko 0.85V. Jedan i7-3770K @ 0.85V radi na ispod 50C opterećen, dva nebi trebala puno više.

Iz svega ovog možemo vidjet/očekivat da će Haswell radit na debelo nižem naponu nego Sandy i Ivy(što će smanjiti potrošnju i zagrijavanje), i iskreno, jedva čekam da procuri malo više informacija o njemu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 18:43 (Penryn).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice