Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
protjeran
Re: Intel i5 Club
ansha kaže...

@Stjepanj

Sta ti bios dopusta da ga konstantno drzis na max. turbo taktu od 3.6ghz? To msi zove enhanced turbo al su ga ugasili sa updateom biosa na svim plocama kolko znam..

naravno! nisam znao da su to ukinuli zapravo niti neznam zasto bi to ugasili, pa to je osnovno podesavanje jezgri! samo je stvar kako sta namjestis u biosu! moram priznati nekad i sam zaboravim...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

@Stjepanj

Sta ti bios dopusta da ga konstantno drzis na max. turbo taktu od 3.6ghz? To msi zove enhanced turbo al su ga ugasili sa updateom biosa na svim plocama kolko znam..

naravno! nisam znao da su to ukinuli zapravo niti neznam zasto bi to ugasili, pa to je osnovno podesavanje jezgri! samo je stvar kako sta namjestis u biosu! moram priznati nekad i sam zaboravim...

Ma to su ti ukinuli, jel ti takt stoji na 3.6ghz u prime-u? Ja sam trebao uzeti nedavno i7 4790 non-k, pa sam odustao kad sam vidio da nema vise enhanced turbo-a..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 8:08 (ansha).
14 godina
Stjepanj kaže...
vracam se jos jaci bez brige:)

Ako se vraćaš s onim i5 koji si kupio, onda se ne budeš vratio više.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Ma to su ti ukinuli, jel ti takt stoji na 3.6ghz u prime-u? Ja sam trebao uzeti nedavno i7 4790 non-k, pa sam odustao kad sam vidio da nema vise enhanced turbo-a..

stoje sve jezgre na 3,6ghz, isto kao i na 4770s na 3,9...pa pogledaj bencheve ak ne vjerujes!lp

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

stoje sve jezgre na 3,6ghz, isto kao i na 4770s na 3,9...pa pogledaj bencheve ak ne vjerujes!lp

I imas zadnji bios? Cudno, svi se bune po netu da im je sa novijim biosom izgasena enhanced turbo opcija kod non-k procova...

12 godina
Intel i5 Club

bok ekipa! 

znam da je moj proc non k ali citao sam malo da se moze clocnuti do 3,8-3,9 GHz, dal bi ja to mogao?

ne trebam tako puno ali barem do 3,6 GHz ako je moguce

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

I imas zadnji bios? Cudno, svi se bune po netu da im je sa novijim biosom izgasena enhanced turbo opcija kod non-k procova...

evo pa gledaj ako ti to sta znaci, dakle mogu sve mjenjati, kako da jezgre rade, do koliko, turbo, speed-step itd itd! namjestim najnormalnije da SVE jezgre rade na 3,6ghz i spustaju se na min. 800mhz...

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

sry na duplom postu no evo kaj i5 4570 radi bez hladenja(riknula mi pumpa)

60°c idle 60°c idle
  malo mu je vruce u "idle-u", no u malo vecem loadu se decko grije ko pravi
load@bios load@bios
  kad bi neki vidjeli ovoliku temp na svom pc mislim da bi se šlagirali!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 1:43 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

Jel to bez hladnjaka ?!!?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
razor1988 kaže...

bok ekipa! 

znam da je moj proc non k ali citao sam malo da se moze clocnuti do 3,8-3,9 GHz, dal bi ja to mogao?

hvala

sta nitko ne zna??

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Jel to bez hladnjaka ?!!?

ma blok i pumpa su gore, no voda stoji ko smrznuta, nema cirkulacije! a on se dere vruceeeee!

12 godina
Intel i5 Club

Zajebano, a koliko je staro hlađenje ima li garu ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
razor1988 kaže...
razor1988 kaže...

bok ekipa! 

hvala

sta nitko ne zna??

Do 3,5 ghz na sve cetiri jezgre moze,da je stabilno.Preko toga moraces se potruditi.Ali s tom plocom koju imas tj s b75 chipsetom nema ni k od klokanja.

11 godina
Intel i5 Club

Pozz ekipa. Ovako, imam jedan problem. Cpu je i5 2400, matična gb b75m d2v, i 4gb 1333mhz rama. E sad, kad stavim da radi sa 4gb rama ne pokazuje sliku, a dok izvadim 2gb i ostavim da radi sa 2gb sve radi normalno. Šta bi moglo biti?

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Pozz ekipa. Ovako, imam jedan problem. Cpu je i5 2400, matična gb b75m d2v, i 4gb 1333mhz rama. E sad, kad stavim da radi sa 4gb rama ne pokazuje sliku, a dok izvadim 2gb i ostavim da radi sa 2gb sve radi normalno. Šta bi moglo biti?

jel se to desava bez obzira koju plocicu izvadis/stavis?

11 godina
Da, evo sad sam stavio obe plocice i pocne bootati windows i dodje do repairing your pc, i pojavi se restart i advanced opcija. Sad mi se to desava i sa jednom plocicom.
Hejjjjj
11 godina
Intel i5 Club

Evo sad sve radi. Morao sam napraviti refresh windowsa 8.1, jer sam promijenio cpu. 

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Chico12 kaže...

jer sam promijenio cpu. 

LOOL, to nisi mogao odmah napisati?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
Intel i5 Club

Zaboravio, jbg.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Lijep pozdrav, evo ovako, imam dvojbu sto se tice slaganja konfiguracije tocnije oko procesora, zanima me da li ce se u gamingu vidjet razlika i kolka ce ona biti izmedu procesora i5 4460 i i5 4690 te koji mi je isplativiji? Graficku imam ati r9 290 4gb. Svaki savjet je dobrodosao, hvala.

hrna
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
hrna123 kaže...

Lijep pozdrav, evo ovako, imam dvojbu sto se tice slaganja konfiguracije tocnije oko procesora, zanima me da li ce se u gamingu vidjet razlika i kolka ce ona biti izmedu procesora i5 4460 i i5 4690 te koji mi je isplativiji? Graficku imam ati r9 290 4gb. Svaki savjet je dobrodosao, hvala.

s obzirom da ces imati dosta mocnu 290 koja je gladna cpu snage onda je svakako preporucljivo uzeti sto jaci cpu, u ovom slucaju 4690 radi na 500mhz vecem taktu sto je ipak znacajno !LP

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Kad se vex ide na 4690, onda se doplati jos malo za K verziju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A znacajne su mi razlike u cijeni zapravo, imam ponudu od 1300kn za i5 4460 dok je recimo 4690k cca 2000kn.

hrna
12 godina
za toliku razliku se ne isplati, a 4460 je sasvim dovoljan za tu grafu
10 godina
neaktivan

A što mislite o i5 3570k u usporedbi sa i5 4460?

hrna
13 godina
protjeran
hrna123 kaže...

A što mislite o i5 3570k u usporedbi sa i5 4460?

nikad se ne vracaj na staro...

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

I5 3570K je brzi i na stock frekvenciji a pogotovo kad se clocka, definitivno njega od ta dva...

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

Slažem se da je novo opčenito bolje ali u ovom slučaju se slažem sa Drugom Tilom i prije bi uzeo i5 3570k jer kad ga klokneš ode on dosta naprid od od tog Hase

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Intel i5 Club

Ja bih uvijek uzeo 3570k ispred te haswellove i5-ice. Dosta bolji procesor.

Hejjjjj
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Intel i5 Club

I dosta skuplji, za iste pare ima 4690k....Nego da se i ja učlanim u i5 klub, sutra stiže 4460, za moje potrebe i više nego dovoljno 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 19:33 (lobotomac90).
Moj PC  
3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice