jel mora biti kod haswella dva sticka rama?
jos uvijek su mi u sijecanju i7 920 gdje si mora imati 3 sticka ili ne radi :(
ne sjecam se da sam ikad imao 1 stick ko sada a ako mi treba jos 1 stick od 8gb odustat cu od svakog upgredja :/
ne sjecam se da sam ikad imao 1 stick ko sada a ako mi treba jos 1 stick od 8gb odustat cu od svakog upgredja :/
Ne mora biti 2 sticka ja sam imao samo jedan dok nisam kupio još jedan bez brige.
Ne mora biti 2 sticka ja sam imao samo jedan dok nisam kupio još jedan bez brige.
ne mogu cekat skylake :(
dakle danas idem u shopping
samo gledam ovaj i5 5675C umjesto i7, gledam niža potrošnja lakši oc i u gamingu je isto kao i7..
koju plocu da uzmem?
samo gledam ovaj i5 5675C umjesto i7, gledam niža potrošnja lakši oc i u gamingu je isto kao i7..
koju plocu da uzmem?
Nije da ti pametujem ali ne bi bilo bolje da pikneš jedan 4790K koji po defaultu radi na 4.400 Mhz umjesto tog broadwella ? Mislim kad već kupuješ onda kupi kako treba.
Koliko misliš potroštiti $ ?
koju plocu da uzmem?
Koliko misliš potroštiti $ ?
a gledaj
ajde mi daj najbolji kombo za pare, dakle gledam samo gaming i da nemam bn i ono malo slobodnog vremana što imam da utrošim bez zivciranja
dakle budget je 4 soma kuna ukupni. i da mi preporucis ducan gdje to mogu odmah pokupit, dakle links, instar ili neki drugi..
Za te pare si uzmeš i7 4790 ili 4790k i dobru matičnu ploču, duže budeš miran.
4790 non-k čak i nije puno skuplji od tog i5.
a gledaj
ajde mi daj najbolji kombo za pare, dakle gledam samo gaming i da nemam bn i ono malo slobodnog vremana što imam da utrošim bez zivciranja
dakle budget je 4 soma kuna ukupni. i da mi preporucis ducan gdje to mogu odmah pokupit, dakle links, instar ili neki drugi..
1: Intel Core i7-4790K + Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 ( 4093kn)
Sorry malo sam krivo linkao evo samo da popravim. Hvala !
Razlog je što nije sve u kešu..
dakle ko da kupujem na rate..
ploca može keš.
opet taj adm jordanovac i pakring, najbliže poslu mi je instar.
najbolja iskustva imam sa linksom..
Links je i 400kn skuplji od ADM-a. Cijela konfiguracija mi je iz ADMa iz ZG, a imam tu Links u Osijeku. Toliko su skuplji
Ne moraš ni pretjerat s matičnom, ima ih za oko 700kn dobrih.
Links je i 400kn skuplji od ADM-a. Cijela konfiguracija mi je iz ADMa iz ZG, a imam tu Links u Osijeku. Toliko su skuplji
Ne moraš ni pretjerat s matičnom, ima ih za oko 700kn dobrih.
Ma čovjek bi htio i overclockati pa H97 je dosta ograničen po tom pitanju a one jeftine Z97 ploče i nisu baš za jedan 4790K. Preporučio sam mu Asus Z97-K u instaru za 1017 kuna mislim da s njom ne može pogriješiti.
Ima li uopće potrebe za nekim brutalnim OC kad pod opterećenjem svih jezgri 4790k radi na 4.2GHz?
Ima li uopće potrebe za nekim brutalnim OC kad pod opterećenjem svih jezgri 4790k radi na 4.2GHz?
Pa gledaj svaki mhz je bitan pogotovo u igrama/aplikacijama koji vole mhz-e a ova ploča ima opciju u BIOS-u Multicore Enhancement koji kad ga uključiš podiže sve jezgre na 4.400 Mhz što je odlična opcija jer ti daje još veće perfomanse.
Razlog je što nije sve u kešu..
dakle ko da kupujem na rate..
ploca može keš.
opet taj adm jordanovac i pakring, najbliže poslu mi je instar.
najbolja iskustva imam sa linksom..
ADM ti je kod Mioca. Imaš tamo parking i možeš parkirat oko cijele škole.
ma imaju istu cijenu kao i drugi kada uzimas karticno na rate. skinite excelicu..
nema smisla jel?
jedino plocu da odem uzet u jedan shop a proc u drugi jer ploca ide kešom
Imate li kakvu preporuku za vodeno hlađenje http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/kupovina-hladenja/228445.aspx
ja ti imam no i5-4690k CM Hyper EVO 212, klokno sam ga lagano na 4.0Ghz, temp u idlu je oko 30-32 stupnja, pod prime 95 nije isla preko 60, intel burn do 77, platio sam ga 300 kunića, tiho je i po meni dobro hladi proc, znaci ovo je moja preporuka
http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo/
lp
Samo na 4GHz? Ja bi s takvim coolerom tjerao na 4.5 :) Jedino što me spriječava je stock cooler, 4.2GHz mi je gornja granica zbog temperature.
o imao sam stari proc na 3.4 ghz, radio je ok, ovaj sam stavio na 4.0 ghz, radi ko beba, sad je ljeto men, dosta je vruće i neka njega na ovom a i sve kaj sam upalio od igara radi ko bombon, čak i hebeni SWTOR radi odlično skoro 60fps non stop a ta igra je poznata po daleko najbolje engine u kojem je napravljena ( ovo je joke ). Gle nisam neki preveliki znalac za OC, ovo sam postigao bez da sam išta mjenjao osim multija i stavio ga na 4 gige fiksno. Ako netko zna kako na mojoj konfi bi to išlo na 4.5ghz, a voljan je potrošiti vrijeme na pisanje, u r welcome i može u Samobor na kremšnite, taraba časti .....
Ako ti je IBT na 77C, znaci da bi ti prime 28.5 small fft bio oko 80C. Na 4.5ghz dodaj jos 20-25C na te temperature.
Ako ti se ne da previše prčkat, jednostavno tako nastaviš i dalje. Multiplier na 45 i voltažu ostaviš na auto, nek se matična sama brine. Možda će bit malo topliji zato jer postoji mogućnost da bi bio stabilan na nižoj voltaži, ali ako ne znaš, bit će dovoljno i ovo. Moj radi undervoltan savršeno stabilno do 4.2GHz. Preko toga treba već dodavat struje.
hmm, jel ovaj napon za 4.3 ghz premali? jučer me Buljo napeglo da ga klokam, ja napravio, odradio intel burn koji je prosao na max 71 stupanj, onda prime 95 nekih 10 min temp oko 64 stupnja, ono super, slozim konačno GTA V i gle sranja počne rušenje, kritikal error i to, naravno napon bio još manji negoli ovaj na validaciji, sad ga stavio na 1.13 i GTA V radi bez rušenja. Da li vam se čini da je to malo za 4.3 ghz i da je to bio uzrok critical error ili ne?
Desni klik na start - event viewer - windows logs - system. Ako nakon igranja imaš warning koji kaže da je problem u processor core, fali ti napona. Ako nemaš warning, sve 5.
Planiram upgrade, a bacio sam oko na i5 4460. Kako to ide kod Intela s novom generacijom procesora, jel oni po izlasku dobiju istu cijenu koju sada drži trenutačna generacija, a ovi pojeftine ili? Nije mi problem sačekati još koji mjesec do Skylake-a, ali mi je problem dati i kune više od trenutačne cijene ovog procesora :) Thanks!
Planiram upgrade, a bacio sam oko na i5 4460. Kako to ide kod Intela s novom generacijom procesora, jel oni po izlasku dobiju istu cijenu koju sada drži trenutačna generacija, a ovi pojeftine ili? Nije mi problem sačekati još koji mjesec do Skylake-a, ali mi je problem dati i kune više od trenutačne cijene ovog procesora :) Thanks!
Ne nema pojefinjenja drže oni svoju cijenu i kada dođe Skylake. A Skylake bi mogao da bude još skuplji nego ovi koji su sada na tržištu.
Po mom skromnom misljenju, smatram da se ne isplati trenutno cekati skylake procesore, vjerujem da ce biti jako dobri, no cijena me zabrinjava a Haswell procesori su jos uvijek odlicni i trajat ce jos dosta...
Kako stvari trenutno stoje Skylake će biti nešto sitno skuplji, i7-6700k 375€ u njemačkoj a i7-4790k je sad 360€. Tko često nadograđuje komp nek pričeka skylake pa se prišalta na novi socket i ddr4, a ostali koji uzimaju pa miruju 4-5 godina na istom hardwareu nemaju što čekat.
bok,neki savjet za MBO na koju bi stavio i5-4690k ?