Isplativost novog procesora

poruka: 44
|
čitano: 5.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Isplativost novog procesora

da to sam i mislio, uzmem proc, isprobavam tijedan 2 sa svim zivim, i ako radi ko suza, grafa ce pricekat ( valjda xD , ovisi kolko lud u tom trenu budem hehe )

I sad koliko vidim nitko nije spomenio ni i od intela, sto kazete na to? Vise puta sam vec vidio da je amd zapravo kvalitetniji od intela, i da je to ajmo reci buducnost?

Ili je intel sa onim svojim i7 cudovistima samo parozderac?

Zduna
16 godina
@zduna,ja bi na tvom mjestu uzeo x4 630,proc je čisti mainstream a vrlo se lako clocka ,uz dobru ploču na default naponu,na 3.7 ghz.
To će ti bit dost vjerujem.
Još ciljaj da uhvatiš deneba umjesto propusa pa da mu otključaš L3 cache.
Death has a thousand faces,evil only one.
15 godina
neaktivan
Zduna kaže...

da to sam i mislio, uzmem proc, isprobavam tijedan 2 sa svim zivim, i ako radi ko suza, grafa ce pricekat ( valjda xD , ovisi kolko lud u tom trenu budem hehe )

I sad koliko vidim nitko nije spomenio ni i od intela, sto kazete na to? Vise puta sam vec vidio da je amd zapravo kvalitetniji od intela, i da je to ajmo reci buducnost?

Ili je intel sa onim svojim i7 cudovistima samo parozderac?

Kak to misliš amd je kvalitetniji? Oba i intel i amd su kvalitetni, samo što je intel uvećini slučajeva brži, a zato i skuplji. Recimo stari C2Q9650 još uvijek zdere novog PIIx4 965, a o i5 i i7 da ne pričam. ovo se ne odnosi samo na igre, već na druge aplikacije tipa photoshop,itd. u igrama je sve više manje isto. Od intela je po mojem danas najisplatljivije uzeti i5 750 koji je kako je neko već prije rekao Core 2 Quad Q6600 današnjice. i7 je za one koji imaju love i za profesionalce

15 godina
neaktivan

Na tako forumima poput ovog, dosta ljudi je reklo da intel uopce nije to sto pise da je, recimo kaze da radi na 2.6 ghz, i kad se ljepo stavi u pc, izbaci negdje 2.3, i kada ga clockaju da maximalno 2.8-2.9 ghz

I jos idem na jedno sveuciliste, i tamoo jedan pc ima intel i5, i windows cita 2.2 ghz, i profesor kaze drlog, uzimaj amd hehe.

Eto to sam ja vidio, a i oduvjek koristim amd, pa neam pojma o intelu. S tim da u koju god pc radnju odem, manje vise nikad nema intela, uvjek amd vrvi od proizvoda

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je vjerojatno radi tehnologije koja u iddelu samnjuje takt procesora, a pod opterečenjem se takt vrati na default. A što se tiče klokanje, to si nešt krivo razumio, jer inteli se inače klokaju ko blesavi.

15 godina
neaktivan

Vidim da ti imas Intel, jesi clockao svog, ako jesi na koliko stupnjeva se grije?

I sad imam jos jedno bitno pitanje, gledam bas ovi amd phenom 2 x6 procesori kostaju 1500 kn i rade na 3.2 ghz, a od intela i7 je vjeroajtno isto quad core i radi na 2.6 i kosta 2200 kn, u cem je stvar? jer ima bolju tehnologiju, dijelove ili sto sad? Skuzio sam da na svim benchmarks-ima koriste bas i5 ili i7 procesore, onda ko sto kazes mozda i jesu ipak vrlo dobri. Jer kad budem konfu uzimao, neuzimam samo za sebe, nego tu je moj stariji brat koji je također ko i ja graficki dizajner, a otac mi je administrator za fiksne telefone u t comu, i oba dvojica mi seru sto je ovaj komp prespor, i kad sam kupio dodatnih 6 gb rama ( lol ) i novu grafu, ama bas nista se nije ubrzao, samo su igrice pocele letit, a obicne stvari poput otvaranja programa je ostalo sporo i ajme majko pili zivce. Tak da ovaj put nema greske ^^

I ispricavam se ako puno pisem, prvi put se bas javljam na neki forum pa ono... Belji se

Zduna
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 9:54 (Zduna).
15 godina
neaktivan

Jesam klokao sam svog sa 2.5GHz na 3.6GHz, dalje nejde, jel me vjerojatno ograničava memorija, trenutno ga držim na 3.0 sa voltažom 1.15 i temperatute su u idlu oko 35-38 a u loadu od 48-54 ovisi od jezgre., i to sa stock coolerom. NO moj proc i nije neki primjrak za ekstremno klokanje radi dosta niskog multia 7,5, ali e8400, q9550 ili q9650 i novi i5/7 idu preko 4GHz ko od šale

I7 2. 66 je brži od phenomaII 965 na 3,4GHz radi bolje arhitekture, a dok je na istim taktovima razlika još veća, recimo oba na 4GHz.

Razlika između 2GB i 8GB nema previše, danas je 4GB čisto dovoljno za sve, čak i previše, tako da ti je kupovanje ovih 6GB bilo bacanje novaca, a igre su ti radile brže radi nove grafe

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 10:06 (mrog 33).
15 godina
neaktivan

Ako ćeš radit ozbiljno na njemu pogledaj testove na kojem procesoru brže rade programi koje koristiš. I naravno kolko ti je isplativa razlika cijena/performanse.

Pogledaj okvirno razliku između procesora  Bench - CPU - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News  

IdEš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sto se tice isplativosti trosenja para na igranje igrica, mislim da je o tome uopce izlisno i pisati...

Tako da kako god okrenes (osim, ako se profesionalno ne bavis igranjem) - neisplativo je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma nebavim se profesionalno lol, nego volim igre, i stvarno ih dosta igram, svih vrsta, pa bi dobar proc dobro dosao

Sad sam ovih par dana pregledavao sve zive postove na ovom forumu, tak da sam odlucio sto cu.

Novi proc: AMD phenom x4 630, jeftin je kolko tolko, dobro radi, radit ce jos dugo vremena, tak da eto :)

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zduna kaže...

Novi proc: AMD phenom x4 630

Athlon II Namigiva.

15 godina
neaktivan

Ja sam sa svojim X4 620 vrlo zadovoljan. Imo sam 5600 i razlika se dosta osijeti pogotovo sad na 3.25ghz.

Javi kad ubodeš 630 da čujemo prvi dojamOsmijeh

IdEš
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 18:44 (johi bro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, i mene zanima sad ta razlika, jer se vucem na athlon x2 5000+ vec 3 godine lol.

A recimo da sad ne uzmem novu grafu kao sto sam napisao, nego jos jaci procesor i posto treba nova maticna

odma i jedno 6 gb dd3 , i izađe me jeftinije nego sa grafom, jer sam vec vidio da su ljudi rekli da je moja hd 4870 jos uvjek sasvim solidna, sto kazete?

Zduna
16 godina
Zduna kaže...

Da, i mene zanima sad ta razlika, jer se vucem na athlon x2 5000+ vec 3 godine lol.

A recimo da sad ne uzmem novu grafu kao sto sam napisao, nego jos jaci procesor i posto treba nova maticna

odma i jedno 6 gb dd3 , i izađe me jeftinije nego sa grafom, jer sam vec vidio da su ljudi rekli da je moja hd 4870 jos uvjek sasvim solidna, sto kazete?

Pa da,puno ti je bolje uzeti MBO+CPU.

Grafa je još uvijek sasvim dobra.

Šest gigi RAM-a nemoj uzimati,u današnjim igrama ih nećeš iskoristiti.

Death has a thousand faces,evil only one.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice