napljugani
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja kad overklokam to je kod mene pijanka, zabave, go-go plesacice itd, naavno to sve s nafrljenim grijanjem do max65°c! jer sve iznad toga pocinje show a to ne zelimoLP ekipa, sry radim stalno pa se zaželim zayebancije...
vas dvojica se napljugani? zabava, prestiž, intrige pricate o nekoj najnovijoj sapunici?
radi sigurnosti drzati proc na max65°c? sta na 100°c ce da eksplodira?
sry morao sam nasmijali ste me do suza!
!LP
Nece na 100°c eksplodirat, nego nije dobro za procesor da radi na visim temperaturama od one odredjene od proizvodajca jer mu se skracuje zivotni vijek i moze crknit. To ne znaci da ako dodje do 72 stupnja da je gotovo ili do 100.. Ja neznam tko overclocka procesor radi performansi? Sto se dobije time, ako radis nesto gdje je potreban dobar proc onda ces kupit dobar proc, OC je samo radi zabave, bar u mom slucaju, a i u slucaju gotovo svih koje znam. (uvijek postoje ljudi sto misle da ce dobit vise FPS-a ocanjem procesora, takve ne brojim)
Stjepanj a di su ovi bili kad smo mi partijali na 5+ghz ?!!?

Stjepanj a di su ovi bili kad smo mi partijali na 5+ghz ?!!?
gledali nas kaj se ne sjecas, oni su nam pive i cigare dofuravali...
e moj nicky ni pamcenje/mozak te vise ne sluzi...
izgorio od overklokanja na prevelikim temp?.a jadan mislio si da ces dobiti na fps-u vise od mene;)!LP
E stvarno je bila jeb ena ona tvoja HD 7950 jedva san se odupira sa HD 7970.
Lipsa vrimena su to bila a otkad smo potpisali primirje vise ni clock ni benchevi nemaju istu draz.
Oprostite za ponija me trenutak

znaci idem sada na i5 4690k i jednostavno nemogu odlucit koju bi maticnu za njega da bude vrlo kompatibilna...prvo san mislia msi gaming 5, i onda san vidia asus z97 sabertooth mark 2..pomozite molin vas!
Ja sam na svim platformama najbolje klokove dobivao na Asusovim plocama stoga preporucam tu od Asusa

nisan ja neki clocker..ja san vise ovako, plati da dulje traje..da san miran par godina, kad vec ulazen dosta para u komp...ionako zasad uziman i5, neku maticnu,rame i ssd ...
nisan ja neki clocker..ja san vise ovako, plati da dulje traje..da san miran par godina, kad vec ulazen dosta para u komp...ionako zasad uziman i5, neku maticnu,rame i ssd ...
Ja bih radije ubacio i7 4790 non K i neku jeftinu ploču kao npr. Asrock H81M HDS.
znaci idem sada na i5 4690k i jednostavno nemogu odlucit koju bi maticnu za njega da bude vrlo kompatibilna...prvo san mislia msi gaming 5, i onda san vidia asus z97 sabertooth mark 2..pomozite molin vas!
Ja sam upravo na toj kombinaciji, i5 4690k + Extreme4 :)
evo, odluceno je...idem 4690k i asus z97 sabertooth mark 2! fala van!
Zašto daješ tolike pare za takvu ploču a nisi clocker ?? Logičnije ti je ako misliš bit miran duže vrijeme uzet i7 i neku običnu ploču.
Zašto daješ tolike pare za takvu ploču a nisi clocker ?? Logičnije ti je ako misliš bit miran duže vrijeme uzet i7 i neku običnu ploču.
covjek misi da ce mu ta dulje(vremenski) trajati od one za 250kn:)...
dobro, mozda buden kloka malo, al tek kasnie u buducnosti...iman nekih bitnijih zivotnih planova od klokanja trenutno...
Dali je neko klokao i5 2500 nije K verzija , i koliko mu je bio max mhz i koji kuler .
Koliko ja znam ako nije K verzija nemozes dizat multiplier i samim time overclock ti je nikakav.
Dali je neko klokao i5 2500 nije K verzija , i koliko mu je bio max mhz i koji kuler .
Sve ovisi do maticne.Ja sam svoj i5 3350p dizao na 3.7ghz sve 4 jezgre bez diranja base clocka.Trenutno imam i5 3570 koji ide na 4.2ghz.Prouci malo po netu,ako ga jos nisi clockao.Sto veci cooler to bolje .Koju plocu imas?
Ivy bridge se moze clocka Bez k otkljucanja..

A sandy ne?Nisam to znao.
naravno da moze, "svaki" cpu izasao iz intela s adekvatnom plocom!lp
Nisam bio za sandy siguran pa nisam htio napisat.
Lp

naravno da moze, "svaki" cpu izasao iz intela s adekvatnom plocom!lp
To sam i mislio.Koliko je ne-sigurno dizati base clock?Da probam svom i5 jos malo dusu iscjediti.
cca 110-112mhz(100mhz base clock+12=112:)! ovisi sve o ploci i cpu! no u rijetkim slucajevima zna doci do problema...
cca 110-112mhz(100mhz base clock+12=112:)! ovisi sve o ploci i cpu! no u rijetkim slucajevima zna doci do problema...
Problema npr. da skurim proc ili ce se smrznuti,pa ga resetiram.Imam namontiran arctic i30 tako da sam miran bar sto se tice temp.
Pozz forumaši!Ne znam koji bih i5 procesor kupio za 1150 socket do 1500kn?!!Matičnu sam kupio novu AsRock h81m!Hvala!
Pozz forumaši!Ne znam koji bih i5 procesor kupio za 1150 socket do 1500kn?!!Matičnu sam kupio novu AsRock h81m!Hvala!
ajoj, nasao si najgore vrijeme za kupnju cpu-a, cijene su im skocile u nebesa radi bolesnog rasta dolara! osobno bi pricekao jer davati 1500 kn za najslabiji model
Prodaje ti jedan forumaš na BUG Malim oglasima i5 4690 non K za 1500kn, nov, neotvoren
A lako moguce da ce u buducnosti biti jos gore sta se odnosa kuna/dolar tice.
Ima na njuski i5 3570K za 1100kn pa navali.