Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
16 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
no_comment kaže...

malo sam vrtio cijene i kad se dobro razmisli i5 4460 mi se čini možda i najbolji izbor

izvrstan proc koji gura sve igre bez bottlenecka, uparen s grafičkom zadovoljava sve potrebe

također vjerojatno sam miran barem 2-3 godine s njim, za igre trenutno ne trebam bolje

što se tiče ploče z97 je za clockanje a h97 ne...ne clockam i ne znam to radit, ima li smisla uzeti prvu ?

negdje sam čitao da je bez obzira na clockanje z97 bolji izbor iako su u osnovi skoro iste osim uparivanja grafulja i clockanja. recite mi da li griješim

največi mi je problem grafička kartica, ne bih davao previše novaca za nju i u obzir dolaze i rabljene

što mi možete savjetovati, u njih se zaista ne razumijem 

Ja ti imam i5 4440 koji se od tog razlikuje u 100 mhz frekvencije sto u stocku sto u turbo modu. Nisam clocker, upareno sa r9 270x i b85m maticnom plocom procesor sve igre koje ja igram (Wows, WOT, Cities Skyline, ETS2, Injustice) vuce na 60fps na max podesavnjima...Dobar je to procesor, neces pozaliti ako se odlucis na njega.  

10 godina
neaktivan
Nemislim ga clockat jer i ovako on sam po potrebi potegne do 3,900MHz.Mislio sam kasnije kupit neku srednju klasu vodenog CPU hladnjaka.
11 godina

Ja nemam, ima u mene drug 4570. Ima 280x sa njim i rešeta sve živo.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 10:11 (Chico12).
15 godina
protjeran
ApretaH kaže...
Pozdrav.Imam pitanje,jel temp. procesora 68"C u PRIME95 previsoka?U igrama ne prelazi 50"C dok u Idileu se vrti oko 25"C.Pitam zbog toga jer pošto dolazi ljeto da si na vrijeme kupim onda bolji CPU hladnjak.Proc je i5 4690k i nije overclockan a Cooler je Arctic Frezze Extreme.

Imas jos dosta lufta, kod haswella gledas da u prime-u (28.5 verzija, small fft test) ne ide preko 85-90C, to ti znaci da pod "normalnim" opterecenjem nece preko 60-65C. Ako je procesor solidan/prosjecan clocker mozes s tim hladnjakom na 4.2-4.3ghz slobodno, pazi da s naponom ne ides iznad 1.15V recimo.

10 godina
neaktivan
Kod mene pod BIOSom na matičnoj AsRock Z97X ima nekoliko već gotovih i podešenih postavki koje se mogu uključit za overclock do max. 4.900MHz,isto tako može se i memorija podešavat.Neću ga overclockat sada jer za to nema potrebe.To sam ostavio za buduća vremena.Čitao sam da se i inače Haswelli dosta griju pa me samo zanimala radna temperatura pod opterećenjem.
17 godina
Intel i5 Club

Oprezno s tim predefinisanim profilima, ne smem ni da zamislim koliki napon ploča ima predefinisan za tih 4900MHz. Osim toga, u jednom 4790K reviewu su imali situaciju da posle svega nekoliko sati pokušavanja da na silu (jako visokim naponom) nateraju CPU da radi na frekvenciji na kojoj nije mogao više nisu mogli da ga vrate ni na vrednost na kojoj je prethodno funkcionisao bez problema (i na skromnom naponu), već samo stupanj niže (a čuo sam i ranije za takve stvari).

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pa to su samo opcije,ne pada mi na pamet istraživat maksimale bez kvalitetnog hlađenja i bez potrebe.To sam ostavio za ubuduće.Sad moram još kupit GTX 970 i miran sam sljedećih 2-3 god.
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

4.9ghz sa 4690K je nemoguca misija, mozda ce se pokoji i bootat, al napon potreban da bi bio stabilan na tom taktu je daleko iznad granice sigurnog. 4.5-4.6ghz je prosjek koji se uhvati sa 1.3V sta se uzima kao granica sigurnog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

4.9ghz sa 4690K je nemoguca misija, mozda ce se pokoji i bootat, al napon potreban da bi bio stabilan na tom taktu je daleko iznad granice sigurnog. 4.5-4.6ghz je prosjek koji se uhvati sa 1.3V sta se uzima kao granica sigurnog.

Moj se boota na 4.9 sa 1.4V. Citao sam negdje da je do 1.45 safe, tako da vjerujem da bi mozda isao i do 5.0, ali nemam potrebu isprobavat :)

13 godina
protjeran

Ajde kaj se bojite nece mu nista biti, treba ga samo dobro ohladiti to je najvaznije:), svaki cpu samo za benchanje podnosi daleko vise od one njihove maximalne(safe) radne voltaze! Osobno nisam nikad ni citao o konkretnom primjerku degradiranog cpu-a kamoli da sam to vidio vlastitim ocima! Dakle drzat ga samo dovoljno hladnim i bit ce sve u redu ionako vam ploce nemogu dati vise od 1.6-1,7v:-)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 13:56 (Stjepanj).
17 godina
Intel i5 Club

1.6 - 1.7V je ogroman napon za proc kome je stock ~1.1V. Evo, KitGuru je svoj 4790K degradirao za 5 sati na 4.8GHz i 1.4V, a hladili su ga sa H100i.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 14:37 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Intel i5 Club

Preporuka i5 proc i matične ? uz grafu r9 280?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
polymer1234 kaže...

Preporuka i5 proc i matične ? uz grafu r9 280?

novo ili rabljeno?

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
10 godina
Intel i5 Club

Pa i novo i rabljeno da znam šta dobivam s rabljenim a šta s novim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
polymer1234 kaže...

Pa i novo i rabljeno da znam šta dobivam s rabljenim a šta s novim

Pa čuj moj i5 2500k i asrock z77 extreme4 se dobro nose sa R9 280x, dobro se clocka i dosad u zadnje skoro 3 godine bez problema!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
15 godina
protjeran
Minneyar kaže...
ansha kaže...

Moj se boota na 4.9 sa 1.4V. Citao sam negdje da je do 1.45 safe, tako da vjerujem da bi mozda isao i do 5.0, ali nemam potrebu isprobavat :)

Sigurno sa haswellom na duge staze je 1.3V max. Problem je sta ga sa 1.3V nista osim delida + ekstremnog hladjenja (dakle.custom loopovi a ne neki corsairici i sl.) ne moze drzati pod kontrolom.

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Evo da se uclanim u i5 klub s i5 4570! mislim da je Haso na 3,6ghz cisto "fajn" za ured..

mala zvjer! mala zvjer!

prvo paljenje:) prvo paljenje:)
cpu-z cpu-z
 LP

Moj PC  
5 0 hvala 3
14 godina
Stjepanj kaže...

Evo da se uclanim u i5 klub s i5 4570! mislim da je Haso na 3,6ghz cisto "fajn" za ured..

A jebga, pao si s konja.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 17:38 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Evo vrtio sam Prime95 i ovo malo govance i5 4570 nemre preci 51°c na necujnih 900rpm-a, (idle je bio 29-30)

nazalost ploca mi je lockana nakon updejta pa nemrem undervoltati(voltaza je defaultna 1.039V@3,4ghz) al bi sigurno uspio skinuti jos 5°c, inace za usporedbu i7 se grije u prosjeku za 10°c vise!

kaj velite jel to ok?

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Intel i5 Club

jel se zna kad ce izaci i5 na 14nm ,tj onaj skylake ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zmaz kaže...

jel se zna kad ce izaci i5 na 14nm ,tj onaj skylake ?

sluzbeno ne, sve sama nagadanja i stari datumi s predpostavkama kad bi trebalo!

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Evo vrtio sam Prime95 i ovo malo govance i5 4570 nemre preci 51°c na necujnih 900rpm-a, (idle je bio 29-30) nazalost ploca mi je lockana nakon updejta pa nemrem undervoltati(voltaza je defaultna 1.039V@3,4ghz) al bi sigurno uspio skinuti jos 5°c, inace za usporedbu i7 se grije u prosjeku za 10°c vise!

kaj velite jel to ok?

Jel to 28.5 verzija Prime-a i small fft test?

13 godina
protjeran
Naravno!kod mene je sve update!:)
13 godina
protjeran
Mislim da je voltaza povelika s obzirom da mi je i7 radio po defaultu na 0.990 na istom taktu(a undervolt je isao do 0.910/100% stabilno)V!, a s novim biosom do 1,19v(sto je van pameti) Mozda plocu promjenim zivcira me to ogromno overvoltanje!
14 godina
Stjepanj kaže...

LP

Stjepanj prodao si i7 ?

I wont be a rock star. I will be a legend.
13 godina
protjeran
Jeste, vracam se jos jaci bez brige:)
12 godina
Stjepanj kaže...

U to uopce ne sumljam

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
Stjepanj kaže...

Ahh možda i bolje igrao si se s njim više nego vlastitom ženom haha šala mala.

Da se i ja učlanim u i5 Club sa djedom i5 760 radi odlično u 2-gom stroju godinama a hladi ga Hyper212+

Evo validacija

I wont be a rock star. I will be a legend.
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

@Stjepanj

Sta ti bios dopusta da ga konstantno drzis na max. turbo taktu od 3.6ghz? To msi zove enhanced turbo al su ga ugasili sa updateom biosa na svim plocama kolko znam..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Intel i5 Club

huh kako sam citao kazu back to school izlazi novi i5 u skylake verziji

znaci najesen ,e sad dali je to taj S za laptope  ili punokrvni ??

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice