Ovako trebao bi CPU koji moze iskoristit preformanse hd4850x2(crosffire)i ujedno odgovarajucu plocu koja bi trebla podrzavat crosffire dali je to dvoje moguce dobit za 1500kn?Overclock dolazi u obzir btw mozete malo prekoracit cjenu sam da ne boli=).
Intel ploca i CPU
- poruka: 22
- |
- čitano: 2.038
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prvi koji mi pada na pamet za cpu je e 8500
al on je sam z asebe 1500 kn
ne nije moguce dobit to zajedno(ploču i cpu) za 1500 kn
Ovako trebao bi CPU koji moze iskoristit preformanse hd4850x2(crosffire)i ujedno odgovarajucu plocu koja bi trebla podrzavat crosffire dali je to dvoje moguce dobit za 1500kn?Overclock dolazi u obzir btw mozete malo prekoracit cjenu sam da ne boli=).
a jel mogu dobiti plocu za q6600 za nekih 400kn?Il recite neku malo skuplju pa cu uzet polovnu negdje
a jel mogu dobiti plocu za q6600 za nekih 400kn?Il recite neku malo skuplju pa cu uzet polovnu negdje
Intel Core 2 Duo E8200 - 900KN
Gigabyte EP35-DS3- 700KN
Hmmm malo mi je preslab CPU nevjerujem da to moze iskoristit hd4850x2 al dobro nisam strucnjak,ali me zanima jedan podatak do koliko bi se e8400 dao klokat??A sta se ploce tice kaj milsite o polovnoj mislim da postoji dosta ljudi koji imaju novu plocu a neznaju kaj ce s njom i onda dosta jeftinije prodaju
Ovako sad malo gledam po nabavi.net i stavim filter na p45 crosffire i 775 socket i ne nade mi plocu kaj sad??Nijednu:D
Što će ti uopće crossfire,rađe si kupi hd4870od 1gb. I za crossfire ti treba jaka matična,jako napajanje i proc a gdje ćeš sve to nać za 1500kn.
Ako si već kupio grafe onda uzmi e8200 i Gigabyte EP43-DS3, s775, iP43, DDR II, SATA II, GLAN ili ip45 koja je nešto skuplja, al ti proc neće baš full iskoristit grafe.
Ovako sad malo gledam po nabavi.net i stavim filter na p45 crosffire i 775 socket i ne nade mi plocu kaj sad??Nijednu:D
za cf hd4870x2 ti treba napajanje veče od 1000W što je neisplativo bolje je uzeti bolji procesor hd4870 1 gb i neku matičnu za cf
za cf hd4870x2 ti treba napajanje veče od 1000W
tako je i za to netreba napajanje jace od 650W al ja cu malo jace za svaki slucaj,uput jel pase ova ploca na q6600:
Gigabyte EP45-DS3, Socket 775, Intel P45, DDR2, G-LAN/LAN
i jel to moze iskoritit hd4850?Procesor cu najvjerojatnije kloknut prek 3.0
EDIT:izgleda da ploca ne podrzava CF,ajde ak nekom nije problem nac mi plocu koja ima 775 socket i podrzava CF
HVALA i Sretan Bozic
EDITx2:Cini mi se da sam se malo zaletio das ipak podrzava CF pa pls potvrdite da budem siguran
ep45 ds3 je cf 16x i 8x i gubi se na performansama
kel moguce u tom cjenovnom rangu nac 2x 16x??Nravno s istim socketom
kel moguce u tom cjenovnom rangu nac 2x 16x??Nravno s istim socketom
ep45 ds3 je cf 16x i 8x i gubi se na performansama
ah dobro 2-3% nije nis
naravno da se iplati pogotovo polovnno=)
E sad me zanima nesto(pls admini nemojte na ovo gledati kao spam al pisem post ipod da dignem temu jel su neki vec procitali i znaju o cem se radi tako da ako napravim edit ce mislit da je to isto i nece ni pogledat).Znaci da prjedemo na stvar sad mi jedan lik kaze da mi je iplativije uzet p35 neg p45 i sad me znaima kolko je i kava razlika CPU bi bio Q6600
HVALA