Jbte al ga komplicirate, stavio multy na 49 resetiro komp, ulazi malisa na 1.3v u windowse!
Sutra bi trebao stici drugi 6600klp

Jbte al ga komplicirate, stavio multy na 49 resetiro komp, ulazi malisa na 1.3v u windowse!
Cekamo CPU-Z i Cinebench...
Jeli dizanje BCLKa opasno? Npr. ako je 100, dignem na 105 i to su free performanse? Trenutno drzim i5 4690k na 4.7ghz, i dizanjem bclka bi dobio jos bolje performanse...
Jeli dizanje BCLKa opasno? Npr. ako je 100, dignem na 105 i to su free performanse? Trenutno drzim i5 4690k na 4.7ghz, i dizanjem bclka bi dobio jos bolje performanse...
Jeste, rikava vise manje svaki na 102.5 kao i na skylake-u! Zanemari tih 100mhz vise s obzirom na teske nestabilnosti koje se javljaju!lp
Do tada malo ciscenja stare rage
Pasta narucena CM Nano, ak nebude ona dobavljiva ide mx-4lp
Ajd nabaci jedan AIDA64, pitao si me za temperature ali mi nisi nista odgovorio. Da malo usporedimo.
Pa jel ne možeš postavit veći multi od 47?
Stjepanj inače, na z170 pločama ti neće base clock oc stvarat probleme i nestabilnosti kao na starijim generacijama. Ako si imao problema, provjeri ram ratio (jer base clock i dalje utječe na ram), možda ti je ram na prevelikom taktu pa ti to uzrokuje nestabilnost.
Na kojem je to naponu na 4.7ghz? stabilno? koje temp? Problem kod bclk sta dizes i druge frekvencije pa moze doci do nestabilnosti. Mislim da nemas neke potrebe dizati iznad toga jer ta 270x i nije neka prejaka grafa da ju proc nebi mogao iskoristiti. Druga stvar je da imas dosta jacu grafu onda bi se isplatilo jos dizati takt ako ti napon i temp dozvoljavaju
rikava vise manje svaki na 102.5 kao i na skylake-u!
Zbog ovog sam napisao predhodni post.
Voltaza je ogromna, 1.425V, al toliko je trebalo podici napon da od 1.3V na kojem proc boota u windows dodje do stabilnog igranja battlefielda i prolazenja cinebencha... Temp su okej, nakon 2 ure battlefielda dobijem max od 74 stupnja, s tim da obicno oko 65-70 se drzi. Ma ovaj OC je cisto za igranje battlefielda, jer pomogne osjetno, a kad vec iman mogucnost, zasto ne? Nisam probao ici na vece multipliere jer je iovako visoka voltaza. Zanimljivo je sto na 1.175 bez problema drzi 4.4Ghz, a za 300mhz vise treba doslovno 250 milivolta vise.
Aj super nek si uspio u svojoj namjerilp
Nije mi jasno zašto je tdp kod i5 2500 95w, kad u full loadu potrošnja ne prelazi 51w?
Nije mi jasno zašto je tdp kod i5 2500 95w, kad u full loadu potrošnja ne prelazi 51w?
A ocito nije full load...
Integruša ne radi ? Nju si zaboravio, ne radi ona na zrak. Ni meni cpu ne vuce 65w
Postotak nema veze, ovisi kakvo je opterecenje, dva software-a ti oba mogu opteretit procesor tako da ti windowsi javljaju da je 100% opterecen a potrosnja i time zagrijavanje se mogu drasticno razlikovat.
Daj neki mali review kad isprobaš.
Jel ti imaš d14 ili 15? Jel možeš zatvorit stranicu kućišta?
Oba, d14 u z3+ i d15 u fractalu xl, nema problema s niti jednim!:) hvala frendu "ici" koji ovo cita kad nema sta radit na posluhihi
Oba, d14 u z3+ i d15 u fractalu xl, nema problema s niti jednim!:) hvala frendu "ici" koji ovo cita kad nema sta radit na posluhihi
jel ima kakve razlike izmedu d14 i d15? osim fizickih i cjenovnih naravno...
Gledam možda uzet d15 al mi se čini da će (gotovo) dodirivat prozor na z3+
Potrošnja struje i TDP (disipacija topline) su dvije različite stvari. Ono što zbunjuje ljude je to da im se obima mjerna jedinica zove watt
Daj neki mali review kad isprobaš.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/review-cm-mastergel-maker-nano-vs-mx-4/244844.aspx
Eto ti moj, al Stipe i ti javi kakva je.
nemam je s cim usporediti, trenutno je prvi put mazana na i7 6700k!
uglavnom super se maže nesto kao pekmez!
bit ce prilike cim je potrosim!lp
planiram uzet i5 6500 bez custom coolera. najrade bi 6600k al nemam para za njega i jos cooler. Mozda bi mogao protegnuti do i5 6600 ali me zanima jel on treba custom cooler posto vidim da je topliji od 6500?
pa ako ces overklokati da treba! no ako ikako mozes protegni se do 6600k, poslje skupi za barem lc cc-120 od 170kn!