Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.748
|
čitano: 3.344.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
9 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
dreadmoore kaže...

Ja ih mogu nabaviti po nižim cijenama a opet tko si mi ti ili bilo drugi u životu.Da se bavim trgovinom možda bih ti  nabavio ali već sam rekao jedna od mogućnosti kako ga kupiti a manje platiti. Neda mi se ponovno ponavljati način imaš na temi ryzen pa ako se možeš snaći snađi se.Uglavno treba ti putovnica koja nije članica EU da bi ga dobio bez poreza.

Znam ja to sve, ali prvo i osnovno je kaj bi trebao nac nekog takvog i tko bi htio odraditi takav deal.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 14:49 (Lucidius).
15 godina
Lucidius kaže...
dreadmoore kaže...

Ja ih mogu nabaviti po nižim cijenama a opet tko si mi ti ili bilo drugi u životu.Da se bavim trgovinom možda bih ti  nabavio ali već sam rekao jedna od mogućnosti kako ga kupiti a manje platiti. Neda mi se ponovno ponavljati način imaš na temi ryzen pa ako se možeš snaći snađi se.Uglavno treba ti putovnica koja nije članica EU da bi ga dobio bez poreza.

Znam ja to sve, ali prvo i osnovno je kaj bi trebao nac nekog takvog i tko bi htio odraditi takav deal.

Pa posto si iz zagreba ja vjerujem da gore hercegovaca ima na bacanje koji imaju dvojno drzavljanstvo a vjerujem da imas i prijatelja ili poznanika.

13 godina
neaktivan

Jesi naručio proc i matičnu? Rekao si večeras, predpostavljam da se to odnosi na danas.

9 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Jesi naručio proc i matičnu? Rekao si večeras, predpostavljam da se to odnosi na danas.

Po proc idem osobno u ponedjeljak u Uzi shop uz 3 posto forumskog popusta (cekao sam jer mozda cijene padnu jos malo kroz vikend, trenutno bi ga dobio za 2850kn da sam danas uzeo), kaj se tice maticne, napokon sam ulovio MSI Z270 GAMING M7 u Svijet-u Medija koja je tolko rijetka kod nas da je skoro nitko nema, a tamo je i po dobroj cijeni, plus kaj sam ja preko mejla dogovorio da mi je sa dostavom posalju za 2100kn i pristali su ( bas se ispostavilo da su imali taj jedan komad jer vidim da vise nije dostupna)

13 godina
neaktivan

Zašto baš ta matična, zbog estetike? Odgovarat će tvom vodenom ako ništa drugo.

Nego planiraš li delid il ti je gara bitna?

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Matična zato jer je top u tom high end segmentu (iduci rang su ove entuzijast poce koje uglavnom ne dosne nista bolje sem onih podrska za vodeno na vrmovima tipa Hero IX Formula, Aorus Gaming 8 i 9 i slicne) a i estetika je vrh.

Bas sam proucavao te ploce zadnjih mjesec ipo dana, MSI ubija ove godine sa featurima, softwerom i UEFI-em u prvom planu, i imaju dobre fazne regulacije i odlicne su za overklok memorije na cak 4GHz sta gotovo nijedna druga ploca nije u stanju kako kazu recenzenti, ova ploca jos uz to ima i 3 slota za M2 SSD, 8+4 pin utor za napajanje proca, ukratko da sada ne pisem balade.

EDIT:

Delid me ne interesira, vidjet cu gdje sam ovako "out of the box" prvo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 19:17 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Matična zato jer je top u tom high end segmentu (iduci rang su ove entuzijast poce koje uglavnom ne dosne nista bolje sem onih podrska za vodeno na vrmovima tipa Hero IX Formula, Aorus Gaming 8 i 9 i slicne) a i estetika je vrh.

Bas sam proucavao te ploce zadnjih mjesec ipo dana, MSI ubija ove godine sa featurima, softwerom i UEFI-em u prvom planu, i imaju dobre fazne regulacije i odlicne su za overklok memorije na cak 4GHz sta gotovo nijedna druga ploca nije u stanju kako kazu recenzenti, ova ploca jos uz to ima i 3 slota za M2 SSD, 8+4 pin utor za napajanje proca, ukratko da sada ne pisem balade.

EDIT:

To baš i nije istina. Asus i Gigabyte te ASrock imaju ploče koje vrte 4266 RAM. Jesi kupio i 4266 RAM da nisi bezveze uzeo tu ploču?

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
15 godina
Intel i7 Club

Jel xeoni prolaze pod i7? Dok čekam da ponovo naletim na neki x99 proc prihvatljive mi cijene, uzeo sam za staru konfu iz zajebancije xeon w3670 (6c/12t) aka i7 970 i ubacio ga umjesto 920 koji je već tamo od početka nehalema. Mogu reći da sam se zapitao zašto uopće bacam pare svako malo na nove komponente kad s x58 radim sve jednako kao i s x99 u većini zadataka. I da, na ovom 6 jezgrašu su mi na def niže temperature nego na 920 iako ima dvije jezgre više. Ups, zaboravio da je ovo 32nm a ono 45.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

EDIT:

To baš i nije istina. Asus i Gigabyte te ASrock imaju ploče koje vrte 4266 RAM. Jesi kupio i 4266 RAM da nisi bezveze uzeo tu ploču?

Koja to ploca ima daj mi molim te link gdje vidim da to radi, eventualno high end Asus, za Asrock je jos u pocetku bila prva grska sta su govorili da ne podrzava ove ultra brze memorije iznad 3700MHz (potrebne BIOS optimizacije), za Gigabyte neznam tocno, oni pak ni nemaju high end plocu, imaju precjenjeni srednji segment od Aorus z270X Gaming 7 za 1850kn modela koji je u rangu ploca od 1500kn, i onda imaju ultra skupe Aorus z270x Gaming 8 i 9 modele.

RAM imam Corsair Vengeance White LED DDR4 3200MHz 16GB (2X8), za mene nikakvih problema, a klokaju se bez muke na 3600MHz

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 21:53 (Lucidius).
12 godina
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Koja to ploca ima daj mi molim te link gdje vidim da to radi, eventualno high end Asus, za Asrock je jos u pocetku bila prva grska sta su govorili da ne podrzava ove ultra brze memorije iznad 3700MHz (potrebne BIOS optimizacije), za Gigabyte neznam tocno, oni pak ni nemaju high end plocu, imaju precjenjeni srednji segment od Aorus z270X Gaming 7 za 1850kn modela koji je u rangu ploca od 1500kn, i onda imaju ultra skupe Aorus z270x Gaming 8 i 9 modele.

RAM imam Corsair Vengeance White LED DDR4 3200MHz 16GB (2X8), za mene nikakvih problema, a klokaju se bez muke na 3600MHz

sad ja možda ispadnem glupav, ali ako si uzeo 3200 ram, koji se kloka na 3600 čemu onda ploča koja podržava 4266?

odnosno zašto je ističeš po toj karakteristici kad si rekao ranije da si s ovim ramom miran 10 godina - znači da tu mogućnost ploče ionako nećeš koristiti, pa ti je onda dovoljna i ova "falična" asrokica koja ide na "samo" 3700

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

To sam naveo kao bonus kada me onaj iznad pitao zasto sam uzeo bas specificno tu plocu, to je jedan od bonusa koji bi mogao koristiti mozda nekom drugom kod kupnje, meni osobno nece koristiti.

Uostalom nisam ja tu plocu uzimao diretktno zbog toga o ramu, to mi je prakticki na dnu tablice kad gledam plocu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 22:06 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

ah, ok onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Lucidius kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

EDIT:

http://www.asrock.com/Microsite/OCFormula2015/

Ako se ne varam, Asrock Z170 OC Formula je prva ploca koja vrti 4500+mhz ram...  http://www.asrock.com/news/index.asp?id=3287

17 godina
dax-lax kaže...

Jel xeoni prolaze pod i7? Dok čekam da ponovo naletim na neki x99 proc prihvatljive mi cijene, uzeo sam za staru konfu iz zajebancije xeon w3670 (6c/12t) aka i7 970 i ubacio ga umjesto 920 koji je već tamo od početka nehalema. Mogu reći da sam se zapitao zašto uopće bacam pare svako malo na nove komponente kad s x58 radim sve jednako kao i s x99 u većini zadataka. I da, na ovom 6 jezgrašu su mi na def niže temperature nego na 920 iako ima dvije jezgre više. Ups, zaboravio da je ovo 32nm a ono 45.

upravo to.

ja vozim 6c/12t xeona vec par godina i u nekim krajnjim slucajevima vidis razliku u odnosu na "moderne" procesore.

ako ces visit na benchamrcima cijeli dan - da, ima razlike.

oku vidljive razlike? ne.

jos ako imas plocu sa usb3 i sata3.. mila majka.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 23:05 (nixass).
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

regulacije i odlicne su za overklok memorije na cak 4GHz sta gotovo nijedna druga ploca nije u stanju kako kazu recenzenti

Ja koristim 4266 RAM pa zato kažem da ih ima, jer sam testirao 5 komada: dakle, Asus Z270I, Asus Z270G, ASrock Z270 Fatality, Z170 OC Formula, GA-Z270X-Gaming 9, GA-Z270X-Gaming 8, GA-Z270X-Gaming 7...

Probao sam sve te ploče i zadržao se na ASrocku jer ima odvojivi WiFi na mini-ITX-u.

Ne kažem da je MSI loš, ali nije nikako jedini.

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa dobro ajd ak ti velis da radi onda radi, ja nisam jos dobio nikakvu potvrdu da kitovi preko 4ghz rade na velkom broju ploca.

Vjerojatno su popeglali BIOSe u ova 2 mjeseca svi vendori.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nixass kaže...
dax-lax kaže...

upravo to.

ja vozim 6c/12t xeona vec par godina i u nekim krajnjim slucajevima vidis razliku u odnosu na "moderne" procesore.

ako ces visit na benchamrcima cijeli dan - da, ima razlike.

oku vidljive razlike? ne.

jos ako imas plocu sa usb3 i sata3.. mila majka.

Baš tako. Iznenadio sam se kako tako stara skalamerija dobro radi. Ploča je x58a-ud3r što znači da je sata3 i usb3. jedan sata kontroler prca ali je sata2 pa nije problem (mislim da north bridge probleme ima) ali zamijenio bi i ploču kad nebi koštale ko nove x99. Planetside 2 će mu biti dovoljan test jer na 5820k nije bilo problema ali 920 se dosta mučio u takvoj fps masivki

17 godina

baci oko na ebay, ima 6c xeona od 50ak eura nadalje, prakticki svi idu na 4ghz+

svojega drzim na stock jer 99% vremena igram nezahtjevne igre al ako treba soka, ide bez beda na 4.1 bez diranja voltaze i memorije.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
Intel i7 Club

A koliko koštaju MBO za 6c/12t i 8c/16t Xenone??Vidim da procesora ima kuipit za 50ak dolara!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
nixass kaže...

baci oko na ebay, ima 6c xeona od 50ak eura nadalje, prakticki svi idu na 4ghz+

svojega drzim na stock jer 99% vremena igram nezahtjevne igre al ako treba soka, ide bez beda na 4.1 bez diranja voltaze i memorije.

Razlika između 6900K na 3.2GHz i 4.4GHz je ogromna s druge strane. Nek' bire arhitekturu koja se dobro clocka. :)

17 godina
volegradele kaže...

A koliko koštaju MBO za 6c/12t i 8c/16t Xenone??Vidim da procesora ima kuipit za 50ak dolara!!

X58 ploce, one koje su dobre, kostaju skoro pa isto ko i x79 a nesto malo manje od x99.

ako se naleti na dobar deal (ko sto sam ja imao za obje svoje) isplati se, a pogotovo se isplati ic na 1366 xeon ako vec doma imas plocu.. mislim da je to no brainer, puno jeftinije od mijenjanja platforme.

15 godina
Intel i7 Club

Zanimljivo evo sad onako provjeravam do kad mi traje garancija na procesoru preko intelove stranice i pravo se iznenadim

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Evo da se i ja pridružim.

Nakon čekanja AMD-a ipak sam došao na Intel.

Jednostavno za 1080 je bolji izbor a i neda mi se čekati da isprave dječje bolesti(a i izbor ploča je jako mali)

Ovi rezultati su rađeni stres testom u cpu-z,iste temperature su i nakom igranja npr dooma

E sad dali su ovo dobr temperature?, znam da se kaby dosta grije??

dali je voltaža ok ili da probam ručno smanjiti?

Believe Those Who Are Seeking the Truth doubt Those Who Find It!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 13:07 (Hrvoje.RH).
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
Hrvoje.RH kaže...
Jednostavno za 1080 je bolji izbor

Za sada.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina
Intel i7 Club

za 5 godina 4k onda ču razmišljati o tome.

Šta je sa temperaturama

sad sam upalio grijanje u sobi i skočila je na 80

Believe Those Who Are Seeking the Truth doubt Those Who Find It!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za početak probaj koristit offset da smanjiš napon koliko ide bez nestabilnosti, a za dugoročne planove uzmi u obzir bolji hladnjak (i/ili delid no razumijem da se ne želi svatko upuštati u to).

15 godina
Hrvoje.RH kaže...

za 5 godina 4k onda ču razmišljati o tome.

4K ti je pod nosom.

Odmah ugasi grijanje.

ps. mislim da si ti zaje... nešto kod instalacija toga hladnjaka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 16:33 (Valentin17).
14 godina

i7 6700K u dolasku .

15 godina
itomic009 kaže...

i7 6700K u dolasku .

Neisplativ i nikakav skok osim ako si ga našao za bagatelu.

ps. bolje da si pojačao GPU na jače.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 16:34 (Valentin17).
17 godina
Intel i7 Club

ako ga je nabavio za dva soma svaka cast !

Moj PC  
2 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice