Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

poruka: 704
|
čitano: 162.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ekipa jel tko probao OC E5450 s ddr2 ramovima?
Meni je još komp s E5450 2-3 dana doma i kontam probat OC taj CPU.Evo SS temperatura.Na stock pod full load iznad 35C neće :P

Trenutno je pod Mugen 2,pasta MX2.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vidjeh još jednu anomaliju ajmo to tako nazvat,negdje piše E5450 a negdje X5450,vadio sam danas i CPU van i na njemu piše X5450,sad meni ništa više nije jasno,koji je to nakraju cpu?

Kupac je odustao od PC-a još bolje,imam vremena za igranje s xeonom :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Intel Xeon soc. 771 na soc. 775
kruskar kaže...

Vidjeh još jednu anomaliju ajmo to tako nazvat,negdje piše E5450 a negdje X5450,vadio sam danas i CPU van i na njemu piše X5450,sad meni ništa više nije jasno,koji je to nakraju cpu?

To na kraju nije proc za ploču u koju si ga stavio a da bi ga uopće ugradio modao si bios. I šta ti nije jasno ?

Dobro je dok radi i ne zamaraj se stim što di piše.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...
kruskar kaže...

To na kraju nije proc za ploču u koju si ga stavio a da bi ga uopće ugradio modao si bios. I šta ti nije jasno ?

Bios nije modan,samo je stavljen zadnji bios,koliko vidim P35 chipset je podržan za taj CPU,no sad sam malo guglao i vidim da je manje više svima tako ;)

12 godina
kruskar kaže...
nicky.sl kaže...
kruskar kaže...

Bios nije modan,samo je stavljen zadnji bios,koliko vidim P35 chipset je podržan za taj CPU,no sad sam malo guglao i vidim da je manje više svima tako ;)

Ajde ti meni reci koji je socket ploča a koji procesor pa mi reci da je podrzan bez upotrebe brusilice.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...
kruskar kaže...
nicky.sl kaže...
kruskar kaže...

Ajde ti meni reci koji je socket ploča a koji procesor pa mi reci da je podrzan bez upotrebe brusilice.

Podržat će i 775 socket bez modanja ;) Na CPU se naprave udubine kao na 775 procesorima i paše ;) A ovaj moj xeon je upravo tako modan.

14 godina

Dosadno mi je večeras pa se malo igram s X5450.

Hladim ga mugenom 2,termalna pasta noname.

3.60GHZ 1.30V(u biosu)

P35C-DS3R

Tri proizvođaća DDR2 ramova koji imaju različite latencije.

CPU-Z

EDIT
AIDA kaže 41C za CPU.

EDIT2

Hw monitor 44C(samo CPU gledam).

EDIT3

Cijelu noć je odradio na 3.60,danas ću izvaditi sve rame van,pa sva 3 probat da vidim dokle ide,možda bi on mogao i na 4.0 ali to bi bile is kontam dosta visoke temp radi paste,moram do linksa uzet mx2 ili mx4 sad nezz koju ali jedna od njih 2 će bit na njemu.

Sve u svemu zanimljiv je taj X5450.

PRIME95 PRIME95
Idle Idle
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 8:46 (kruskar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
kruskar kaže...
nicky.sl kaže...
kruskar kaže...

Kolega nicky.sl je u pravu morat ces modati bios, fale ti pola instrukcija usporedi s mojim Q, pogledaj si cpu-z.

Sa 800 Mhza ramovima, tesko da ces dogurat do 4 ghz

q q
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 11:20 (Luka123).
14 godina
Luka123 kaže...
kruskar kaže...
nicky.sl kaže...
kruskar kaže...

Kolega nicky.sl je u pravu morat ces modati bios, fale ti pola instrukcija usporedi s mojim Q, pogledaj si cpu-z.

Sa 800 Mhza ramovima, tesko da ces dogurat do 4 ghz

Hajd ti meni reci zasto bi moro modat bios? Sve radi i jos je oc,pokusat cu na 4 pa cemo vidit i ak nebude iso onda cu na ddr3 probat.

Edit

Neke stvari su se posložile.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 20:28 (kruskar).
14 godina

Starkelja s ddr2 800 iznad 3.73 neće.Sutra ću ga s ddr3 probat do 4 nagurat,imam filing da će ić i iznad :)

EDIT
U biosu je 1.30V postavljen a aida pokazuje max 1.264v

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 1:29 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Normalno kad ti je multiplier 9, trebao bi do 4,5 - 4,6 max limit biti. Kao na q9650.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav.Imam matičnu asus P5G41T-M LX i namjeravam na nju ugurati E5450.Bios sam vec updateovao sa novim mikrokodovima,jos samo cpu da kupim nasao sam jeftino na ebayu oko 35-40dolara.Pitanje je dali ce to raditi na ovoj ploči tj. ima li iko sličnu ploču a da je probao ovaj mod,po svemu sudeći trebalo bi da radi podrzava Q9650.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
killer223 kaže...

Pozdrav.Imam matičnu asus P5G41T-M LX i namjeravam na nju ugurati E5450.Bios sam vec updateovao sa novim mikrokodovima,jos samo cpu da kupim nasao sam jeftino na ebayu oko 35-40dolara.Pitanje je dali ce to raditi na ovoj ploči tj. ima li iko sličnu ploču a da je probao ovaj mod,po svemu sudeći trebalo bi da radi podrzava Q9650.

To je G41,trebalo bi raditi,piše u prvom postu da radi na tom chipsetu.

17 godina
neaktivan

Hvala na dobrom, jednostavnom tutorijalu......

http://prntscr.com/88lahz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Je li ok ovaj procesor ? Stavio bih ga na ploču Gigabyte GA-EP43-DS3. Sve ostalo je pod Moj PC.  Igram GTA na 800*600 i trzucka !
Svaki prijedlog dobrodošao!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 16:33 (SHELBY_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SHELBY_09 kaže...

Je li ok ovaj procesor ? Stavio bih ga na ploču Gigabyte GA-EP43-DS3. Sve ostalo je pod Moj PC.  Igram GTA na 800*600 i trzucka !
Svaki prijedlog dobrodošao!

svakako napredak al vec polako spada u kategoriju privremenog rjesenja..

sa nekim high end 771 X xeonom i klokanjem bi se dalo prismrditi prvim i7icama, koje su jos solidni procesori..

po 150kn se vec daju naci i7 920, ploce za njih su vec drugi problem..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 16:40 (nixass).
16 godina
nixass kaže...

sa nekim high end 771 X xeonom i klokanjem bi se dalo prismrditi prvim i7icama, koje su jos solidni procesori..

Jasno mi je da mu je došao kraj. Mozda zvuci glupo, ali gledan cisto da ubijem vrijeme i da odigram bez trzanja...
ili je bilo kakva nadogradnja bacanje novca?

14 godina
SHELBY_09 kaže...
nixass kaže...

Jasno mi je da mu je došao kraj. Mozda zvuci glupo, ali gledan cisto da ubijem vrijeme i da odigram bez trzanja...
ili je bilo kakva nadogradnja bacanje novca?

S Q6600 na X5450 sam osjetio razliku i još k tome oc na 3.6.

16 godina
kruskar kaže...

Da, jasno mi je. Al bojim se da bi još trebao nadograditi i rame i graficku...
Koliko si platija taj Xeon? ebay ili?

14 godina
SHELBY_09 kaže...
kruskar kaže...

Da, jasno mi je. Al bojim se da bi još trebao nadograditi i rame i graficku...
Koliko si platija taj Xeon? ebay ili?

Mjenjao Q6600+freezer 7 za tog xeona s time da je taj xeon full modan za 775,nit se mbo mora modat nit sam cpu,jedino bios.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 17:18 (kruskar).
17 godina
neaktivan

pozdrav ekipa koje su vam temperature na x5450@ 3.6???

i kolku voltazu mu dajete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
icotrnje kaže...

pozdrav ekipa koje su vam temperature na x5450@ 3.6???

i kolku voltazu mu dajete?

Moj je pod mugen 2 i mx2 pastom,45C load max.

EDIT

Voltaža 1.30,imam predosjećaj da bi on i na 1.25-1.268 radio na 3.6,moram pokušati,trenutno me nešto hebe,imam bsodove radi oc-a,zaboravio sam koju sam voltažu još podizao na ovoj asusici(navikao na gigabyte),pa dok sad to neotklonim nespuštam voltažu,no to ću noćas raditi pošto sam kreten cijeli dan prespavao.

EDIT2
Bsod radi C1E je bio :/ sad sam skužio,voltaža je trenutno na 1.275,stavio sam i previše paste sad sam tek skužio,opet skidanje cooler-a :(

EDIT3
Evo na voltaži u biosu 1.268 CPU-Z Vaildacija

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 22:31 (kruskar).
13 godina

za 400 fsb-a, ti treba manje od toliko 1,21 je dosta..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Luka123 kaže...

Njegova stock voltaža je 1.212,tako da mislim da bih bilo potrebno i iznad toga,no pokušat ću i na 1.21.

EDIT
Na 1.21,1.22 baci bsod u samim winsima,sad je na 1.25.

EDIT2

Prime je cijelu noć vrtio i temp max 43C sve stabilno i uredno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 8:36 (kruskar).
13 godina
kruskar kaže...
Luka123 kaže...

Njegova stock voltaža je 1.212,tako da mislim da bih bilo potrebno i iznad toga,no pokušat ću i na 1.21.

EDIT
Na 1.21,1.22 baci bsod u samim winsima,sad je na 1.25.

EDIT2

Prime je cijelu noć vrtio i temp max 43C sve stabilno i uredno.

Enable load line calibration, ostalo sve disable dole i trebao bi raditi, malo mi je cudno da na 400 fsba ti treba sa 9x multiplierom toliko voltaze kad moj q9550 na 8.5x radi na 3,6 ghz sa 1,25 trenutno, a dodao sam mu vise fsb-a.

13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Sastavio bih si neku Xeon konfiguraciju. Odlucio sam uzet Xeon X5460, sad trebam preporuke za ram i matičnu. Htio bih neku matičnu koja podržava OC i htio bih 8 gb rama. Vidim da neki rami idu samo uz AMD procesor? Ne kužim se baš previše u sve to pa trebam pomoć.  

0 0 hvala 0
14 godina
testerica kaže...

Pozdrav!

Sastavio bih si neku Xeon konfiguraciju. Odlucio sam uzet Xeon X5460, sad trebam preporuke za ram i matičnu. Htio bih neku matičnu koja podržava OC i htio bih 8 gb rama. Vidim da neki rami idu samo uz AMD procesor? Ne kužim se baš previše u sve to pa trebam pomoć.  

Topla preporuka ako možeš uzet P5Q Pro Turbo i ddr2 1150 bilo bi dobro,šteta što ta ploča nepodržava ddr3,jer bi onda taj ludi xeon išao u nebesa s OC.

Ako imaš više novaca za bolju ploču s ddr3 memorijom to bi bilo odlićno.

17 godina
kruskar kaže...
testerica kaže...

Pozdrav!

Topla preporuka ako možeš uzet P5Q Pro Turbo i ddr2 1150 bilo bi dobro,šteta što ta ploča nepodržava ddr3,jer bi onda taj ludi xeon išao u nebesa s OC.

Ako imaš više novaca za bolju ploču s ddr3 memorijom to bi bilo odlićno.

za 775 plocu sa DDR3 je bolje da kupi neku noviju 115x i ide na novije procesore.. financijski isto a performanse par stepenica iznad.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina

@testerica gledaj prije svega da ti ploča posjeduje i podržava chipset p45, ram ddr3 i slot za pci express 2.0 grafičke kartice!

- p45 je pristupačan a odlične rezultate daje za oc intel procesora uključujući i xeon

- dd3 čisto iz razloga današnjeg tržišta i pristupačnosti, znači to ne isključuje kombinacije sa ddr2

- pci ex 2.0 isto čisto iz razloga da kada namjeravaš ubaciti zmaja od proca da onda on i pogoni neku zmajsku grafulju

sada, preporučujem ti primjera moju asus p5q3 ploču...

jednostavno ne možeš pogriješiti, od odličnih kondezatora i sustava hlađenja do odličnih mogućnosti oc-a!

podržava ti gore navedeno, naravno, i na koncu super vizualno izgleda!

moja je zapravo deluxe izvedba, al' to ti je manje bitno (integriran je wi-fi ap).

e sada jedno pitanje sa moje strane?

ae mi ne'ko objasni kako je moguće za istu lovu uzeti ploču 115x i odgovarajući proc a da si za "stepenicu više" u performansama?

uzmimo primjer moje trenutne 775 konfiguracije

p5q3 (sa 480W psu)

q9550 (3.5-ghz na default voltaži)

gtx 550ti (192-bit)

corsair ddr3 (8-gb dual channel)

znači uzmemo ploču i proc, koštaju zajedno maksimalnih 150€ a može se nabaviti za glatkih 100€!

sada vi meni recite, za istu lovu, koja kombinacija može dostići performance (ne samo u igrama nego općenito)?

p.s samo me zanima, nije da ne vjerujem ili da se glupiram

Do it for the people who want to see you fail!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 22:01 (SR3CKO).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
SR3CKO kaže...

e sada jedno pitanje sa moje strane?

ae mi ne'ko objasni kako je moguće za istu lovu uzeti ploču 115x i odgovarajući proc a da si za "stepenicu više" u performansama?

uzmimo primjer moje trenutne 775 konfiguracije

p5q3 (sa 480W psu)

q9550 (3.5-ghz na default voltaži)

gtx 550ti (192-bit)

corsair ddr3 (8-gb dual channel)

znači uzmemo ploču i proc, koštaju zajedno maksimalnih 150€ a može se nabaviti za glatkih 100€!

sada vi meni recite, za istu lovu, koja kombinacija može dostići performance (ne samo u igrama nego općenito)?

p.s samo me zanima, nije da ne vjerujem ili da se glupiram

probaj nac neku pristupacnu 775 DDR3 plocu bilo gdje  - njuskalo/ebay .. nema. za tu lovu koju ljudi traze ne isplati se dati.

ak se nadje negdje stvarno povoljno (a za 775 plocu treba biti lud dati preko 300kn) onda super, al to je nemoguce nac.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice